“Eee Sen Koru O Zaman”

Aile Bakanı diyor ki “İstanbul Sözleşmesi kadını koruyamaz”. Mahinur Özdemir hanımefendi yaptığı açıklamada böyle bir saptamada bulunmuş. Öyleyse şunu da rakamlarla açıklasaydı bari de bizi ikna etmiş olsaydı. İstanbul sözleşmesinde çıktık diye ilan edilen bu saptamadan sonra kaç kadın öldürüldü ve öldürülmeye devam ediyor? Bu konuda almış olduğunuz koruma kararları nelerdir? Bu açıklamanın yapıldığı gün, CHP Ankara vekili Aliye Timisi “kadına şiddette OECD ÜLKELERİ ARASINDA İLK SIRADAYIZ” şeklinde açıklama yaptı.

Yine bir muhalif parti vekili İYİ P’li NİMET ÖZDEMİR ise “Bu sözleşmeyi, Erdoğan İMZALAMIŞTI. Yine Erdoğan tarafından geri çekiydi. Erkek şiddetine yine bir erkek tarafından geri çekilmemeliydi” şeklinde açıklama yaptı.

Sayın AİLE BAKANI hala söyleminizin arkasında mısınız? Koruyanı yok yani kadınımızı. Bu konunun bir başka boyutu var, İstanbul sözleşmesine çamur atıyorsunuz ama, BAĞINI BAHÇESİNİ KORUMAK ADINA, HAK ETTİKLERİ YAŞAM DÜZENİNİ ELDE EDEMEYEN ÖĞRENCİLERE, GENÇ, YAŞLI DEMKEDEN ELLERİNDE SADECE KARTON PARKARTLA YÜRÜYEN KADINLARI YERLERDE SÜRÜYEREK COPLAYAN POLİSLER BU EMRİ VEREN DEVLET DEĞİL Mİ? ŞİDDETSE ŞİDDET ORANTILI FALAN DİYE MATEMATİKSEL BENZETMELER DE YAPILDIĞI HALDE, AİLE BAKANI OLARAK bir üst MAKAMA neden aktarmıyorsunuz? Ellerinde silah mı var, Molotof mu var? Bu genç ve yaşlı kadınlara yapılan ŞİDDET değil midir?.. Ağzınızdan çıkanı kulağınız duyacak… İllaki siyasi girdi sağlayacaksınız ama, hiçbir genç ve yaşlı kadınımız yemiyor bu siyasetinizi..

*************

BAKANLARIMIZ ARŞİMET GİBİ

Zeka fışkırıyor, nazar değemesin. Ulaştırma Bakanı, ABDÜLKADİR bey “parası olan oto yoldan gider” dedi. Bu sıkıntılı günlerde hiç gülesim yoktu GÜLDÜM. ÖZAL’ın yolundan gidiyorlar. O da “parası olan öder” demişti… Köprü ve otoyolların fotosunu bile görmeyen binlerce insan bu köprü ve otoyol yapan firmalara para ödüyor. Parası yok ama ödüyor… Saunadan çıkınca aklı başına gelmiş olmalı bakan beyin, böyle bir açıklamayı ipek peştamala kurulanırken söylemiş olmalı…

*************

SAMAST CEZAEVİNİ BİRBİRİNE KATMIŞ

Bu gazete haberini okuyunca mırıldandım, “mapushane de başa çıkamamışlar, onun için de git işine diyerek salıvermiş olmalılar. Ama BU SALDIRGANA VERİLEN ÇAY MOLASI BİTMİŞ OLMALI yeniden bir davetiye çıkarılmak üzere… BU model katillere SİNG SİNG mapushanesi gibi mapushane yapılmalı. Acımasız iri kıyım gardiyanlarla.

***************

PARANIN KAYNAĞI

Fatih Terim ile gündeme oturan tefecilik olayı için Terim benim hiçbir ilgim yok diyor ama orta yerde hep onun adı geçiyor. Büyük paralar kaybedenlerin hepsi Galatasaray topçuları.

Savcılıktaki dosyada TERİM’in adı hiç geçmiyor ama, aması var. Tuvalet kağıdı gibi bir kağıda atılman imza ile trilyonlar veren bu topçu kesim kadar suçlu bence kadın bankacı…Top bile akıl oyunudur ama bu trilyonları bu kenef kağıdı gibi kağıtla para verenlerin akıllarından şüphe etmek gerekmez mi? Ben sorguluyordum, AKLINIZ neredeydi? FLORYA çayırlarını siz bilmezsiniz ama biz 68 kuşağı çok iyi biliriz orada o tarihlerde akıl turalardı… Ben yine yineliyorum. Bu tefeci eski bankacı kadın kadar kenef kağıdı gibi kağıt karşılığı para verenler de suçlu. Ülkede banka var. Borsa var, coin moin var. Neden oralara para yatırmıyorsunuz da kenef kağıdına yatırıyorsunuz bunu elbet HAKİM VE SAVCILAR SORGULAYACAKLARDIR. Aklınızı pazara çıkarmışınız haberiniz yok.

FATİH TERİM’İN DOKUNULMAZLIĞI VAR DA, BİZİM Mİ HABERİMİZ YOK…

*************

TÜRKİYE’DEKİ ÇETE MENÜSÜ

CHP vekili AKAY, hazırladığı bir çete menüsünü basınla paylaşmış. TAM 2 METRE UZUNLUĞUNDA BİR MENÜ LİSTESİ… Kanımızı emmişler kaç yıldır haberimiz yok ama tevekkeli değil bir deri bir kemik kalmışız. Ellerini kollarını sallayarak gelmişler, ev bark almışlar, ofis kiralamışlar, arabalar almışlar, çete elemanları istihdam etmişler, uyuşturucu silah pazarı kurmuşlar, neredeyse HOLDİNG olduklarını ilan edeceklermiş. Ülkeyi her melanetten korumakla yükümlü kurumlarımız var. Binlerce kişi istihdam ediyorlar. Polis teşkilatımızın onlarca birimleri var. MİT var… Var oğlu var ama bu iki metrelik ÇETELERDEN haberimiz yok… GÜLDÜM.

**************

DÖNME DOLAP

SOSLU medyanın Edremit ayağında, birileri, ahkam kesip, falan sistem daha elverişli sandık falan lüzumsuzmuş gibi safsata. Yaşadığı yere sahip çıkmayan bu tipler yüzünden Edremit hep böyle geri kaldı. Zeytin ağacı kadar akılları yok. Bu tipler zeytin ağacının dibine düşen beleş zeytinleri toplayanlar gibi avanta peşindeler… Açtırmayın kutuyu söyletmeyin kötüyü…

**************

AKP VE ADAY ADAYLARI

Edremit’te aday adaylıklarını resmen ve fiilen ! açıklayanlar arasında tuttuğum kimse yok. UMUTLU ile sohbetimizde, bir ay önce “ABİ adaya bulmakta zorlanıyoruz” demişti. Doğruymuş demek ki…

CHP’de de resmen ve alenen belgeli olarak aday adayları belli olmadı. Listeyi görelim bakalım. Onlar içinde bi şeyler söyleriz elbette… CHP listesindekilerin hepsini tanıyor olmalıyım. Ama AKP Edremit listesinde mesela TUNA bey var. 5 yıldır Meclis üyesi. Bir kez olsun karşı karşıya gelmedik. Bir kere olsun zahmet edip gazetemize teşrif etmedi. Eee beni takmayanı ben niye takayım kardeşim.

***********

BÜYÜTEÇ

UEDAŞ, LİMAK karışık kuruşuk bir kurum ama önemli bir kurum. IŞIĞIMIZDAN sorumlu olan, trilyonları her ay cebe indiren bir özel kurum. Yıllardır Akçay’da halkın fatura ödemek için yaz kış kaldırımda bekleten kurum. Sordum BİNA BULAMIYORUZ diye komik bir yanıt aldım.

Belediye Başkanı, KAYMAKAM gazete okumuyorlar mı? anlamak mümkün değil. Bu yazılanlar HALKIN SORUNU, BENİM ŞAHSİ SORUNUM DEĞİL. ELBETTE EL ATABİLİRLER. AMA !

**************

DÜŞYÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“AYIP PARALAR NEREYE GİTTİ?

By. Gazeteler

Bizden not: Addaya gitti. Hepiciğinize selam bıraktı.

……………………………..

ÇÜŞ

İNÖNÜ ve ATATÜRK’E FAŞİSTLER diyen zavallı bir AKP’Lİ

VEKİL. Metin Eryürek’in unutulmaz bir şarkısı vardı.

Eyletmen beni

Ağlatman beni

Söyletmen beni

AYNALAR AYNALAR

……………………………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Kör tuttuğunu öpüyor

SOKAK JARGONU

YORUM EKLE