“İstenmeyen Adam”

CHP, Genel Başkanı ÖZGÜR ÖZEL, yerel seçimlerde ÖN SEÇİM yapılacağını üzerine basa basa açıkladı. Ancak “görev başındaki başkandan memnun olunup olunmadığını halka soracağız” dedi. Buraya kadar eyi güzel de halka nasıl soracaksın? İlçe teşkilatına sorup halka sorduk mu denilecek? Yoksa sandık koyup öyle mi halka soracaksın? Muallâkta bir karar. Şayet halk görev başındaki başkanın göreve devam etmesini istiyoruz derse, o başkanın görevine devam edecek yani atama… Peki, halk istemiyoruz derse! o başkan istenmeyen adam ilan edilmiş olacak ve ceketini giyip gidecek ama sokakta “bak istenmeyen adam geliyor” denecek. Ajda’nın şarkısı gibi.

“istenmiyorsun artık, arkanı dön ve çık” Genel Merkezin bu kararı biraz lastikli biraz, biraz, biraz.

Halka soracaksan elini çabuk tutman gerekiyor. Aday adaylarının başvuruları hemen alınmalı. Halka hemen sorulmalı ama yukarıda değindiğim gibi değil SANDIK koy. Bizim böyle oyunlara karnımız TOK

Özgür BEY. TOK…! ŞU ANDA KIDEMLİSİ DE, KIDEMSİZİ DE TEREDDÜT İÇİNDE…

***************

KIDEMLİ CHP’LİLER…

İKİ ÜÇ GÜNDÜR, GENEL MERKEZDEN önce ben tanıdığım köklü CHP’lilerden oluşan dost yumağına ayak üstü de olsa bugünkü DEĞİŞİM VE GENÇLEŞME ! Konularını sordum. Özellikle AYTEKİN ve TÜM’ün önemli görevlere getirilmesi büyük oranda tepki almışa benziyor. Bu görüşe katıldığım için derinlemesine girmiyorum konuya. Birkaç gündür ufak ufak iğneyi batırıyorum… AKP, sessiz ve derinden de olsa çalışmalarının meyvesini alıyor. Başkan aday adaylarının isimleri belirlenmeyi başladı. Şimdi başvuru süresinin uzatıldığı açıklandı… CHP daha iki gün önce sistem konusunda kararını açıkladı. ÖN SEÇİM falan. CHP’deki manzaraya bakılırsa ÖZGÜR ÖZEL DE tabana hakim olamayacak… Kemal beyin kaybetmesinin en önemli konularından biri TABAN idi. Bu görüşüm kesindir…

TEŞKİLATLARDAN SORUMLU olarak bir kişi bu konunun altından kalkamaz. Ülkemiz 7 bölge olduğuna göre, kendisini partinin geleceğine adamış, her türlü dünya malını elinin tersi ile itebilecek ya da itmiş olan 7 bölge sorumlusu görevlendirilmeli. BİR KİŞİ 7 BÖLGEYE HAKİM OLAMAZ… Bu görevliler bölgelerinde yaptıkları tespitleri genel merkeze taşıyıp, adama iş değil, işe adam karinesini uygularsa, huzura kavuşurlar yoksa eski tas eski hamam. Zaten bugünkü durum da onu gösteriyor… Kaybeden Edremit halkı olacaktır. Apar topar, köküne inilmeyen bir aday adayı ile EDREMİT BİR YERE GELEMEZ. Hesap verebilmeyi birinci görevi sayacak başkan gerekiyor. Halka tepeden bakanı gördük. İL OLMA söylentilerine balıklama dalan bir yönetim, önce TURİSTİK BİR İLÇE NASIL OLUNUR konusunda eğitim görmesi !! gerekir. Şu anda İL DEĞİL, İLÇE OLAMAMIŞ DURUMDAYIZ… Özel, A TAKIMI, B TAKIMI İLE UĞRAŞIRKEN ATI ALAN ÜSKÜDAR’I geçecektir… AKP son dakika golü nasıl atılır çalışmalarını da yapmışa benziyor sürpriz yapabilir…

************

İKİ KADIN BAŞKAN ADAYI

Biri CHP‘den, diğeri AKP’den… CHP’den NEVİN SAYMAN, AKP‘den FUNDA ÖVÜNÇ… Sayman şehir plancısı ve bu branşta iddialı bir isim. Bir önceki Belediye seçiminde ARSLAN’IN KARŞISINA rakip olarak çıktı ama, ARSLAN tepeden inme atama ile koltuğa oturdu. Körfez topraklarının tüm haritasına hakim bir yapıda… FUNDA ÖVÜNÇ’ü millet vekili seçim öncesi gazetemize gelerek

Aday adayı olduğunu ve halktan destek istediğini ifade ettiği gün tanıdım bir daha da görüşmedik. Birikimleri nelerdir bilemem… YAPTIĞI AÇIKLAMADA Edremit’in ilk kadın belediyle başkanı ben olacağım şeklinde iddialı bir açıklama yaptı. Karar AKP teşkilatının elbette. Havran’da da bir kadın adayın adı geçiyor. Yeni bir trende başlıyor demek ki.

*************

BÜYÜKŞEHİR SİSTEMİ

Abuk bir sistem. Vatandaşı ikilem içinde bırakan abukluk.

VATANDAŞ yaşadığı sorunu hangi birime aktaracağını bilemiyorsa bu sistem abuk sistemdir.

VATANDAŞ, SOKAKTA gördüğü zabıta memurunun hangi birimi temsil ettiğini bilemiyorsa bu sistem abuk sistemdir.

VATANDAŞ, hangi sokağın, hangi caddenin, hangi birimin sorumluluğunda olduğunu BİLMİYORSA o sistem abuk sistemdir.

VATANDAŞ, yaşadığı sokaktaki logar taştığında, bulabildiği bir telefonla aradığında, ”yağmur suyu mu kanalizasyon mu?” deniyor. “Yağmursa belediyeyi ara, kanalizasyonsa bizi tekrar ara” deniyor. Bu sistem abuk bir sistem.

VATANDAŞ, İlçe belediye cadde ve sokaklarının, Büyükşehir, ilçe olarak paylaşıldığından, o cadde benim, bu cadde senin denilerek, Büyükşehir el koyduğu cadde ve sokaklardaki arsa ya da evleri satabiliyor. Bu sistem abuk bir sistemdir..

VATANDAŞ, BÜYÜKŞEHİR, SENİN BENİM DENMEKSİZİN İLÇEDEKİ TÜM BİNALARDAN ALINAN EMLAK vergilerinden pay alıyor. Bir yılda kaç para açıktan ödeme yapıldığını bilmiyor. Bu sistem abuk sistemdir.

VATANDAŞ, kendi belediye başkanı ile Büyükşehir belediye başkanı arasında kankalık var mı yok mu ! bilmek istiyor… Bu sistem abuk sistemdir.

**************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“BİZ BU HALE NASIL GELDİK?”

By. ULUSAL YAYIN

Bizden not: Son 10 yıldır yazdığım konu hortladı yani. “Gözünü

biraz karart, bir ayda trilyoner olursun” diye defalarca yazmıştım. Ahan da bugünün kanıtı.

……………………………

ÇÜŞ

SOSLU medya. 10 İLETİDEN 8’İNDEN İĞRENİYORUM. 68 kuşağı iyi hatırlar HELA DUVAR yazıları vardı. Aynı Format bugün SOSLU MEDYADA UYGULANIYOR.

……………………………..

BÜYÜTEÇ

Edremit BELEDİYESİ FEN İŞLERİ. Son 6 ayda belki 50 kez yazdım. Ben yazmaktan utanmadım ama, FEN İşleri utanmıyor. Akçay RUHİ SU CAD VE Hamdi TÜRE caddeleri dağ yollarından beter. Para yoksa YAMA YAPIN, YAMA yapmayı pek beceriyorsunuz ya. Hatta Başkan ARSLAN’A DA HİTABEN YAZDIM. Başkan SİZ DE BU CİVARDA OTURMUYOR MUSUNUZ şeklinde.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Kadıyı satın aldığın gün. Adalet ölür.

Adalet ÖLÜRSE DEVLETTE ÖLÜR

F. Sultan Mehmet

*************

BİR KELİME VE DEVAMI

Eski günlerde, restaurant, lokanta gibi yerlerde, yediğiniz içtiğinizin parasını sormak için “hesap LÜTFEN” DENİRDİ.” şimdi bu hesabın şekli değişti. ADİSYON LÜTFEN. Eski hesap pusulasında garsoniye miktarı yazardı yani yüzdeli. Şimdi gönlünden ne koparsa. Garsoniye yani. Hesap. Adisyon ya da Garsoniye. Yersen, yemezsen yok bi şeycik. İster ver, ister verme ama aynı mekana bir daha gidersen siparişin yarım saat gecikebilir bilmiş olasın. Belediye hizmetleri de böyledir.

YORUM EKLE