"Diyanet"

Tüm ülke insanını rehabilite edip, kutsal kitabımızın tembihatlarının mealini öz Türkçe olarak Arapça’ya tam vakıf bir bilim kurulu ile yayınlasa, bu yazılıp çizilenlere muhatap olmazdı.

İsrafın dinimizde haram olduğu bilindiği halde, ülke Diyanetinin sebil gibi dağıttığı harcamaları gözümüzün içine baka baka yapmazdı.

Bir toplantı organizesi yapıyor, ülkenin en lüks otelinde iki günlük masrafı 2 milyon lira olarak açıklandı. Her şey dahil, ye iç, hamamına gir, jaküzisine gir, masajını yaptır. Kimin parasını kime harcıyorsun, bu harcanan paranın getirisi nedir ? HİÇ.

Hal böyle iken camilerimizde her Cuma mendil açılması komik gelmiyor mu size? İsrafa, israf. Baş ne yaparsa, cemaat onu yapar. Bütçesi 8 bakanlığın bütçesinden fazla olduğu gibi ek bütçe de aldı.

İMAMLARIN ALDIKLARI MAAŞ İLE SON DERECE KRİTİK GÖREVDE OLAN BİR BÜROKRATIN MAAŞI NEDEN AYNI OLSUN? Bi 5 vakit mesai, diğeri 8 ve üzeri. Üstelik sorumluluk bonusu.

BU İSRAFLAR DEVLET RİCALİNİN TÜMÜNDE EN AZA İNDİRİLSE, ülke sağdan, soldan para dilenmeye gerek duymaz. Geçen gün bir fotoğraflı haber yayınlandı. Hangi devlet memuru ise, siyah plakası 34,Görüldüğü yer FETHİYE. El insaf. Makam araçları sanki onlar için ekmek su gibi ihtiyaç… Diyanet tasarruf denilen ekonomik bir bulgunun tatbikini yapıp örnek olsa bu israf aza indirgenebilir… Ama…

*************

FATMA GİRİK

Şişli belediye başkanlığı yaptığı dönemlerde ben daha Edremit’e göç etmemiştim. Bir iki teklif vermek için, Belediyeye gitmişliğim var. Otorite, ciddiyet ve hız VARDI… Kıssadan hisse.

**************

EDREMİT VE CHP

İlçe BAŞKANI HUKUKÇU, Sevdiğim bir dost. EMİN YALÇINTAŞ. Susması hoşuma gitmiyor. Dost acı söyler. Hukuk çerçevesinde tarafsız olarak 12 ADAY ADAYININ haklarının arkasında durmasını beklerdim. Ön seçim dendi cayıldı. Şimdi SÖZDE anket YAPILIYORMUŞ. Laf ola beri gele. Bir takıldığım noktada YALÇINTAŞ’ın da yerel gazete okumaması. Bu konuda yazdığım kaçıncı makalem.

İlçe Başkanı olarak, Teşkilatlardan sorumlu AYTEKİN beye gerekenleri söylemesi, çok seçmenin bu yüzden sandığa gitmeyeceğini aktarması gerekmiyor mu? Böyle bir girişimi varsa bağışlasın. Geçen gün Akçay’da ben kişisel bir anket yaptım Akçay ve Altınkum’da CHP’ye gönül verenlerden %50’SİNİN SANDIĞA BU YÜZDEN GİTMEYECEKLERİNİ İFADE ETMELERİ genel merkezin uyguladığı bu bilinçsiz tavrı. Seçmenle dalga geçiliyor diyenler de çoğunlukta… Aday belli ama neden açıklamıyorsunuz? KİM KİMİN KANKASI, KİM KİMİN PEDERİYLE İÇ İÇE, HALKIN GÖZÜNDEN KAÇIYOR ZANNEDENE BİR GENEL MERKEZ PARTİNİN TOPUĞUNA SIKIYOR… Halkı küstüren, halkı sevdalısını terk etmesine sebep olacak genel merkez bedeli pahalı ödeyecek…

****************

MİLLİYYET

MHP’nin tabelasında, MİLLİYETÇİ yazıyor. Harika, harika ama;

*YOLSUZLUK İDDİALARI ARAŞTIRILSIN ÖNERGESİNE HAYIR

*DEPREMİN KAYIP ÇOCUKLARI ARAŞTIRILSIN ÖNERGESİNE HAYIR

*EMEKLİLERİN SORUNLARI ARAŞTIRILSIN ÖNERGESİNE HAYIR

*SÖZLEŞMELİ ASKERLER KADROYA ALINSIN ÖNERGESİNE HAYIR.

Bu ve benzeri hepsi halkın tümünü ilgilendiren konularda verilen önergelere HAYIR demenin karşılığı MİLLİYETÇİ olabilir mi?

*************

SEÇİM

Ülkemizde seçim denince neden akla hemen KOLPA, ASPARAGAS, TIRNAKÇILIK, ELEKTRİK KUTUSU FALAN gelmekte. Neden her birey göğsünü gere gere huzur içinde sandığa gidememekte?

Yukarıda değindiğim Akçay’da sandığa gitmeyeceğim diyenlerin bu bulgularının altında da bu konu yatmakta… BİRBİRİMEZE GÜVENMEYECEKSEK KİME GÜVENELİM? Genel seçimlerde eskiden taşıma oy derdik, şimdi vatandaşlık verilen binlerce sığınmacının oy potansiyeli olarak kullanıldığını bilmeyen sağır sultan kaldı… Elbet vebali ödenecektir. Ayrıca iktidarda her kim olursa olsun, devletin imkanlarını kendi partisi adına kullanıyor. Bu dengesizlik, bu adaletsizlik değil midir?

Devletin tüm imkanlarını kullan ama rakibin kör topal kendi imkanlarıyla yarışa girsin. Bu yarış ŞİKELİ YARIŞTIR… Halka yazık ediliyor… Halk kötü yola sevk ediliyor.

***********

AKÇAY SAHİPSİZDİ ŞİMDE KÖKTEN BOYNU BÜKÜK

Salı günü, kordona şöyle bir göz attım. Bazı büfeler  mekanlarını büyütüyorlar. Kimisi yenisini yapıyor. KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE BELLİ değil. Asan da var, kesen de yani astığı astık kestiği kestik hesabı. Bugünlerde ne BÜYÜKŞEHİRİN UMURUNDA, NE KÜÇÜK ŞEHİRİN. Her ikisi de şimdi oy avcılığında diyeceğim ama küçük olanın oyla falan ilgisi kalmadı. İki ay sonra, tam teşekküllü hastaneden çalışamaz raporu alacak… Olan mal sahibi olan halka oluyor. Altınkum keza, tam yetki ile sahipsiz kesim…

***********

SON KULLANMA TARİHİ

Market ve bakkal raflarında her ürününün ambalajında son kullanma tarihi yazar. Denetim olsa ne olur vız gelir. Denetimcilere gider kullanma tarihi geçmişi olanlar yine raflarda yerini alır.

Neyse bir de bunun insanoğlu ÜZERİNDEKİ etiketi vardır. YAŞ 65 son kullanma tarihin bitmiştir. Bankadan kredi alamazsın, mülk bağışlayamazsın. Kefil olamazsın… Hal böyleyken siyasi yaşamda uygulanmaz bu kriter. Yaşı 80 olan TBMM Başkanlığı yapar. Yaşı 70/75 olan başbakan olur… Ülkenin kaderi üzerinde rol oynar. Peki bankadan kredi alamayanın suçu ne?

80 YAŞINDAKİ adam Meclis başkanı yapılmadan onun yerine daha genç, dinamik birisinin göreve getirilmesi için bir formül yok mu var. Ama EGO partizanlık varken, ülkeyi düşünen elbette olmaz.

65 üzere insanlara SABUNLUK diyenler bu manzarayı görmüyorlar. Koyun gibi otlatılmana izin verirsen olacağı budur. Çoban kaval çalar, emekliye ayrılmış koyun gibi sağda solda otlarsın.

**

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“İSVEÇ’E OLUR VERDİK”

By; Gazeteler

Bizden not. ABD’de de başkan değişene kadar F-16 SORUNU

ÇÖZÜLMEZSE, TRUMP, benim olurum, benim imzam yok derse ne yapacağız? Son pişmanlık para etmez. Hayır demiştik sözümüzden döndük. Ama bu dönüşün geri dönüşümü yok. İSVEÇ artık NATO’ya girmiştir.

……………………………

ÇÜŞ

DEZENFLASYON, Fiyat artışı azalması demekmiş. Hayal

ülkemizde birkaç ürün ya da hizmette ucuzlama olur ama gerisi SERBEST EKONOMİ KURALLARINA GÖRE İŞLEYECEK.

Ticari AHLAK yani. O nedir? Yenir mi, içilir mi?

************

BÜYÜTEÇ

Edremit Havacılık YÜKSEK OKULU. Sanki üvey evlat, kimse kapısını çalmıyor. KİMSE BU OKUL HAKKINDA BİLGİ VERMİYOR. Kaç öğrencisi var, kaç mezun verdi? Kaç öğrenci kendi mesleği ile ilgili istihdam edildi? Çok önemli bir okul ama, kadrini bilenlere.

………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

İSTİKBAL GÖKLERDEDİR.

ATATÜRK

YORUM EKLE