Öğrencilerin Elinden "Atatürk'e Vefa Valizi"

Öğrencilerin Elinden "Atatürk'e Vefa Valizi"

"Atatürk ve Atatürk sevgisi" temasıyla hazırlanan eserlerin yer aldığı "Atatürk'e Vefa Valizi" sergisinin açılışı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in teşrifleriyle gerçekleştirildi.

Portre, mektup, üç boyutlu yazıcıyla yapılan eserler, tablolar, geleneksel el sanatları gibi birçok etkinlikle; 3-17 yaş arası öğrenciler arasında birlik, beraberliği sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan "Atatürk'e Vefa Valizi" projesine; Türkiye genelinde 340 okuldan 20 bin öğrenci emek verdi. Projeye; Balıkesir'den Altıeylül Namık Kemal İlkokulu ile Nuran Oğuz Özel Eğitim Anaokulu; Burhaniye Bilim ve Sanat Merkezi, Edremit Fatma Sevim Kıyakoğlu Anaokulu ve Karesi Nuran Oğuz Anaokulu öğrencileri, öğetmenleri rehberliğinde katılım sağladı.

Proje ile öğrencilerin gelişim düzeylerine uygun ve güzel sanatlara ilgi duymalarını teşvik eden sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle Atatürk ilke ve inkılapları ile milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler yetiştirmek hedeflendi. Türkiye geneli resmi okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin katıldığı, 81 ili kapsayan projede Balıkesir'den okullar ilimizi temsil etti. Öğrenciler okullarına gelen valizlere hazırladıkları çalışmaları ekleyerek yeni rotalarına gönderdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in teşrifleriyle gerçekleştirilen "Atatürk'e Vefa Valizi" sergisinin açılışında; Altıeylül Namık Kemal İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin emeği ile hazırlanan "Çocukların Gözünden Atatürk" ve "Atatürk'ün Özdeyişleri" çalışmaları yer aldı. Gurur ve vefa atmosferinin hissedildiği sergi açılışı sonrası 81 ilden gelen proje koordinatörleri ve öğrenciler ile birlikte Anıtkabir gezisi düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı öğrenci ve öğretmenleri çalışmalarından dolayı tebrik ederek şunları kaydetti:

"Vefa sadece geçmişe olan minnet duygusuyla sınırlı değildir. Atatürk'e duyulan vefa; aynı zamanda genç nesillere Türk tarihini, kültürünü ve değerlerini doğru bir şekilde aktarmaktır. Atatürk'ün mirasına sahip çıkmak; Türkiye'nin birlik ve beraberliğini korumak, demokrasiye ve insan haklarına olan inancı canlı tutmak ve ülkemizin ilerlemesine katkıda bulunmak demektir. Atatürk'e vefa, milletimizin ortak değerlerine sahip çıkarak geleceğe daha güçlü bir şekilde ilerlemesine katkı sağlamaktır."

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2024, 15:33

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER