“Halkta Karşılığı Olan”

CHP Yerel yönetimlerin başına getirilen Ahmet AKIN, 29 Haziran 2023 Perşembe günü  Ana haber bültenlerinde ve  Ulusal yayınlarda  yayınlanan  açıklamasında İlçelerden beldelere kadar yönetecekler  hakkında  açıklama yaptı.

Akın’ın bu açıklamasını okumayan ve TV kanallarında izlemeyenler için yazmakta fayda gördüm.

Akın “bölgenin istediği isimler aday olacaklar, yörelerin  dinamizmlerini inceliyoruz” kısa ve  öz bir açıklama yaptı.

Bu bağlamda, mahalli seçimlerin kilit noktası olan delegelerin, seçildikten sonra hemen bir parti Mahalli idarelerden sorumlu olan Ahmet Akın ve ekibi tarafından kampa alınmalarında fayda var. Akının yukarıdaki açıklamasının kilit noktası burasıdır… Halkta karşılığı olup ta delegelerden bazıları tarafından ters köşe yapılmasının ardında şaibe elbette aranır…

Bugün Edremit’i  yönetenler “halkın belediyesi “ sloganı ile yola çıktılar. Çıktılar ama 4 yıla yakın zaman diliminde halka  bir tek rakamın hesabını vermediler. Üstüne üstlük Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ulusal yayınlarda ve tv ana haber bültenlerinde yaptığı “bizim belediyelerimiz halka hesap vermek zorundadırlar” şeklindeki uyarısını bile dikkate almadılar. Yani argo tabirle TAKMADILAR.

AHMET AKIN, her türlü negatif sonuçları göze alıp, mahalli seçim öncesi kendi not defterine  not alıp, usulsüzlük, yolsuzluk gibi olmaması gerekenleri yapan CHP’li belediyeleri kara kaplı defterinde  kayıt altına almalıdır. Ve bu kayıtları sık sık okumalıdır. Hatta deşifre etmeli ve o noktaya nokta atışı yaparak HALKTA KARŞILIĞI OLANLA aday olarak yola çıkmalıdır…

Ön seçim yapılmadığı takdirde her türlü şaibeler havada uçuşmaya devam edecektir… Atama ile yapılan seçimlerdeki   fiyasko Edremit’te YAŞANMIŞTIR… ATAMA  ile  KOLTUĞA OTURTULANLARIN hangi koşullan sonucunda  görevlendirildiği artık halk tarafından bilinmekte ve onun için sizin “HALKTA KARŞILIĞI olan aday olacaktır” şeklindeki açıklamanla eş değer olma hak kazanmıştır.

Akın’ın yükü ağır. Acımasız olması ve halkta karşılığı olanı seçmesi gerekmektedir… SARI gibi, damdan düşer gibi  vekil seçilenlerine baskılarına da kulaklarını tıkamalıdır… Ha Mehmet TÜM  ha SARI… Atama ile görevlendirilecek birkaç başkan adayı olabilir. Dikkat etmesi gereken bu adayın GENEL MERKEZE bonda çantalarla gelmemesi !!! ÖN PLANDA TUTULMALIDIR.

************

KILIÇDAROĞLU

Gitsin mi? Gitmesin mi? Günümüzde en çok sorulan soru. Enflasyonun bile önüne geçen bir konu haline geldi… Ülkemizde bir çok lideri, yakın çevresi, çalışma ekipleri aşağı çekmişlerdir.

Kemal bey’in YAKININDA OLAN GENEL Başkan yardımcıları arasında 15 yıla yakın birlikteliği olanların Kemal bey  ve partiye ne gibi katkıları olmuştur, tartışılır…

Son seçimdeki yenilgisi…

Bu yenilgide parti içinde hatalar olmuştur. Eski tarihlerde ülkemizde DERBİ MAÇLARINA Avrupa’dan hakem getirilirdi. ŞİKE olayları yoğunlaştığı için. Bu gelen hakemleri havalimanında bile kulüplerin karşılaması yasaklanmıştı… Bu seçimde mesela “YURT DIŞINDAN GETİRİLEN OY torbaları” 5 ayrı kilidi olduğu söylenen özel bir odaya konmuştu. KOZMİK ODA misali. Ama daha sayım başlamadan HÜRRİYET MUHABİRİ O odaya girdi “O ODAYA GİRDİM” BAŞLIĞI ile MANŞETTEN  duyum yaptı.

Bir muhabir böyle bir odayla girebiliyorsa, Hüsamettin aga neden giremesin ! Bu haberi anında  CHP Millet vekili ENSAR  AYTEKİN’e aktardım ve bu konuda bir  girişimde bulunacak mısınız dedim. TIKI çıkmadı…

Hal böyle olunca seçimde ŞAİBE var mı YOK MU sorusunu sormak bile abes. Sonuç itibariyle CHP bir seçimi daha kaybetti. Ama bana kalırsa alın teriyle kaybedilmiş bir seçimdir…

Kemal beyin iki büyük hatası var;

Parti yönetiminde kendisine en yakın yardımcılarını 15 yıl aynı görevde tuttu

Tabanına hakim olamadı. Tabandan sorumlu genel Başkan yardımcılarının vurdum duymazlıklarını görmedi…

Bunların dışında 6’lı masa yanlıştı. 6’lı masanın CHP’ye hiçbir katkısı olmadı tam tersi  oldu. Masadakilere 35 vekil hediye etmiş oldu. Şimdi hepsi arkalarını döndü. HÜDA Par’a bayramlaşmaya gittiler.

İYİ P’yi parti yapan Kemal beydir, ama ondan da hayır değil şer geldi…

Bunca talihsizlikler KEMAL BEYİ ASLINDA YIPRATTI. Bana kalırsa  Kemal Bey KURULTAYDA VEDA KONUŞMASI YAPIP, EMEKLELİĞİNİ YAŞAMALIDIR. İMAMOĞLU ve ÖZEL’den biri   genel başkan olurlarsa, partiyi toparlayabilir mi? BEN İHTİMAL VERMİYORUM…

******************

HALK UMUTLU

Hürriyet Gazetesi’nin saray güdümlü köşe yazarı  ABDÜLKADİR  SELVİ , iki gün önce yazdığı köşe yazısında,  “HALK UMUTLU,TÜRKİYE DAHA İYİYE GİDECEKTİR DİYENLERİN SAYISI % 53.1” şeklinde bir yazıydı… Halk hangi bağlamda umutlu ve MUTLU?

AKP, gözlerinin önündeki tehlikeyi ya görmüyor ya görmemezlikten geliyor. Tarikat ve CEMAATLER, bakanlıklar  dahil bir çok  Kurumları ele geçirdi ve geçirmeye devam ediyor. FETÖ belasından tan anlamıyla kurtulamamışken bu  tehlikeyi nasıl görmez  halk merak ediyor.

Hangi taşın altında ne marka bir kum tanesi olduğunu bildiklerini yazan yandaş gazeteciler bile bu konuya tek kelime yazamıyorlar. Görmediklerinden değil, görmemezlikten gelmeleri gereği…

Hal böyle olunca halkın % 53.1’nin mutlu ve umutlu olduğunu  yazmakla yetiniyorlar. Anket  kuyruklu yalandır, bunu bile bilmiyorlar…

*************

TUZU KURU VE TUZU YAŞ OLANLAR

Bayramın ilk günü Ege ve Akdeniz’e inen karayollarının  tepeleme araç yüklü olan karayolları ekranlara taşındı. Kimileri  “işte ağlaşıyorlar ama herkesin altında araba var herkes Ege ve Akdeniz’e akıyor, ülkede insanlarda para sıkıntısı yok” diye ahkam kesmeye başladılar. Tabi ki bu söylemlerin kalemşörleri AKP TARAFTARLARI.

Ülkenin nüfusu 84 milyon diyelim.

Bu nüfusun YÜZDE 10’nun tuzu kuruysa

8.4 milyon kişi eder. YANİ tuzu kuruların cümlesi 8. 4 milyon. GERİYLE KALANI size emanet…

Bu 8.4 milyon insan arasında, hıyarın etiketine, benzine, mazota gelen zamlardan şikayetçi olan yok muydu?

Bugün KİRAZ 50 TL. Ekmek çok şehirlerde 10 TL’ye dayandı. Tuzu yaş olanlar pasta mı yiyorlar acaba?

Yani yersen, deniyor…

*************

BÜYÜTEÇ

“Edremit’te toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Kooperatifler yerden göğe haklılar. Sen gün aşırı mazota zam yaparsan, bu esnafın eli ne topluyor? Minibüsler çişli yürümüyor.

Edremit –Altınoluk  20 TL, dön 20 TL eder 40 TL. İş yeri

Edremit’te olan ve Altınoluk yaşayan biri ayda 1.120 TL yol parası veriyor. Dengeyi kuracak olan ŞİMŞEK bey, siz minibüsle mi işe gidiyorsunuz?

*************

ÇÜŞ

Kanada 2 bin sağlıkçı alacağını açıkladı. Giderlerse gitsinler,

hademelerle bu işi götürürüz.

……………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Doğruyu  gördüğü halde düşüncelerini değiştirmeyenler, cahillikleriyle mutlu  gibi yaşarlar.

ANONİM…

……………………………………………

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Dolar kışın TL’ye sarılacak”

By. Ekonomist  ATİLLA  YEŞİLADA

BİZDEN NOT:  Elektrikli battaniye veririz ne var bunda?

……………………………………………………………

YORUM EKLE