“Hayatımız Dizi Oldu”

Amiral gemisi diye kendini tanımlayan HÜRRİYET gazetesi neredeyse her gün kendi gurubunda olan kanallarda oynayan yâda yeni gösterime girecek DİZİLERİN ya reklamını yapıyor, ya duyumunu.

Hal böyle olunca, kendilerini ülkenin en keskin kalemi olduğunu kanıtlamak için iktidarın uçağında evrenin her bir yerini turluyorlar ama gazetenin sayfalarda ülkeyi uçuruyor… Ha astronot ha Hürriyet gazetesi. Uçtuuçtu ne uçtu? Salı günü yine böyle günlerden biriydi. Yeni başlayacak olan gurubundaki kanalın dizi ismi ve fotosunu ile LOGO üstünden verildi.  SAUNA AŞKI… Ter atma odası yani… Hamama giren terler misali. Halk Pazar tezgâhlarının önünde ter atıyor bunlar fingirdeşmenin SAUNA da nasıl olacağının peşindeler. Yahu bir tanede halkın içinden bir hikâyeyi çekseler ya.

Üçın ünlü! Kanalları hepsinde tavuk gırtlaklar gibi seri katillerin yaşam biçimleri. Gençleri ve cahil zümreyi kabadayılığa özendirici senaryolar. Eee sorsanız “halkımızın temayülü neyse biz onu yazıp, dizi yapıyoruz, iyi de satıyoruz” diyecekler. Halkı bu duruma kim? Kimler getirdi. Bugün ülkemizde 100 bine varan ruhsatsız silah olduğu resmen açıklanmışken bu öldürmeye özendirici dizilere ne gerek var..? Yeşilçam’ın tırnağı olamayan bu yapımcılar, Yeşilçam sokağında rol bekleyen figüranların bile yanında sanattan bahsedemezler…

*************

DÜĞÜNDE SİYASET

Cehaletin nasıl tavan yaptığının göstergesi. Camide siyaset, düğünde siyaset. Eee o zaman Ankara’daki SİYASEL BİLGİLER fakültesini kökten kapatsınlar olsun bitsin. Siyaset bilimci ulemalar bu kadar çokken fakültesine ne gerek var. Son olarak eski SELAMETÇİ ŞEVKİ Yılmaz’ı LANETLİYORUM

****************

HEM UZAY HEM CUMHURİYETE HAKARET

İki ruhlu olmak yani. Karar ver be kardeşim. Modern dünyalı mısın, yoksa tezek döneminden kalma mı?

İKİ RUHLU YAPIDA OLANLAR TIP ÂLEMİNDE “DİSOSİYATİF” olarak tanımlanırlar yani bir hastalıktır.

Kişilik bozukluğu. Mesela ARAP dünyası. Bunların % 90’ı bu hastalığın pençesinde olan toplum haline geldi. Yeni değil ama bayağı eskiye dayanır bu yapı. Ülkesinin dışına çıktıklarında, ülkesindeki yaşam tarzlarını unuturlar. Gavur ! icadı dedikleri her türlü batı aleminin kullandıkları kullanırlar. Bisiklet bile üretemeyen bu toplum, son model oto, uçak, helikopter, yatlara sahip olurlar… Kullanırlar. En önemlisi de SARIŞIN GACİ GÖRMEDİKLERİ İÇİN BATIYA GİTTİKLERİNDE DÖRT KOLLA SARI GACİLERE BİR GECE İÇİN DOLARLA JAKUZİ yaptırırlar… Alkolün en kalitesini sızana kadar içerler. Yani ikinci ruhlarını tatmin ederler. Ülkelerine dönecekleri zaman ayakları geri geri gider. Ülkesinde YA HACİ ŞAM TATLİ kaç para hesabı, tatlının hesabını yaparlar. Ya uzaya git ya hak ettiğin yerde yaşa.

**************

TÜRKİYE EN GÜVENİLİR ORTAK

Ben demiyom valla. PUTİN birader böyle demiş. Eee sadece siyasetin etik olmayanlarını biz yapacak değiliz ya onların başları kel mi? Amerika F-16 ları verebilmemiz için, S-400 konusunu halledin demedi mi? Dedi. S-400 KİMİN? PUTİN BİRADERİN. AŞAĞI TÜKÜR SAKAL,  YUKARISI BIYIK HANE…Hadi gel de çık işin içinden… Ortadaki ebe gibi olduk. Bi o tokatlıyor, bir o.!!

İmdi PUTİN BİRADER ELBETTE BİZE ŞİRİN GÖZÜKECEK, OKŞAYACAK, CANIMSIN DİYECEK, ADAMIN DİBİSİN  DİYECEK. Sonuç 2x2 elde var 0

****************

HESABI ÖDE BAKİİM…

Bir genç kadın, parfümeri mağazasına girer, rafları turlar, etiketler bayağı can yakıcıdır. Tv reklamları onu özendirir ama !.. O  sırada mağazaya siyah takım elbiseli bir adam yanında iki elemanı ile mağazaya girer, genç kadının raflar önünde eline aldığı parfüm şişesini evirip çevirdiğini görünce, aradığınızı bulamadınız her halde, ben yardımcı olayım der. Genç kadın buldum ama pahalı diye yanıt verir. Genç adam

- Hiç önemli değil ben falan partinin belediye başkan adayıyım. Siz alın ben hallederim der.

Genç kadın parfümü alır ve kapıdan çıkarken mağaza yetkilisi

-Bayan hesabı ödemediniz diye seslenir.

Genç adam duyar bu uyarıyı.

-Hanım efendi bana versin, ben size öderim der…

Yani vermeden almak olmaz değil mi ya?

**************

CHP EDREMİT

Meclis üyeleri listesini gördünüz mü? Ne kadar kendileriyle övünseler azdır. Mecliste azınlıkta kalmayı pek sevdiler. Eski seçim Müdürü FATMA hanım neden yok? Kim yapıyor bu seçmeleri? Anketten mi çıktı yoksa?

****************

EDREMİT AKP

Son günlerde bir takım kıpraşmalara oluduğu söylenmekte ama, demek ki sorun çözüldü ki Meclis üye listesi açıklandı… EKREM UMUTLU liste başı olarak meclis listesinin tepesinde. MURAT TUNA’nın adı sanı yok. Tuna ne istedi de vermediler bilemem gari. Demek ki Belediye meclisinde yağıp gürlemekte bi işe yaramıyor. Eee siyaset bu. Musevi’lerin dediği gibi BANA BİLEM YUVENMEYECEKSİN. !!.Yücel YILMAZ’ın listesi mi kazandı diyeceğim ama ben bu tur oynaşmalardan anlamam. CHP Belediyle meclisinde çoğunluğu kapma zorunda, zorunda ama !

***************

DİLİPAK

Bu adamın son söylemini bir muhalif gazeteci söylemiş olsaydı, 10 dakikaya varmaz Adliyede kendisine verilecek cezayı bekler olurdu. Dilipak ne demişti?

Şöyle;

“İktidar 15 temmuz darbe girişimini 4 ay önceden biliyordu” AKP bu kendi yandaş gazeteci olan DİLİPAK’ı ispata bile çağırmadı… Böyle ülke için son derece kritik bir söylemi İSMAİL SAYMAZ söyleseydi ya da bir başka muhalif gazeteci, hali ne olurdu bilemem gari. Olay VAHİM, söylem TEHLİKELİ.

**************

ŞEVKİ YILMAZ

Osmanlı’yı yok edenler, şöyledir böyledir falan dedi. Yılışık ağızlı olduğunu çoktan biliyorduk. Onun bu söylemini dikkate almak onun gibi olmaktır. İTTİR ET GİTSİN.

*************

ONUR VE OMURGA

Onursuz insan, omurgasız hayvanlar gibi. Yani, çekirge, örümcek, kelebek, hamam böceği. Sivrisinek. Suda yaşayanları da var. Kişiliği belirginleşmemiş olanlara denmekte. Belirgin bur duruşları yoktur. Çok sık aralıkla duruş değiştirirler. Yani yukarıdaki hayvanları gözlerinizin önün getirin ve bir de etrafınıza bakın. Omurlu ve onursuz. Annıyonuz değil mi ?

*************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“ADNAN OKTAR, MAPUSHANE YÖNETİMİNDEN SAÇ BOYASI

TALEP EDİYOR”

By. ULUSAL YAYIN

Sizden not: Çıkma kokusu mu aldı acaba? Olur olur bal gibi olur.

…………………….

ÇÜŞ

Ünlü ASTROLOG, O.DÖŞER; 20 gün önceden İLİÇ faciasını öngörmüş. Ayy be üstad bir de 4 yıl sonraki genel seçimin  falına bir bakıversen.

……………………………

BÜYÜTEÇ

Edremit’te bir bürokrat var, TEK GEÇERİM.ZÜLFÜ BELTEKİN.

Rozet onun için görev alanında hiçbir şeydir. Kim Alo dese

EKİP ORADADIR. ÖDÜLLENDİRİLMESİ GEREKEN BÜROKRAT.

……………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Yalansız siyasi söz olmaz

O.U.T

YORUM EKLE