"Gündem Oldu, Gündemden Düşmedi"

Düşmemesinde fayda var. Önemli olmasaydı gündem olmazdı değil mi ya? AKP Genel başkanı Erdoğan, Hatay’da bir seçim konuşması yaptı ve GÜNDEM OLDU. Ne dedi Sayın Erdoğan?

Şöyle dedi;

“Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa, o şehre herhangi bir şey gelmez. HATAY’a geldi mi? Şu anda HATAY GARİP KALDI” dedi… Verirsen alırsın demek istedi. Halk yönetime ne verebilir? Sadece oy. Oy verirsen garip kalmazsın, vermezsen yanmışın kardeşim. İşin tuhaf tarafı demeyeceğim işin aslı bu söylemi alkışlayan garipler. Bu garipler başka garip, korkak ve cahil garip takımı. Hesap soracağı yerde alkış tufanı. Hak ettiğin şekilde yönetilirsin. 31 Mart sonrası yine garip kalmaya devam edeceksin be birader.

Bu cümleden olmak üzere İLAHİYATÇI YAZAR, AYŞE SUCU bir ay önce bu konuyu o günlerde sezinlemiş gibi bir yazı yazmıştı… Yazının önemli bir kısmını hatırladığım kadarıyla paylaşmak istedim.

Yazının başlığı şöyleydi; “DİNİN VAR DİYE AHLAKA İHTİYACINIZ KALMADI MI ZANNEDİYORSUNUZ?” Yazının başlığı böyleydi ve devam ediyor. Başlıktaki din ve ahlak tanımı sadece Müslüman dindar bilincin sorunu değil, elbette Amerikalı fizikçi NİKOLA TESLA “O KADAR CAHİLSİNİZ Kİ DİNİNİZ VAR DİYE AHLLAKA İHTİYACINIZ KALMADIĞINI ZANNEDİYORSUNUZ.” Der. Ayşe SUCU, YAZISINDA suç ve günah ayırımı paragrafında ise, “zina yaptığı iddia edilen bir kadın, Hz.İSA’nın huzuruna getirilir. Onun taşlanarak öldürülmesi talep edilir.

İsa “aranızda günahsız olan varsa kadına ilk taşı o atsın” der. Kalabalık birden dağılır kimse kalmaz. Kadın yargılanmaz ve serbest bırakılır. Dinlerde af ve tövbe vardır. Ancak şu unutulmamalıdır. Suç ve günah ayırımı bu iki kavram yerli yerine oturtulmadığı sürece ne laiklik ne özgürlükler, ne de temel insan hakları yerli yerine oturmaz..”

Ayşe SUCU’nun bu yazısını sindire sindire okumak gerekir. Ne yazık ki ülkemizde her 10 siyasetçiden 8’i makale okumak alışkanlıkları yoktur. Türkiye suç kavramı yozlaştırılmış ve parçalanmıştır. İllaki taammüden suç yüklemek modeli ülkemizde yoğunlaşmış ve olmayan suç kişiler üzerine yüklenmektedir.

Ayşe SUCU’nun her pazartesi günü yayınlanan köşe yazıları,  Sözcü gazete yönetimi tarafından işte bir suç yükle modeli ile sonlandırılmıştır. Suç beşeri af ilahidir… Kişisel menfaatler için zorla kulluk yaratılmakta. Menfaatlere yönelik suç yüklemeler modeli ülkemizde moda olmuştur. İnşallah başka ülkelere rol model olmayız…

**************

SANDIK

Yakın geçmişte, seçim sandıkları adı ile müseccel tahta sandıkları olduğu için bugün hala SANDIK olarak tanımlanmakta. SANDIK. Günümüzde bu sandık modernize edildi, şeffaf sert plastikten yapılmış ürüne döndürüldü. Dışı seni içi beni yakar misali, içindeki zarflar ne yazık ki şeffaf düşüncelere sahip olmayanlar tarafından kutuya atılmakta… Bir benzetme yapayım.

İlk Alamanya’ya giden işçi kafilesi kısa bir müddet sonra oradaki yaşama adapte oldular. Alamanya da her cadde köşe başlarında jeton ya da madeni para ile sigara ve kutu içecekler almak mümkünde. Bizim İLİMİ irfan sahibi Alamancılarımız !! Düşünüp taşındılar madem bu makinelerin başında kimse yok ben bu cigaramı parasız nasıl alabilirim diye. Düşündüler ve ARŞİMET gibi hamamdan fırlayarak BUZ KALIBINDAN JETON yaptılar. Kaydırdılar makineye bedava cigara ve kola aldılar. Bir çığır açtılar. AMA KAFA YORUP BU MAKİNE NASIL BAŞINDA KİMSE YOKKEN HİZMET VERİYOR DİYE DÜŞÜNMEDİLER..!! Yani çalma sistemi. Demem o ki şeffaf seçim kutularımızın içindeki zarflarda Alamancıların buluşları gibi her zarfın bir bedeli olmalı diye düşündüler ve bugünkü güvensizlik yaratıldı…

***************

ANGARA

Mansur beyin karşısına çıkartılan AKP’li rakip, bol keseden atıp tutuyor. ET, BUT! VERECEĞİM HER İHTİACI OLAN EMEKLİYE 5 PAPEL VERECEĞİM, ŞUNU BUNU SUNACAĞIM DİYOR AMA ORTAYA KOYDUĞU BİR TEK PROJE YOK. İmamoğlu, ilk aylarında UCUZ EKMEK FABRİKASI VE SATIŞ NOKTALARI açtığı gün AKP tarafından engellenmeye çalışıldı. Yani adam haraç istemiyor, halka ucuz ekmek temini için tesis kurmuş sen bir ekmeği çok görüyordun ŞİMDİ et vereceğim, herkese 6 bin lire cep harçlığı vereceğim diyorsun. Kimin parasını kime veriyorsun. PROCEN VAR MI PROCEN?

*************

S.HASAN ASLAN

Giderayak hainlik olsun diye belediye çalışanlarının maaşlarını 30 bine çıkarmış. Bu hainlik kazanan ekibe değil halka yapılan hainliktir. Bu saatten sonra personele şirin gözükmen sana ne kazandıracak? Sen veremediğin MAAŞLARIN hesabını ver önce. Hala maaş alamayanlar varken 30 bini ağzına nasıl alıyorsun? Geçtiğimiz Pazar günü SERPİL Parkının alanında üyeler, zarflarla kriket oynadılar. Sabahın ilk saatinde gelip oyunu kullandın ve gittin neden orta yerde dolaşıp arka çıktıklarını destek olamadın. Kimin yüzüne nasıl bakacaktın değil mi? Halk parasının hesabını ancak böyle legal yoldan sorar hesabını. Yani MANÇO’NUN ŞARKISI GİBİ” sarı çizmeli Mehmet ağa bir gün sorar hesabı şarkısı misali.

**************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“GÜVENİMİZ TAMDIR”

By: ŞİMŞEK

Bizden not; Bir öncekine de güveniyordu, neden yolladınız? Gelenin ömrüne ne kadar takvim yaprağı biçtiniz…

………………………………….

ÇÜŞ

Türkiye uçuyor. Nasıl uçuyor? Her gün al bir Hürriyet aç. Ekonomi sayfasını cahil kalma nasıl uçtuğunu öğren.

…………………………….

BÜYÜTEÇ

Edremit hükümet konağı tam konak oldu. İstanbul’daki vali konağından daha büyük. Hayırları vesile olsun İL Mİ OLUYOZ?

………………………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Gözü olanın gözü çıksın

BEDDUA

************

ÇAĞDAŞ

Bu başlık altında ikinci kısa notum. Neyin nesi olduğunu kısa bir zaman diliminde yazacağım. Çağdaş KELİMESİNDEN NEDEN ÜRKÜLÜYOR BABINDA !!

****************

KÜTÜPHANE

Dev gibi bir bina yapıldı. Biteli üçüncü yılına girdi. Hala kurdela kesilmedi. Yahu bina çürüyecek, milli servet, yapamıyorsanız bir bilene devredin.

****************

GAZETECİ

Bu başlık altındaki yazımı yarın sunacağım. Kimseden destek almadan, Kimsenin kayığına binmeden nasıl gazete patronu olunur, konulu minik bir yazı… Devam azz sonra… Dikkat edin KASTECİ değil ha, GAZETECİ.

YORUM EKLE