“Ekspertiz”

Alacağınız araçta hastalık var mı, yok mu diye ekspertiz muayene istasyonlardan birine götürüyorsunuz ya. Aracın MR’ı çekilir, donanımlı bir sağlık raporu elinize verilir.

işte bu ekspertizi ! siyaset arenasında da uygulansa, çok sağlıklı bir meclis OLUŞTURABİLİRİZ.

Bu vekil adayı aşırı partizan mı değil mi? Bu vekil adayı kayırmacı mı değil mi? Bu vekil adayı genel başkanın marabası mı, değil mi? Bu vekil adayı, meclise saygılı mı, değil mi? Bu vekil adayı, maaşımı hak etmem gerekli düşüncesinde mi, değil mi? Bu vekil adayı, önce halkçı sonra partici mi? BU VEKİL ADAYI MAYMUN İŞTAHLI mı değil mi, üç gün sonra partisini bırakıp başka dükkana gider mi gitmez mi? gibi gibi. Maneviyat yüklü olup olmadığını bu ekspertiz raporunu getirdikten sonra vekil yapılmalı gibi. Biraz komik olacak ama, durum bunu fazlasıyla gösteriyor.

EKSPERTİZ raporu yani MR. Raporu dosyasına konmalı.

Hatta bu sistem belediye başkan adaylarına da uygulansa çok yerinde olur. Hatta kamuda üst seviyede yönetici olanlardan da bu EKSPERTİZ raporu istense işler çok daha verimli olur düşüncesindeyim. Aksini iddia eden varsa önce etrafına baksın…

*************

HÜRRİYET GAZETESİ VE YUMRUK

Bir günlük olsa da bence attığı manşet ve olaya ayırdığı sayfa nedeniyle kutluyorum. Manşet başlığı bir harikaydı. Yandaş bir gazeteden beklenmeyen bir Formatta çıktı. “ÖDÜLLÜ MAGANDA” BAŞLIĞI YETER DE ARTAR BİLE TEKRAREN KUTLUYORUM… Logo üstünde devam etmiş habere ve çerçeve içinde fotolu “FAİR PLAY ÖDÜLÜ DE ALMIŞTI” diye habere renk katmış.

Maganda CEKLLİK YAPMIŞ Erdoğan‘a çok yakın çalışmış bir eski vekil, bugün savunması gereken bir görevliyi binlerce gözün önünde yumruklayıp yere devirdi. Dünya basını manşetten verdi.

Yukarıda yazdığım, EKSPERTİZ yazıma cuk oturan bir beyin yapısı… Hürriyet gazetesi haberi verirken “9 yıl ceza alabilir” diye de not düşmüş. İşte Hürriyet ile ters düştüğüm tek konu bu cümle. 9 YIL 9 AYA YATACAĞINA BİLE İNANCIM YOK… Şayet böyle bir ceza verilirse KILIÇDAROĞLU’na yumruk atana niye verilmedi diye kamuoyu sorar adama… Faruk KOCA denilen magandanın cezası, yüklü bir para cezasına çarptırılıp işi yırtacak düşüncesindeyim… Mesela tutuklanma kararı verilen bir adam kim olursa olsun cezaevine eli kelepçeli olarak götürülür, Koca’ya neden bu kural uygulanmadı?

**************

TOKİ – MOKİ YOKİNİ

Kuruluş amacı, dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapabilmeyi amaçlıyordu. Sonraları bazı devlet icraatlarının inşaatlarını yaptı. Yaptırıldı. Edremit’te de bir TOKİ MAHALLESİ var, yapımı aşamasında UYDU SİSTEMİ KONUSUNDA BU SİTENİN Yöneticiliğine getirilen bayan tokadı attı ve görevden alındı.

Bu kurumun bugün kadar cirosu, kar ve zararı kimse tarafından bilinmiyor.

İMDİİ sıkı durun, geçtiğimiz günlerde bir duyumu vardı. “3 MİLYONA (ESKİ PARA İLE 3 TRİLYONA) Ayda 20 bin lira (eski parayla 20 milyar) taksitle ev yapacakmış.

AYDA 20 MİLYON TAKSİTLE… Haber doğruysa bu TOKİ yönetimi hiç para görmemiş,  ya hiç parayla dayak yememiş. Yahu senin kurumunun amacı dar gelirliye hizmet. Dar gelirli ayda 7500 TL emekli maaşı alıyor yada çalışan ayda 15 bin lira maaş alıyor. Dalga mı geçiyorsun? Demezler mi, adama?

EKSPERTİZİNİN yapılması kaçınılmaz… GÜLDÜM…

**************

ESTANE KESTANE

Kavuralım kuzu kestane falan diye bir tekerleme vardır. BÜYÜK BİR UMUTLA biraz nazlansa da Maliyemizin başına getirilen ŞİMŞEK, iki gün önce  “kiralarda gerileme başladı” şeklinde açıklama yaptı. Resmen ve alenen dalga geçmektir bu. Hayal bu ya, Sayın ŞİMŞEK’i keşkek yemeğe davet etsek, Edremit‘te 1+1 ev,  iskanı yok, doğal gazı yok, elektrik şantiye tarifeli, yollar çamur içinde bir evin kirası 4.500 Tl. geriden… Bu açıklaması halkla resmen ve alenen dalga geçmektir. Edremit’in elit mahallelerinde 15 binin altında daire yok. GÜLDÜM ve de geçtim.  Bir iktidar halkı ile dalga geçmez. Ama halkın çoğu dalga geçilmekten hoşlandığı için hala yüksek rakımdan oy alabilmekte.

***********

S.H.ARSLAN

Bak kıymetimizi bilmezsin ama biz etik basın kurallarıyla yine de senin hizmet diye adlandırdığın MAHALLE EVİNİN açılışını manşetten verdik… Ancak yine bir eleştiri yapmayı da ben ihmal etmem.

Bu binanın yapıldığı cadde berbat bir vaziyette idi. Açılışı yapmadan iki gün önce asfaltlandı.

Bu halkı aptal yerine koymaktır. Ama artık halk yemiyor,  gelen telefonlardan ben bezdim. Pek sayın Başkan, zat-ı aliniz İkizçay’da oturuyordunuz hala oralarda mısınız bilmem ama, RUHİ SU ve HAMDİ TÜRE caddelerinin hali 2 yıldır BAL KABAĞI büyüklüğünde çukurlarla dolu. Şayet geçerim diyorsanız şoförünüze söyleyin çok aman çok dikkatli olsun, AMORTİSÖRÜ orada bırakmasın…! GÜLDÜM.

*************

EDREMİT’E FAKÜLTE

Bu konuda Balıkesir Üniversitesi’nin bilgisi var mı? Varsa neden ÜNİVERSETİ amirinin ! haberi yok, neden birlikte bir açıklama yapmadınız? Seçim öncesi bu tür haberlere çook ama çook alışığız…

GÜLDÜM.

**************

YABANCILARA ARSA SATIŞI

Yeni bir kısıtlama getiriliyormuş. Yapı ŞARTI. Eyi güzel de KIRMIZI BÜLTENLE ARANANLARA da uygulanacak mı? GÜLDÜM...

*************

BORSA DA SAKATA GELMİŞ

Hakeme yumruk, tee BORSAYA KADAR UZANMIŞ. FENERBAHÇE, GALATASARAY, BEŞİKTAŞ ve de TRABZON’UN HİSSELERİ DÜŞÜŞE GEÇMİŞ. Ne yumrukmuş be kardeşim MUHAMMMED ALİ’Yİ DE GEÇTİ… GÜLDÜM.

***************

EMRDE BELEZOĞLU

Yumruk olayının teri kurumadan bir basın toplantısı !! YAPTI. ÖZÜR BİLE DİLEMEDİ. Burası bahsi diğer. Benim dikkatimi çeken yüz ifadesiydi. AĞIZ HAREKETLERİNE ODAKLANDIM. Dudakları aynen FATİH TERİM gibi yalana yalana konuşuyordu. Ne de olsa hocasına çekecek elbette.

**************

ŞİDDET

Valla bizi şiddet çarptı. Yahu biz ne yaptık bu şiddet denilen varlığa? Sordum kendisine, dedi ki;

Siz burnunuzun ucunu görmüyorsunuz…

*UYUŞTURUCUYA YOL VEREN SİZSİNİZ

*DAR GELİRLİYİ DEVAMLI DIŞLIYORSUNUZ

*ONDA VAR BENDE YOK HESABI KÖTÜ YOLU İŞARET EDİYORSUNUZ

*SİYASET ARENASINDA DEVAMLI BOĞA GÜREŞLERİ YAPTIRIYORSUNUZ

*TOPLUMUN PSİKOLOJİSİNİN BOZUK OLMASINA ALLAH’A HAVALE EDİYORSUNUZ

*SAĞLIKLI İNSAN BIRAKMADINIZ

Eee o zaman elbette iş bana düşecek, gelene giden dayak atarım, gelene gidene silah çekerim, gelene gidene tacizde bulunurum, gelene gidene kazık atarım. Benim işim ŞİDDETTİR, ALAYINIZ GELSE HAVA YAZARSINIZ dedi.

****************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİYER

“İNCE, CHP’ye omuz verecek”

By: Gazeteler

Bizden not: Gücü kadar omuz verir. Omuz kasları kadar yani.

………………………..

ÇÜŞ

NOSTRADAMUS KEHANETİ. 2024 YILI İÇİN KAPKARA MAİL ATMIŞ

………………………..

BÜYÜTEÇ

Yeni açılacak bakkal, büfe varsa belediyeye haber verin bugünlerde, bu işlere bakıyorlar da…

………………………….

KTULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Derdimi ummana döktüm

TSM eseri

YORUM EKLE