“İfade Özgürlüğü”

Ahmet HAKAN, Salı günü , “ABD’liler ülkelerinin, erdemlerini anlatırken “FREEDOM OF SPEEECH” ifade özgürlüğü erdemini koyarlar.

Hakan, keşke bizdeki ifade özgürlüğümüzden de bahsetseydi… Mesela bizde de ifade özgürlüğü vardır. ATATÜRK ve arkadaşlarına ağızlarına gelenlerin söyleyenlerin ödüllendirildiği örneklerini yazsaydı… Mesela “keşke YUNAN KAZANSAYDI “diyenin ayağına gidip teşekkür anlamında ziyaret edildiğini yazsaydı. Bir de Salı günü ulusalda yayınlanan aşağıdaki haberi de ekleseydi.

OLMASAYDI DA OLURDUK diyen bir AKP’linin, TRT ye, 13 bölümlük FATİH SULTAN MEHMET dizisini, 257 milyona satmış. Yani teşekkür anlamında TRT para vermiş. İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ BABINDA.

Atatürk ve arkadaşları olmasaydı da , olurduk denmiş ve yanaklarından öpülmüş. Atatürk ve arkadaşları ve dahi binlerce yırtık çarıkla düşmana meydana okuyan şehitlerimizi hiçe saymış. ATATÜRK VE ARKADAŞLARI OLMASAYDI senin BABAN kim olacaktı, mösyö!?

İmdi bu adam, AKP MYK üyesi olan EYÜP GÖKHAN ÖZEKİN’e bir başka oluşum, al sana 500 milyon “BİR SULTANIN FİRARI” İSİMLİ DİZİ YAP deselerdi onu da yapardı. Çünkü para, bu tipler için her şeyin önündedir. AKP, aslına bakarsanız bu tiplere yol vermekle kendi topuğuna sıkıyor. Yani AKP bu tiplere kendi rozetini kullandırıyor… Partiye fayda değil zarar verdiriyor…

Mesela AKP’ye zarar veren ve AKP’nin üst kademesinden tepki gösterilmeyen bir olayda SALI GÜNÜ Mecliste yaşandı. SP’li vekil Mecliste konuşma yaparken bayılıp sırt üstü yere düştü. AKP’li bir vekil “ALLAH’ın GAZABI” dedi. Allah korkusu olmayan bu AKP’li hakkında kendi partisinden bir tek söylem gerçekleşmedi… ASIL SEN VE SENİN GİBİ OLANLAR BU ÜLKEYE GAZAPSINIZ. AKP kazanıyor ama oyları nasıl alıyor, bir araştırma şirketine ama yerli değil yabancı tarafsız bir şirkete yaptırsın 81 yaşımdayım hepsinin ellerini öpeceğim! Madem ifade özgürlüğü var diyorsunuz ben de bu söyleminize dayanarak yazıyorum…

Madem ifade özgürlüğü var diyorsunuz, meydanlarda ellerinde sadece pankart olan kadınları yerlerde niye sürüklüyorsunuz? FREEDOM OF SPEECH ha… DONT WORRY BE HAPY… Atatürk’ün harika bir saptaması var, bilmem biliyor musunuz? “ benim en büyük düşmanım CEHALETTİR” Annıyonuz değil mi?

*************

KARANLIK

Bu kelimeyi siyahla karıştırmayın. KAPKARA olarak bilmenizi tavsiye ederim. Ülkemizde binlerce küçük bebeler bu KAPKARA bir sabahın kör saatlerinde okula gidiyorlar. Sıcak yataklarından çoğu kahvaltı bile etmeden sırtlanıyorlar çantalarını okul yollarına koyuluyorlar. VİCDAN neredesin yahu ? Neymiş yaz saati falan. ELEKTRİKTEN tasarruf edilecekmiş… Söyle bana tasarruf nedir? Bir belediyle başkanı trilyonluk araç alıyor, Markasını bile söyleyemeyen başkanlar var. Diyanet garajında 7/8 model araç var. Bakanların atlarında onlarca marka araç var. Lüzumsuz OLARAK, DİL BİLMEYEN, GENEL KÜLTÜRÜ OLMAYANLAR bir bahane ile okyanus ötesine sözde toplantıya gidiyorlar… GÜNEŞ YÜZÜNÜ GÖSTERDİĞİ SAATLERİNDE ANA CADDELERDE IŞIKLAR YANIYOR.

Bu kararı alan bakan ya da bakanların beyin yapıları incelenmeli. KARANLIKTA yatağından kalkan minik, Mum ışığında mı kahvaltı edip giyinecekler. Neyin tasarrufu? Elektrik mühendisleri odası, 7.1 milyar KW, İSRAF EDİLİYOR diyor. İktidar ,6.8 MİLYAR kw KAR VAR DİYOR…

Okula şevkle gitmesi gereken çocuklar bu yaşlarında küfür öğreniyorlar sizin yüzünüzden.

***************

ADABI MUAŞERET DERSİ

Maarif ADI BÖYLE OLDUĞU yıllarda biz, HAL VE GİDİŞ NOTU alırdık. Başlıktaki dersi biz tee 70 YIL ÖNCESİ öğrendik… Bu o yıllarda sınıf geçmek için çok önemli bir not idi… ADAP yani. Bu ders Mecliste de, el kitapçığı dağıtılarak MUAŞERET bilgisi yüklenmeli…

Oturup, kalkmak, muhatap konuşurken sessiz dinlemek, kişilik haklarına tecavüz etmemek, küfür küfran etmemek. Dini, SİYASETİN PİS İĞRENÇ ortamına dahil etmemek. Çocukları kollayıp tacizcilerden korumak. Akşam rakı balık keyfi yapıp sabah Mecliste din imandan bahsetmemek.

Eve beyler önce siz ADABI MUAŞERET kurslarını bitirin sonra miniklere ana babaları öğretir. Öyle ya EĞİTİM AİLEDE başlar, değil mi ya? Siz öğrenmemişseniz çocukların günahı ne? De git işine !

*************

TÜRK-İŞ BAŞKANLIĞI

Bu sendikanın başkan yardımcısının maaşı, 60 bin TL İMİŞ. Başkanınki her halde 100 bin TL’dir. Uzun yıllar boyunca sarı sendika gibi poz veren bir sendika… Lüks makam ofisi, sekretarya, model araçlar.

Bu yaşamı onlara takdim eden, amele, inşaat işçisi, fabrika çalışanları, yani tüm İŞÇİ sınıfının maaşları ceplerine girmeden yapılan kesintilerle paşalar gibi hayat süren Ülkenin en büyük sendikası… Amelenin alın teri bunlara, altın OLARAK DÖNÜYOR…

Bu sendika hakkında birkaç kez yazmışlığım var. Tee yıllar önce İZMİR BALÇOVA’DA ÖZEL İDAREYE AİT BİR OTELDE konaklıyordum. Lobide çay içerken kapının önünde üç adet MERSO durdu, öndeki Merso’dan dönemin TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI VE EŞİ İNDİ. ARKADAKİ MERSODAN İKİ GENÇ KIZLARI, ARKADAKİ MERSODAN VALİZLERİ… Ben Başbakan falan geldi zannettim. Saltanat o devirde de vardı. Bahse konu başkan rahmetli olduğu için adını zikretmiyorum. Değişen bir şey yok yani. Aynı tas aynı hamam, İŞÇİ EZİLMEYE DEVAM.

**

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Bu bütçe vatandaşı yoksullaştıran bütçe”

BY; CHP Genel Başkanı, ÖZGÜR ÖZEL

Bizden not: Yahu bilmediğimiz bir şey söyleyin. Bunu sağır sultan biliyor…

……………………………….

ÇÜŞ

Tavuk yiyemiyoruz, baba hindi yiyin diyorlar.

Hani ekmek yoksa pasta yiyin hikayesi…

………………………………..

BÜYÜTEÇ

Edremit AKP’de sürpriz yaşanabilir mi? Neden olmasın?

……………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Sürprizler ifşa edilirse, yerini bulmaz

O.U.T

**************

FOTOĞRAF ÇEKMEK YASAKTIR

Yahu hangi devirdeyiz? Bebelerin bile ellerinde cep telefonu var. HASTANE KORİDORLARINDA ADIM BAŞI BİR TABELA FOTOĞRAF ÇEKMEK YASAKTIR. Yapma be ciddi mi söylüyorsun? Şaka mı bu falan. Geçen gün Akçay’da SAHİL GÜVENLİK Turizm ofisi binasının yarısına konuşlandı. O binanın önüne de tabela konmuş. FOTOĞRAF çekmek yasaktır. Yahu lunaparka 5/6 adım mesafede Akçay kordonun en işlek yerinde, yaz sezonunda her gün binlerce insanın akın akın geçtiği mahalde FOTO ÇEKMEK YASAKTIR diye tabela. Madem o kadar müstahkem bir yer o halde KENDİ TABELASINI da koymasınlar kimsenin haberi olmasın. Çoluk çocuk bile ana babasını  fotoğraflarken arka planda bu tabela çıkabilir. Milli piyango gibi size de çıkabilir.

**************

HAKEM.

KULÜP BAŞKANI SAHAYA GİRİYOR VE HAKEMİ BİR YUMRUKTA YERE SERİYOR. Bu boksör AKP’NİN ESKİ VEKİLLERİNDEN, SIRTINI PARTİYE DAYAYIP DAYILIK YAPAN sözde sporun ahlaklısını temsil edecek adam… HAKEMLER gereken tüm tedbirler ve değişiklikler yapılana kadar hiç biri mesleklerini yapmama kararı almalılar. Böyle meczupların, maç saatinde, saha kenarında bulunmamaları, saha kenarında bulunacak olanların kulüplerce isim listesinin federasyona verilmesi kaçınılmaz olmuştur. Dünya spor basınına alay konusu oldu. Yahu futbol sahası mı, boks ringi mi? Karar verin…

YORUM EKLE