“Ertaş, Ben Buradayım Dedi”

4 ŞUBAT 2024 Pazar günü yapılan CHP belediye başkanlığı seçimi geniş bir katılımla yapıldı.

Yarışı MEHMET ERTAŞ fark atarak “ben buradayım” dedi… İKİ SAAT KADAR, Şükrü Tunar Kültür merkezi alanında, eş, dost ve aday adayları ile bir araya gelme fırsatını buldum. Üye enflasyonu var deniyordu. Herkesin ağzı ki cümle bu mealdeydi.

Merkezin giriş kapısının önüne aday adayları yan yana sıralanmışlar, oy kullanmaya gelenlere teşrifat babında hoş geldiniz falan diyorlarken, aday adaylarının yüzlerini süzme fırsatım oldu.

Mehmet ERTAŞ… Kazanacağından emin bir fotoğraf veriyor ve rahat hareketleriyle bunu belli ediyordu.

YURT YILDIRIM, Her zamanki güleç yüzü ile, heyecanını iyi kamufle etti. Heyecanı hiç belli olmadı gibiydi ama gözlerine yakından bakınca kıpır kıpırdı…

TÜM DENİZ ÇELEBİ… Rahat hareketleri vardı, bu rahatlık gelenlerin çoğu onunla el sıkıştı, öpüştü bu bağlamda çok ümitlendi ama, demek ki el sıkışmalar ve öpüşmeler, doğruyu işaret eden hareketler olmadığı sonuçta belli oldu.

NEVİN SAYMAN… Tek başına mücadele etti. SON iki aydır basmadığı taş kalmadı ama, o da, “canımsın, ablamsın, sen yüreklerin başkanısın” gibi süslü gerçek olmayan lafların kurbanı oldu. Onca aday adayı arasında, tek başına mücadele ettiği gibi ittifakların bile olduğu söylentileri onu yıprattı.

METİN TUNÇER… Kazanamayacağını bile bile yüzünden tebessümü eksik etmedi. Galiptir bu yolda mağlup hesabı yani.

SEVAL BOZKURT. Kendinden pek güven bir fotoğraf verdi… Ama umduğunu bulamadı…

ÖZKOCA… Kendisini ya ben göremedim…

Gördüğüm, görmekten yorulduğum tek unsur ÜYE BOLLUĞU İDİ…

Balıkesir Büyükşehir belediye başkanı adayı AHMET AKIN geldi kısa bir konuşma yaparak, aday adaylarına moral ve destek veren bir konuşma yaptı.

SON SÖZ; EVLİ EVİNE, KÖYLÜ KÖYÜNE misali oy verme sona erdi. MEHMET ERTAŞ “MERAK ETMEYİN BEN BURADAYIM SİZLERLE” DEDİ.

******************

ÜRKÜTÜCÜ BİR SAPTAMA

Umut Vakfının geçtiğimiz gün yaptığı bir saptama ülkemizin Eski Amerika’nın KOVBOY kasabalarına döndüğünün tam bir kanıtı.

Yapılan açıklamada; ülkemizde 30 milyon RUHSATSIZ SİLAH olduğunu gözler önüne serdi. Bu 30 milyon ruhsatsız silah rakamının üzerine birazda ele avuca geçmeyen kısmını şöyle bir 10 milyon daha koyarsanız aramızda 40 milyon KOVBOYUN dolaştığını saptamış oluruz. Hapı yutan aracına biniyor, aracın penceresinden rast gele sıkıyor, motorsikletine binen kafasına KASKI GEÇİRİP BİR DE hapı yuttu mu sıka sıka turluyor. Ne farkı var kovboy kabasısından. Sakın ola kimseye yan bakmayın.

Hap, hayat pahalılığını ilgilendirmiyor, UCUZU BOL MİKTARDA NEREDEYSE HER KÖŞE BAŞINDA mevcut. Hapı yut, mermi kimin adresini sorarsa…

Haplı birisi bu tür vahşeti işleyip yakalandığında çifte ceza bileti sunulmalı kendisine. Hem uyuşturucu kullanmak, hem ruhsatsız silah kullanmak, hem insan öldürmek suçlarından tıkacaksın içeri. “Pişmanım efem kusurumu bağışlayın” diyeni salıverirsen olacağı budur.

Daha önce de bu konuyu irdelerken Edremit’i örnek göstermiştim. Acaba dedim bir sokağa çıkma yasağı konsa, evler, iş yerleri didik didik aransa, bir taburu doyuracak silah çıkar mı? diye yazmıştım. UMUT VAKFININ BULGUSUNUN UCUNDAN YAKALAMIŞIM demek ki...

**************

BÜYÜKŞEHİR VA BAĞLI İLÇE

Efem, şehirlerdeki bazı doğal afetler konusunda, Büyükşehir ile bağlı ilçeler arasında bağ olmaz ise, bu tür felaketlere merhem olmak zorlaşıyormuş. İŞTE BU saptama neticesinde, benim yıllardır yazdığım BÜYÜKŞEHİR YASASININ abesliği. Son derece lüzumsuz bir uygulama. Mesela yani bir Büyükşehire bağlı 8/ 10 İLÇE var sayalım. Bu ilçelerin bir kısmı başka başka partilerde. Büyük baba bunlardan elbette kendine yakın olanın yanağını okşayacak, diğerlerine üvey evlat muamelesi yapacak. Bu böyle de olmaktadır… Eee böyle bir Büyükşehir yönetiminde bağlı bir ilçeye afet desteği gelmiyor ya da gelemiyorsa bunun suçlusu ya da azmettiricisi elbette büyük baba olacaktır. Bunu söylemek istiyorlar. O halde kaldır gitsin BÜYÜK BABAYI ÇEKİLSİN KÖŞESİNE KENDİ ÇEVRESİNE SAHİP ÇIKSIN. Ya taammüden el uzatmıyor ya yetemiyor. Kaldır gitsin… Eskiden BÜYÜKŞEHİR SİSTEMİMİ VARDI?

Bu sistemde, büyükbaba kendisine bağlı ilçelerine emlak vergilerine komisyon alıyor. Bazı gayrimenkulleri kendi envanterine alıp satıyor, kiraya veriyor. Yani o ilçenin kaymağını yiyor ama öte yandan, sen benim rakibim partidensin, bak başının çaresine. Nasıl gülüyorum anlatamam.

Bir kere hadi büyük baba sistemi var olsun, ya vicdan, Allah korkusu yoksa… Numuneleri çok ülkemizde… Eleştiri yap, ama çaresini de ortaya koy…

***********

ÇÜŞ

Kimler geldi kimleri geçti. Ajda’nın şarkısı gibi. MB’nın başına

5’inci başkan da gitti… Yenisini alacağımdan eskisinin hükmü yoktur. Ver zayi ilanını hiç olmazsa gazeteler resmi ilan parası alsınlar.

……………………………………….

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“ Diyarbakır’ın bir ilçesinde rüşvete ZAM davası

sürüyor”

BY GAZETELER

Bizden not: Her şeye zam geliyor da rüşvete neden

zam gelmesin, onun başı kel mi?

**************

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediyesi çalışanları arasında, hak eden hak ettiği

yerdeki masalarında oturacaklar. Hak etmediysen sen bilirsin

kardeş. By..by

…………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

AKILLI OL, ALIRLAR AKLINI

KAMYON ARKASI SÖZÜ

…………………………………………………

ORHAN GENCEBAY

Kurum beye bir şarkı yapıp hediye etmiş. Takdim ederken de

SEN İstanbul’a büyük hizmetler yapacaksın demiş. Baba Orhan şarkıcılığı bırakıp falcılığa mı soyundu neyin?

Atasın bi beşlik bakayım falcağızına, sen yiğit adama benzesin,

At bi beşlik daha bana sana daha neler sülerim. Geleceğin

Parlak gözükür. Adi be, nazlanma bak façan düzgündür

Atasın bi beşlik…

*****************

AKÇAY’IN SOKAKLARI TAŞTAN

Sen koydun bizi bu hallara be BAŞKAN. İmdi ne olacak yarım kalan cadde ve sokakların hali? Bu yetmiyormuş gibi hala, aday olma peşine düştün. Pazar günü oyunu kullanmaya sabahın köründe gelmiş ve ilk oy verenler arasında atıp zarfı gitmişsin. Ama yardımcın TÜMDENİZ façayı çekip oylamanın sonuna kadar alandaydı.  Tenakuzlar ilçesi. Sanki bu cadde ve sokakları bu halde bırakıp gidenler arasında TÜMDENİZ bey yokmuş gibi.

YORUM EKLE