"Huzur Evinde Ölen Sanatçıları ’da Biliyoruz"

İmdi bu yazıyı okuyanlar -daha önce de not düşmüştüm- SERMAYE DÜŞMANI MISIN diyecekler. Asla. Benim savım, geldiği yeri unutanlar içindir. Neyse ;

Oyuncu OKTAY KAYNARCA, “ 8 milyon TL’ye tamamen elektrikli BMW” almış…

Amerika’da böyle bir yaşam tarzı elbette var. Ama orada vergilendirme sistemi bambaşka… Konu OKTAY KAYNARCA DEVLETE KAÇ PARA VERGİ ÖDEMİŞTİR? Böyle bir soruyu Amerika’da sormak için cahil olmak gerekir… Kaynarca elbette birkaç kuruş vergi ödemiştir. Ancak kazandığı para ile ödediği vergi orantılı mıdır? HAYIR… Ülkemizde SPOR CAMİASI, SİNEMA, DİZİ DÜNYASI, ŞARKICI sektörlerinde çalışanların, bağlı olduğu sektörden aldıkları ücretlere bugüne kadar hiçbir devlet yönetimimiz mercek altına almamıştır… Bu konuyu gündeme getirmek, yazmak, asla sermaye düşmanlığı değildir… Büyük çarpıklıklar vardır… Vergi kaçırmak devlete ihanet değil de nedir?

Mesela genelev patronu rahmetli MANUKYAN ülkemizde vergi rekortmeni olmuştur. Ve biz hem seks konusunu siyasi malzeme yaparız, hem verdiği vergiyi paşalar gibi alırız.

Ülkemizde sinema ,dizi, spor, şarkıcı sektörlerinde alınan paraların hepsi şaibelidir… Adı sanı bilinmeyen sokakta görüldüğünde bu kimdir denilmeyen manken, oyuncu sözde şarkıcılar 2000 TL’lik don giymekteler, 3000 TL’lik ayakkabı ile gezmekte magazin basınına fotoğraf vermekteler.

İşte böyle bir yaşam tarzı Amerika’da yoktur. Biz üç kuruş maaşla işçilik yapanlardan maaşı cebine girmeden vergisini kesen bir tarzla yaşamaktayız. Bu çarpıklığı göremeyen bir iktidar hangi rozete sahip ise, vergi sisteminden haberi yok anlamındadır… Mesela üç beş evi olan bugün oturduğu yerden astronomik kiralar alarak keyif sürerken, devlet otoritesi ortada yoktur. Kuruş vergi ödemeden ticaret yapanların sayısını bilmeyen bir devlet otoritesi malı, maaşlı kesime yüklemiştir.

Amerika’da bu vergi sistemi ile daha önce yazdığım bir örnek vardı, yineleyeyim. Rahmetli Muhammed ALİ, boks hayatında bir tek maçını Amerika hudutları içinde yapmıştır. Neden? O ülkede daha ringe çıkmadan vergiyi alır. Maç sonrası satılan bilet adedi üzerinden vergilendirilir.

Bizde şarkıcı daha sahneye çıkmadan avansını peşin alır, sahneden indikten sonra gerisini keş olarak alır. Ama devlet bu para miktarını bilmez , bilemez. Hal böyle olunca KAYNARCA gibiler elbette 8 milyon TL’lik araba alır…

Mesela TÜRKAN ŞORAY, rahmetli iş adamı RÜÇHAN ADLI ile yıllarca dost hayatı yaşayıp, onun sert otoritesi olmasaydı bugün ŞORAY olabilir miydi? Tartışılır…

*******************

MANUKYANI BEKLİYORUM…

Bugün, dünden kalan bir iki magazin haberine de takılmak farz oldu. Oldu çünkü hayatımız magazin sayfalarına yakışır hale geldi.

Hürriyet gazetesinin Kelebek EKİNDE BİR HABER DİKKATİMİ ÇEKTİ. Dizi oyuncusuymuş pek ilgi alanım değildir, diziler ama haberin başlığı dikkat çekilmeyecek cinsten değil…

Sokakta görsem tanımam bilmem siz görseniz tanır mısınız? Dizi oyuncusuymuş. Yaptığı açıklamanın başlığı aynen böyle. MANUKYAN’I BEKLEYİORUM… “Manukyan’ın hayatını canlandıracak bir senaryo yazım aşamasında, heyecanla onun hayatını oynamayı bekliyorum.”

Seçime üç beş gün kala böyle bir konuyu dile getirmek…! AKP yine kazanırsa ve bu senaryo çekilip yayın için kanal kanal gezip yalvaracaklar… İçeriği belli olmasa bile RTÜK aynı kafada görevde kalırsa diyorum. Vergi rekortmeni bir insanın hayatını çekmek elbette kötü bir şey değil. Ama ülkemizde halihazır bir siyasi anlayış devam ederse zor zenaat zor !! 6284 sayılı yasayı yırtıp atma aşamasında olan bir zihniyet böyle bir diziye okey nasıl çeker bilemem gari.

***************

VESİKALI YARİM

Vesikalısı var vesikasızı var… Vesikalı olanlar, GENELEVDE ÇALIŞAN KADINLAR BUNLARIN HAKLARINI kimse düşünmez. Köle gibidirler. Yerleri belli, yurtları belli. Eee bir de vesikasızlar var sayıları belli değil. Namus konusunda attıkları zaman mangalda kül bırakmazlar, namus abidesi gibi gezinirler. İçlerinde evli olanları da vardır. Benim ara ara yazdığım KAÇAMAKHANE başlıklı yazım misali… Çevrenize bakın, numaralı gözlüğünü varsa iyi olur görürsünüz. Vesikalı olanlar sigortalıdırlar ve devlete vergilerini öderler. VESİKASIZ olanlar ise, kıçlarına 2000 liralık don alıp öderler ama fiş alırlarsa, fatura isterlerse. Yoksa devlet de avucunu yalar.

*****************

TARAFSIZ BÖLGE…

Transatlantik gemisinin kaptanı ! AHMET HAKAN’ın, CNN TÜRK kanalındaki TARAFSIZ BÖLGE isimli, programının adına pek takıldım. YAKTILIRIMI AMA günümüz siyaseti öyle abuklaştı ki, hadi bu konuya bulaşayım dedim. Program söyleşi. Eyi güzel her gazetecinin yaptığı bir format. Ama konu HAKAN olunca ve formatın adın TARAFSIZ olarak deklare edilmesi  elbette abukluk… Hakan olunca nasıl tarafsız olunur bilen varsa yazsın…

*********

İNTERNET ÇIKTI MERTLİK ÖLDÜ…

Kamu çalışanları, belediyelerde çalışanlar ve yöneticilerin işlerine yaradı. Kulaklarının üzerlerine yatıyorlar mışıl mışıl salla başını al maaşını hesabını…”Eee ben internetten okuyorum” yahu okuyorsan o zaman seni ilgilendiren bir konu ise neden arayıp “ yahu ne biçim yazı bu” diye neden fırça atmıyorsun? Bak yerimiz belli, adımız, sanımız belli. Uyanıklar ya… Makale okumasını bilmezler attıkları zaman mangalda kül bırakmazlar. Ben de biliyorum internette her hangi bir yayın organını oradan okumayı. Ama ben her gün kendi cebimden, hem HÜRRİYET hem SÖZCÜ gazetesini alıyorum ve tüm makalelerini okuyorum. Biri 6 TL. diğeri 5 TL. Makale nedir diye sorsan yüzüne bakar saf, saf. Ama sokakta Kral ZOGO mübarekler…

******************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Lüks, şatafat, israf yapmada sınır tanımıyorlar”

BY: Eski İlahiyatçı vekil, ABDÜLBAKİ ERDOĞAN

Bizden not; Tövbe, tövbe biz bu saydıklarını mübah zannediyorduk.

……………………….

ÇÜŞ

Ben bu TOGG’U nasıl alırım dedi. Sokakta AKP’lilerden dayak yedi. Ne var bunda yahu, Biri TOGG’cu diğeri soğancı. Zıt kutup elbette. Güçlü olan güçsüzü pataklar.

……………………………………

BÜYÜTEÇ

Akçay LİMAK… Tahsilat bürosu, kümes gibi minnacık bir yer.

İnsanlar, soğukta, yağmurda, sıcakta, fırtınada, kaldırım üzerinde kuyruğa giriyorlar… Defalarca yazdım. Sayın MÜLKİ AMİRİMİZ BU KONUYA EL ATAMAZ MI Kİ ACABA ?

……………………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Aptallık dışında her şeyin çaresi vardır.

ANONİM

**************

AKÇAM RESTAURANT

Şimdilerde discotek. Belediye Meclis kararı ve ihaleyle 45 BİN Liraya kiraya vermiş. BAŞKAN YARDIMCISI Ahmet Elman aradı bu bilgiyi verdi. Ama alan şirketin adını bilmiyorum dedi… Çok iyi bir kira geliri…!.

………………………………………..

BALKES DE KÜME DÜŞTÜ

EDRO’yu kıskandı herhalde benim başım kemle diyerek, by, by dedi. Y.Y üzülmüştür.

………………………………………….

PASTIRMA

Esnaf etiket koymaya utanıyor. Onun için pastırmanın etiketinde 132 yazıyor AMA BU RAKKAMIN HEMEN ÜZERİNDE MİNNACIK BİR NOT VAR. 100 gramı. Kiloya vurursan 1320 TL. Yersen kendi ürünümüzü yiyemiyoruz millet TOGG almaktan bahsediyor. GEÇİNİZ..!!!!

YORUM EKLE

banner160