"Edremit Kurtarıcısını Bekliyor"

Şöyle bir Pencereden Edremit’in düyun-u umumiyesine bakayım dedim… Her ne kadar bu eski bir tanımdır ama DIŞ BORÇLAR ANLAMINA GELDİĞİ İÇİN BENDE BELEDİYE BİNASININ kasasından bakmak istedim. Kapısının dışındaki şahıs ve işletmelere olun borçları yani.

*İLLER Bankasına olan borcu ne kadardır?

*Piyasaya olan borçlara ne kadardır.

*SGK’ya borç var mıdır?

*Personelin İKRAMİYE VE MAAŞ ALACAĞI var mıdır?

*Akaryakıt firmasına olan borç var mıdır? Ne kadardır?

*Kiralık otoların borçları ne kadardır?

*SAKA döneminden kaç para borç devir alınmıştır?

* Devir teslim günü kaç para borç bırakılacaktır.

Evet kısaca, üç beş madde ile halk bu soruların yanıtını bekliyor ve bu hesabı sormak zorundadır. Zorundadır çünkü paranın sahibi HALKTIR…

Devir alacak yönetimi bekleyen ve büyük paralara gebe olan onlarca yapılması gereken, yarım bırakılmış işler var. Bunların maliyeti her gün artmaktadır. Edremit Merkez ve sahil kesimindeki eski belde sokak ve caddeler harpten çıkmış bir görüntü vermektedir… Edremit’in şehir gibi şehir olması için üç yıldan az olmayan bir rötar bulunmakta. Devir alacak yönetim. Hem borç ödemekle hem hizmet bağlamında büyük bir yükün altına girecek…

Ayrıca, devir edecek olan yönetimin ulufe dağıtır gibi dağıttığı çay ocağından tesise kadar yok pahasına verilen belediyeye yani halka ait gayri menkullerin sözleşmeleri varsa ! elden geçirecek, İptaller yapılacak falan. Altınoluk mesela, AKÇAM OTEL VE RESTAURANTININ durumu ne olacaktır… Akçay ve Güre’deki OTELLERİN hesapları ve tadilat gerekli olanların elden geçirilmesi. GÜNÜ BİRLİK HAMAMIN neden zarar ettiği gibi konular. Bu günü birlik hamam her gün KEŞ PARA BASAN BİR termal hamamdı. Bugünkü hali ortada. Ne hesap var, ne kitap…

Ayrıca DEVİR alacak yönetimin etrafında şimdiden gezinen, bir takım işleri sahiplenebilmek isteyenlerin süzgeçten geçirilmesi apayrı bir konudur.

Bu kısa bir özettir. Bir de madalyonun tersi var. Büyükşehir sistemi. Bu sistemin ucube bir sistem olduğu aşikardır.

İmdi… Büyükşehir’i AKP kazanır, Edremit’i CHP kazanırsa, ilişki, Y.Yılmaz, ASLAN dönemi gibi kanka bir ilişki olmayacağı aşikardır. Ertaş’ın taviz vermeyeceği aşikardır. Erdoğan’ın SÖYLEMİ GİBİ. Büyük şehir sana mama yok mu diyecektir.

Büyükşehir ve Edremit’i AKP KAZANIRSA, Edremit belediyesi tamamen Büyükşehir’in yörüngesine girecek, Edremit halkının malı olan gayrimenkullerin tamamı elden çıkacaktır.

Büyükşehir’i, CHP kazanıp, Edremit’i AKP alırsa, AKIN önce Edremit halkına ait Gayrimenkullerine sahip çıkmak isteyecektir bu hak onun hakkıdır.

Bugün, Y.Yılmaz durmadan “şunu yapıyoruz, bunu yapacağız” diye açıklamalar yapıyor ama, bu onun kaçınılmaz yapması gereken icraatlardır. 20 ilçenin emlak vergileri, hatta asansör paylarını almakta. Bu 20 ilçede ucube sistemle, Büyükşehir’in envanterine verilen gayrimenkulleri satmak yetkisi var. Örnek Edremit’in değerli gayrimenkuller satıldı. Elbet bu paraların karşılığı olarak bir takım hizmetlere yapılacaktır. Yapılmaya mecburdur. Y.Y seçim kampanyalarında devletin parasını kullanıp kullanmadığını soruyoruz ama yanıt alamayacağımızı bile bile soruyoruz…

CHP, Edremit BELEDİYE MECLİSİNDE ÇOĞUNLUĞU ALMAK ZORUNDA. Ertaş Başkanlığı aldığı takdirde personel istihdamı konusunda nasıl bir model uygulayacaktır. Kuyu kazanlar kazmayanları ayıklamak kaçınılmazdır…

Hangi parti olursa olsun bir takım vaadler yapıldığı söylenmekte. Her vaad bir melanet getirir.

***************

İSTANBUL VE ANKARA

Bu iki büyükşehri  yine CHP kazanırsa , ülkenin büyük bir karmaşa içine gireceği yaşamsal şartların ekonomik olarak bugünkünden daha beter olacağı kaçınılmazdır. Bir takım istenmeyen olaylara gebe olacağı da halk arasında dile getirilmektedir. Felç haline gelmiş olan DEMOKRASİ, artık tam anlamıyla yürüyemez hale gelebilir, köşeye bağdaş kurup oturacağı da ortada. Seçim sadece bir rozeti temsil etmez, her rozetin kendine mahsus hakları vardır… Seçim bir maçtır. Kazananı ve kaybedeni elbet olacaktır… Yenilginin sebeplerini yenilen takımın hocasının sorunudur .Önce yenilen başını ellerinin arasına koyması gerekir.

***************

100 GRAM HURMA

Eski hurmalar, işte böyle tırmalar. İstanbul ve Ankara maçlarını AKP kaybederse kaşınmak için kaşağı gerekecek…

***************

EKMEĞE ZAM

Ulusal yayından bir haber başlığı. Çok iyimser bir haber. Hele bir, 1 nisan gelsin ekmek altın yaldızlı kese kağıdında satılacak. Ee elbette kağıdın maliyeti ekmeğe yapışacak. Yahu halkın kuru soğan bir somun ekmeğini göz dikmeyin be… Fırınlara özel indirim yapsanız ölür müsünüz? Elektrik, doğal gaz ve kütüğüne kayıtlı kamyonetinin mazotuna indirim… Ekmek yiyemiyorsan pasta ye demekle ülke yönetilmez. O zaman sende pasta ye be birader !!

**************

MERAL AKŞENER

Bir insan kendi eliyle kendini ateşe atar mı? Atar. İşte örneği Akşener. Ama o siyasetçi diyecek olduğunuzu duyar gibiyim. Yahu siyaset dünyasında hiç mi ahlaklı yok… Daha üç beş gün öncesine kadar İMAMOĞLU’na ekranların önünde sıkı sıkı boynuna sarılan ben miydim? Bu U dönüşü hangi ahlaka sığar… Başbakan olacağım diye meydanlarda gırtlağı patlayıncaya kadar bağıran ben miydim? Sen İMAMOĞLU’na verip veriştireceğine her gün partinden istifa edenlere neden iki kelime edemiyorsun? Partin kaynıyor, senin oturduğun koltuğun altına ateş koyuluyor sen hala BAŞBAKAN mı olacaksın? Yazık çok yazık en azından bir kadın, siyasetçiyi hiç yakışmayan tavır.

SİYASAL bilimler fakültesi VAR MESELA BU FAKÜLTEYE TEZ OLARAK ŞART KOŞULMALI. ”SİYASET NASIL ÇİRKİNLEŞTİRİLİR”

*****************

RÜŞVET EVRİM DEĞİŞTİRDİ…

Eski yıllarda, dosyanın arasına ya zarf içinde ya kağıt para olarak konulurdu. Kimileri de, rüşveti para ile değil, kadın sunulurdu. Neyse şimdi, rüşvet ihale şartnamesi kişiye özel olarak yazılmakta. Bu yazış tarzı rüşveti verecek olanın karşısına başka rakip çıkamayacak şartlar konulur oldu. Ya da rüşvet batı dünyasındaki bir ülkedeki banka hesabına. Langırt köy sandığı. Rüşvet günümüzde paylaşılma olduğu için rüşvetin rakamlara çok rakamlı olmakta… Ayağında gundura ile dolaşanlar bugün MERSOYA bu imkanlarla binebilmekteler.

****************

DENEMEK PARAYLA MI?

Neyi denemek istiyorsun be köşe yazarı? Ha ben mi? Atanmış ve seçilmişleri hakkında bilgi almak babında yazılar yazıyorum, hiç birine yanıt alamıyorum. Yüz yüze geldiğimde “aa valla okumadım, gidince okurum” geç bi kalem. Hani diyorum ki “KÜFÜR YAZSAM”. Böylelerine küfür yazmak, klavyeme sığmaz ama ne yapayım çare arıyorum be kardeşim. Bundan 6/7 yıl öncesi ülkemi hatırlıyorum da , bugünkü ülkemle hiç ama hiç alakası yok. Bugün sanki kendi çıkarım için yazıyorum. Beni ilgilendiren sokaktaki halk. Siz halkı takmıyorsanız halk sizi neden taksın?.. Hadi klavyemi bozmadan sonlandırayım bari.

**************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“ İLİÇ’te yeni heyelan olabilir”

By; Gazeteler

Bizden not: Çevre Bakanı kayıp olursa belki bu kez ortaya çıkar.

******************

ÇÜŞ

Temizlik ihalesi. Kamuyu işgal eden, atıklar temizlenmesi için ihale mi açmak gerekir?

……………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Emeksiz zengin olanın, kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın

Rehberi şeytan olmuştur. YUNUS EMRE

……………………………

BÜYÜTEÇ

Edremit 2.nci hat minibüs koop. HALKTAN TEŞEKKÜR ALIYOR.

YORUM EKLE