"Edremit Belediyesi’nin Bütçesi"

Pazartesi günü, 2024 yılı bütçesi 1 milyar 607 milyon olarak açıklandı. Yani sıfırları atılmış olarak. Çok sevdiğim bir TSM eseri vardır. “İsyanı bırak gece bu son bestemi dinle” Arslan yönetimi de “İSYANI BIRAK GEL DE BU SON BÜTÇEMİ KULLAN” misali, deklarasyon!! etti. GELECEK OLAN YÖNETİMDE “MAZİYE BİR BAKIVER NELER NELER BIRAKTIN” şarkısı ile göreve başlayacak… De gari hayırlı oluvesi...

************

ÜLKER ERKE

Edremit ilçesine CAN-I GÖNÜLDEN BİR etnografya Müzesi yapılmak üzere şehrin merkezinde çok değerli bir arsayı bağışladı. Geçtiğimiz gün vefatının 3 yılında anıldı.

Bu müzenin temelinin atıldığı gün ben STAR gazetesinde haberciydim. Dönemin Belediye Başkanı ve dönemin Kaymakamı NAKİBOĞLU TEMEL ATMA TÖRENLERİNE katılmışlardı. Hizmete girdikten sonra TUNCAY KILIÇ döneminde ben de babamın Atatürk tarafından verilen EGE manevralarındaki başarıları ile almış olduğu MADALYAYI bu müzeye emanet etmiştim. GÜZEL ANILMAK KADAR GÜZELLİK VAR MI?

**************

SİVİL HALKI ÖLDÜRMEK

Mertlik değildir. Devlet statüsünde olmak değildir. Hiç bir dinin kabul etmediği bir vahşettir. İsrail’in BU VAHŞETİ SADECE VE SADECE FİLİSTİN’İ BOŞALTMAKTAN ÖTE Bİ ŞEY DEĞİLDİR. Ortakları da aynı bokun soylarıdır. Ortaklarının hepsi SÖMÜRGECİ, KÖLELERİN SIRTINDAN ZIKKIMLANMAKTIR. İngiliz’i, Fransız’ı, Portekiz’i AYNI BOKUN SOYLARIDIR. Okyanus ötesindeki toplama ülke olan Amerika’nın KIZILDERİLİLERE YAPTIKLARI MEZALİM TEE GÜNLERİMİZE KADAR SARKMIŞTIR. KIZILDERİLİLERE AYRI NÜFUS KİMLİĞİ VEREN, AYRI MARKETLERDERN ALIŞVERİŞ YAPTIRMALARI GÜNÜMÜZE SARKMIŞTIR. İpini kopartanın bu kıtaya yerleşip sözde millet olmuş bir Amerika’dan kime ne fayda gelmiştir? HİROŞİMA’ya, NAGAZAKİ’YE atom bombası atan onlar değil miydi? Kaç bin sivil insan öldü. Ha İsrail ha Amerika… Tohumu, zürriyeti bozuk ülkelerden insanlık beklenebilir mi?

**************

ORADAN, BURADAN, ŞURADAN

İMDİ… ve ŞİMDİDEN ERKEN AMA, yaşadığım ilçenin yani Edremit’in İLÇE GİBİ ilçe olması hayali bana erkeni geçi bağlatmıyor. Ulusal yayında ve bazı görsel yayınlarda bazı ilçelerin güzelliklerini yaşanası yer olması sabırsızlandırıyor beni.

Edremit… YENİ BELEDİYE yönetimi, Edremit’i BAŞTAN AŞAĞI YENİLEMEK ZORUNDA. ONA DOKUNURSAM OY KAYBEDERİM, ŞUNA DOKUNURSAM KALBİNİ KİRARIM, FALANCANIN İSTEĞİNE RED İMZASI ATARSAM, DESTEKLERİM BİTER endişesi yaşamadan yürekli bir yeni yönetimi kaçınılmaz olmuştur. Her dokunduğun unsur ilçe menfaatine ise vız gelir tırıs gider yapıda bir REİS KAÇINILMAZ OLMUŞTUR.

Edremit Merkez meydanı kaç kez şekil değiştirdi. Hangisi kabul gördü ki? YENİSİ ESKİSİNİ ARATIR OLDU. İleriye dönük proje gelmedi. Edremit’in nüfusu aynı kalacakmış gibi icraat ne yazık ki bugünkü acınacak hale getirdi ilçeyi.

*Kaldırım işgalleri

* Daracık caddelerin keyfi işgalleri ve kural tanımazlılığı.

*Daracık cadde ve sokaklara CARGO şirketlerine ruhsat verilmesi

*Mangallı gastronomi mekanlarının komşularını ve bulundukları bina sakinlerini zorda bırakmaları

*Faruk Serpil parkının PARK GİBİ NEFES ALACAK HALE KALICI BİR PROJE ile yenilenmesi

*Merkeze açılan cadde ve sokakların güzergahlarının bilinçli bir şekilde düzenlenmesi

*Devasa bir körfezin eteğinde olan Edremit’te bir tane DENİZ SPORU kulübünün olmaması acı verici değil mi?

* Efeler diyarı ile adlandırılan Edremit’te ATLI ENGELLİ müsabaka ORGANİZE EDİLEREK KALICI BİR ENGELLİ BİNİCİLİK MÜSABASI DÜZENLENMESİ

*Edremit ve AKÇAY, ALTINOLUK GİBİ YERLEŞİM BİRİMLERİNE ACİLEN KAT OTOPARKLARI YAPILMASI

*Akçay Cumhuriyet bulvarının bulvar gibi bulvar haline dönüştürülmesi

*AKÇAY’IN GÜMRÜK KAPISININ AÇILMASI

*AKÇAY- ÇAMLIBEL ARASINA MENDİREK YAPILMASI

*Nüfusu her gün göç alan Edremit’e yakışır DEVLET HASTANESİNİN YAPIMINDA GÜÇLÜ MÜCADELE VERİLMESİ

* Teknik ve SOSYAL YAPIYA HAKİM BİR KENT KONSEYİNİN KURULMASI

*ÇÖP KENYERLERİNİN ZEMİNE GÖMÜLÜ SİSTEMİNİN GETİRİLMESİ

*TURİZM SEKTÖRÜNÜN, ELLERİNİ TAŞIN ALTINA SOKMALARI İÇİN yapılandırma getirilmesi

*Edremit bünyesinde olan ÇAY’ların DSİ ile güçlü bir yapılanmaya girilerek, önce temizlenmesi ve ETRAFLARININ halka açık düzenlemelerle dinlenme mekanlarının oluşturulması

* BELEDİYE YÖNETİMİNDE ACİLEN TASARRUFA gidilmesi…

*KÜLTÜN VE SANAT ÖN PLANDA TUTULARAK ÜLKE GENELİNDE adımızın anılmasını sağlayacak etkinlikler yapılması

Dahası var ama, aması PARAYA DAYANIYOR. Yeni yönetim üstleneceği borçları ödemeden yukarıdaki hayallerin gerçekleştirebileceğine hiç umudum yok. Kılaçdaroğlu’nun, SON YAPTIĞI AÇIKLAMADA Kİ BİR TEK MADDEYİ ONAYLIYORUM. YÖNETİMDE MUTLAKA ŞEHİR PLANCISININ TAM YETKİLİ OLACAĞI KOŞULUNU TUTTUM.

***************

BİZE NE OLUYOR?

Amasya’da, iki çuval içinde ölmüş ya da can çekişen 600 minik CİVCİV bulunmuş. İnsanın eline alıp sevmeye kıyamadığı bu minik hayvanlara hayvan diyoruz ama bunu yapanlar aslında hayvanını daniskası. Ha bir insan öldürmüşün ha minik civciv… Cenazeni kaldıracak cemaat bulunmasın inşallah… BİZE NE OLUYOR?

*************

FİŞEK PARASINA YAZIK

Dağlarda avlanmaya gidenler onca para verip fişek alıyorlar… Ne gerek var? AL BİR SAPAN, FİŞEKLERİ DENİZ KENARINDA BİNLERCE ÇAKIL TAŞI VAR ÇIK AVA. Hem doğuştan susturuculu. Patırtı gürültü kopartmadan… KISSADAN HİSSE YANİ. Anlayana…

*

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“ KÖPRÜ VE OTOYOLLARA ZAM GELİYOR”

By: AJANSLAR

Bizden not; Köprüler yaptırdım gelip geçmeye. Bizde geçmeyene de geçiyor, no’lacak şimdi?

…………………………………..

ÇÜŞ

Nar keserken bir tane bile yere düşürmezsen cennete gidermişiz. Öyle diyorlardı ya ! Cennet çok kalabalık olduğu için az tüketilmeye başlandı.

………………………………….

BÜYÜTEÇ

ALTINOLUK TSM. Topluluğu 29 Ekim’de ATATÜRK’ün sevdiği şarkılardan bir demet sunacak mı acaba? ADD n’aber? Sizden nasıl bir etkinlik yapılacak, açıklama bekliyorum.

…………………………………..

KUYAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Banka size hava iyiyken şemsiye verip, yağmur başladığında

geri isteyendir.

ROBERT LEE FROST

…………………………………………………..

MARAŞAL FEZİ ÇAKMAK

Vefat ettiği gün ben, ERZURUM PALANDÖKEN İLKOKULU BİRİNCİ SINIFINDAYDIM. SAYG DURUŞUNDA BULUNMUŞTUK. 10 NİSAN 1950… Bu gözler, bu kulaklar neler gördü, neler işitti. Yeni yetmeler ne gördüler ki, ne göreceklerini hayal etsinler.

YORUM EKLE