"Halk Olmasa"

Saçmaladım değil mi? Halk olmasa devlet olmaz. Demem gerekir ama, halkı yok sayan kafalarda yok değil. Mesela biz olmasak parayı nereden bulacaksın?..Taş verip, dana mı alacaksın. Yoksa dereden su alıp, maydanoz mu? Taş devri gibi yani. Hal böyle ama, seni lüks yaşatan halk, kendi etrafını doyuran da halk. Yani halk kendi üretiyor kendi yiyor ama hala halkın tepesinden inmiyorlar. Maaşlara zam deniyor ama önce vergiler fırtına gibi coşuyor, sonra sözde maaş zamları… Halk olmasa uçağa değil traktöre binemezsin. Kadir kıymet bilmek nedir bildiği halde bilmemezlikten gelen zihniyet… Çoban üflemese koyunların keyfi kaçar değil mi?

Gelelim Cuma günü, minik kuşumun kulağıma üflediğine…

EDREMİT’te bir okul var. Öğrenci yoğunluğu yaşanan her sınıfın 40 öğrencisi bulunan 75.inci YIL okulu. Bu okulda, 1209 öğrenci varmış. Okul yönetimi bir karar almış okula giriş çıkışı kontrol altına almak için elektronik kapı düzeneyi. Her VELİDEN 300 TL İSTENİYOMUŞ. 1209X300= 362 BİN 700 Tl.

Halk olmasa, siz ne işe yararsınız demem odur, işte. Bu okulda eğitim gören öğrenci velilerinin % 90’ı işçi memur, esnaf. Belki çocuğuna ayda bir kez et yedirememe tehlikesi yaşayan bu insanlardan siz 300 Tl yi isterken hiç mi yüzünüz kızarmadı… Alımı kim nasıl yapılacak? İhale şartnameleri nelerdir, hangi firma ile temas kurdunuz? M.Eğitim Müdürlüğünün oluru var mı?

**************

( çerçeveli) İSKAN

Ülkemizde, en üst kademeden en alt kademe kadar herkesin bilip çilesini çektiği bir inşaat PROBLEMİ.

TOKİ kısa adı ile bilinen ve ilk kuruluş amacının dar gelirli vatandaşı ev sahibi yapmak için kurulan bir devlet dümeninde olan KURUM…Geçtiğimiz akşam ana haber bülteninde bu kurumumun BAŞI, bir söylemde bulundu. Siyaset yapmaması gereken, köşe bucak halkı ev sahibi yapmak zorunda olan muhterem zat, İMAMOĞLU’nun yaptığı konutların İSKANI OLMADIĞINI vurguladı. Bu vurgulamanın en çirkin tarafı AKP adayı KURUM ile bir açılışta yapması. Yani kökeni SİYASET.

İMDİ BEN SORUYORUM. BU İSKAN KONUSUNDA, bu zat-ı muhteremin ne kadar bilgisi olduğunu. Bir zahmet EDREMİT’e geliversin ve beraber tüm inşaatları gezelim her 10 inşaattan kaçının İSKANI VAR. İskanı olmadan satılan, kiraya verilen insanların çektikleri azabı birlikte soruşturalım.

İskanı olmayan ev, kiraya veriliyor. ELEKTRİĞİ şantiye TARİFESİNDEN. DOĞALGAZ BAĞLANMIYOR iskanacnı ala gel deniyor. Su deseniz ha keza. Bu büyük sorunu çözecek olan sıradan bir vatandaş olarak benim çözeceğim? İskanı olmayan binan bulunduğu mahallin yolu bile yapılmıyor. Evet sayın muhterem siz nerede yaşıyorsunuz?

*************

PARSEL PARSEL SATTIN …

Bu başlıktaki cümle halk arasında dillere pelesenk olan bir iddia idi. Ve devamında “BELGELERİ BENDE” diye de eklenmişti. İddianın sahibi dönemin BAŞBAKAN YARDIMCISI AKP’Lİ BAŞBAKANA YARDIMCISI, BÜLENT ARINÇ. Hem de TBMM kürsüsünden yapmıştı bu söylemi.

İmdi böyle bir iddia , İmamoğlu İİÇİN YAPILSAYDI,BUGÜN İMAMOĞLU O KOLTUK TA OTURABİLİR MİYDİ? AKP’nin logosunda AMPÜL ve ADALET simgeleri var değil mi..? Ankara’nın eski belediye başkanı GÖKÇEK, iki yıl oturduğu devlete ait evi boşaltmadı, makam otosunu iade etmedi. Bugün hala, sözde siyaset yapıp ortalıkta paşalar gibi geziyor ve oğlunu vekil yaptı.

ADALET herkes için var olmalı değil mi? İşte bu tür adaletsizlikleri yapmamış olan bir AKP bugün karşımızda olsaydı, hiçbir parti yanına yaklaşamaz pıtrak gibi yeni partiler bile kurulmasına gerek kalmazdı. Ülkede neye elinizi dokunsa elinizde kalıyor değil mi? Sınıfını geç sana bisiklet alacağım diyen bir baba misali halktan oy istenmez…

**************

ALKOLE ZAM, AMA

İktidarın en büyük üç silahşörü var.

*Akaryakıt

*Tekel ürünleri

*Doğal gaz, elektrik

Bu üç silahşörler sayesinde iktidarda hava atıyor. Bu üç silahşörlerin kazandığı paralar sayesinde ülke ayakta duruyor. En çok kullanılan ve kullanılması hayati önem taşıyan bu silahşörler, bir telefonla hazineye para akıtıyorlar.

Kankamız olduğu söylenen , AZARBAYCAN’dan, gümrüksüz olarak yılda 1.5 milyon litre ALKOLLÜ İÇKİ İTHAL edilmesine karar verilmiş. ALİYEV’e kıyak yani. Öte yandan her başı ağrıdığında alkol ve sigaraya zam yapan bir AKP iktidarı. İmdi bu gümrüksüz alkollü içkiyi doğrudan kendi mi yapacak, yoksa TEKELİ sattığı firma mı yapacak? Gümrüksüz ALKOL getirecek ve piyasa fiyatları ile satış yapacak katmerli kazanç sağlayacak. Bu konuda DİYANETİN başındaki muhteremden bir söylem isteme hakkımız var..Hem alkol hem,haksız kazanç…

**************

EDREMİT VE MAHALLİ SEÇİM

AKP’nin adayı Muhhammed VURMAZ, SAHAYA İNDİ. CHP’nin adayı ERTAŞ neden inmiyor? CHP genel merkezi neden ön seçimi kazanan bir adayın adını resmen açıklamıyor?...

***************

EDREMİT VE CHP

İster AMPUL, İSTER 6 OK KAZANSIN, kaçınılmaz bir öncelikli görevi var. Personel arasında yansız siyasetsiz görev yapacak personel seçimi. Çok zorlanacaklarını zannetmiyorum ama BİR lideri vezir de eden rezil de eden etrafıdır. Bu ükemiz siyasetinde yıllarca denenmiş gözler önüne serilmiş büyük bir sorundur. ADAMA İŞ DEĞİL İŞE ADAM STATÜSÜ UYGULANMADAĞI İÇİN BÜYÜK SORUNLAR BÜYÜK SUİSTİMALLER YAŞANDI. Bu nedenle Edremit yönetecek her kimse bu konuyu birinci görevi kabul etmeli… Bunun yanı sıra diğer büyük sorular var

· Bir önceki dönemde kiralanan yerlerin sözleşmeleri gözden geçirilmeli

· Bir önceki dönemde hatıra binaen yok pahasına kiralanan yerlerin sözleşmeleri.

· Büyük otel olarak sözleşmesi biten otel varsa ülke şartları çerçevesinde yeniden ihaleye çıkılması

· Kiraya verilip, terkedilen çay bahçeleri.

· Hatıra binaen iş karşılığı verilen işletmeler varsa hemen el konulmalı

· Çok değerli, restaurant ve tesislerin sözleşmeleri malum iptal edilmeli yen ihale çıkılmalı

· Tüm alımların, ihalelerin en küçüğünden en büyüğüne HALKA AÇIK ŞEFFAF olarak yapılmalı.

ZOR DOSTUM ZOR… Allah Yardımcınız olsun beyler… Sizlerden ülkeye örnek bir belediyecilik bekleme hakkımız saklı biliyorsunuz değil mi?

**************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Yangın sonrası otellere dönüşen yerlerde VİLLALAR doğmaya başladı”

By. GAZETELER

Bizden not; Allah korkusu olmayanlardan ne beklenir ki!

…………………………………..

ÇÜŞ

SİSİ OLDU, PEDRO. Yahu bu devasa ülkeyi yöneten

BİDEN gerçek bir bunak. Nasıl bu ülkenin başında oturtuluyor

Vallahi hayret ediyorum. Mısır nire, Meksika falan nire ÇÜŞXÇÜŞ

………………………….

BÜYÜTEÇ

Benim 10 yıldır yazdığım konuları birileri soslu medyada kendilerine mal ediyorlar

· Akçay’a mendirek

· Liman başkanı var, liman yok

………………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Atatürk, hayatının, sonuna kadar ulusunun mutlak güvenliğiyle kurduğu devletin başında kalan, muzaffer kumandanın kişiliği

Eşi görülmemiş bir karakter örneğidir.

COMTE CARİO SFRORZA

İtalya, Dışişleri Bakanı.

YORUM EKLE