İstifa

Bu başlık altındaki yazımı 23 Şubat 2023 günü yazmıştım. 1 MART Çarşamba günü Sözcü tv’nin ilk ana haber bülteninde, YILMAZ ÖZDİL “Aslında manşet haber ama yoğunluktan sona bıraktığımız bir haber, Yunanistan’da bugün tren kazası oldu ve 49 kişi öldü. Ulaştırma Bakanı hemen istifa etti” haberi açıkladı.

Bir tren kazası 40 ölü ve bakan istifa ediyor.

Bizde Çorlu’da tren kazası oldu, 25 ölü ve 328 yaralı. Bakan yerinde, Genel müdür yerinde sorumlu müdürler yerinde, Mahkeme 3 yıldır sürdü ve dosya kapandı.

Maden kazası oldu. Soma’da 58 madenci öldü. Bakan yerinde, Genel müdürler yerinde, üstüne üstlük ölen bir işçinin yakını yerlerde tekmelendi.

Deprem felaketi oldu. 50 bin yazı ile ELLİ BİN İNSAN ÖLDÜ. Bakan yerinde, sorumlular yerinde bir kaç inşaat müteahhidi tutuklandı.

İstifa, 23 şubat günü yazdığım yazıda değindiğimi gibi onurlu kişilik yapılarına sahip olanlara has bir yaptırımdır… ONUR… Japon milletinin dini, falan yoktur ama, onurları vardır. İstifa onlara mahsus bir eylemdir. Batı’da da çok kez istifa görülmüştür, görülmektedir… Bir insanın taşıyabileceği en önemli bir kişilik yapısıdır. Bu yapı sağlam temellere dayanır… Yunanistan’daki son tren kazasındaki istifa, kaza olduktan birkaç saat sonra vuku buldu. Oldu mu ya? komşu oldu mu?  kötü örnek oluyorsun ayıp oluyor yani!... Bu habere yayın yasağı getirmeliyiz. Haa bi de para kazaları var. Yani ülkenin parasını çarçur edenler. Mesela Ankara eski belediye başkanı trilyonları dinazor parkına gömdü, paracıklarımız kül oldu. Hesap soran OLMADIĞI gibi bu GÖKÇEK EFENDİ HALA ORTA YERDE HAVA ATIP AHKAM KESİYOR… Yaparsa EDİSON YAPAR…..!

*************

İSTANBUL İÇİN 100 ÖNERİ…

Hürriyet gazetesi bir çalışma yapmış ve manşetten aktarmış… Devlet nerede diye kızıp küfür küfran edenlerin bu GİRİŞİME SÖYLEYECEKLERİ SÖZ YOK MU? Bir gazete İSTANBUL’U DEPREMİN hasarlarından kurtarmak için 100 öneriyi açıklıyor. Eee devlet nerede de sen orta yerdesin diye sormayacak mıyız yani? Devlet HALKTIR BEYLER HALK. Halk hesap sorar, en büyük hakkıdır. Hesabı sandıkta sorar…

***************

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediyesi, içinde 500 kişilik düğün salonu olan MAHALLE EVİ yapıyor. Belediyenin basın bürosu bu habere her defasında Hasan Arslan’ın projesi diye lanse ediyor. Proce yani. 3 kreş yapılacaktı. Serpil parkına nikah salonu falan… Kreşlerden birini bir müteahhit üstlendi diğer 2 tanesi sizlere ömür… Proce dediğini yer bilimcilerin bas bas bağırarak SULAK ARAZİDE ŞEHİRLEŞME İNTİHARDIR diye yaptıkları açıklamalara tedbir procesidir.

*

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“İstanbul’da, 1.5 milyon binayı taşıyacağız”

By: Bakan Kurum

Bizden not: Çadır mı taşıyorsun, karton ev mi ?

……………………………………….

ÇÜŞ

Deplasman yasağı. O halde, seçim bölgelerine de deplasman yasağı getirilsin. Malum ülkemizde taşıma sistemi var. O oraya gider, atar zarfı, döner başka yerde atar. Şikeli maçtır yani. Onun için seçime de deplasman yasağı getirilmeli ama, aması var.

……………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Kalan sağlar bizimdir.

Halk sözü

………………………………………

AFAD İHTİYAÇ LİSTESİ

Daha önce de yazdım. AFAD denilen kurum, Yardım malzemeleri toplamaya devam ediyor. Bu liste sadece Hürriyet’te yayınlanmakta. Neden sadece Hürriyet? Madem depremzedelere toplanması şart olan ihtiyaçlardır, bu listeyi diğer gazetelerde de neden yayınlatmıyorsun?

************

KULP

Diyarbakır’ın en uzak ilçesi. Üç gündür ulusal yayında resmi ilanla kamulaştırma ilanı yayınlanmakta. Sadece 2 mart 2023 günü Hürriyet gazetesinde üç tam sayfa kamulaştırma ilanı yayınlanırdı. Diğer gazeteler de vardı bu ilan. Yani İLÇENİN TAMAMI KAMULAŞTIRILIYOR. Halka ait mülk kalmıyor anlamında. Neden? niçin? neye? istinaden bugüne kadar görülmemiş bir KAMULAŞTIRMA…

***************

ÇAPANOĞLU

6’LI MASANIN Cumhurbaşkanı adayının ha bugün ha yarın diyerek rötara soktuğu konu. Bunun altında bir çapanoğlu aramaya hakkımız var. Açıkla artık. Öte yandan Seçim tarihinin İKTİDAR tarafından açıklığa kavuşturulmamasının altında da elbette çapanoğlu var. Ama artık halk her iki tarafa da SIKTILAR artık diyor. Ayrıca İYİ PARTİ’NİN de Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusundaki belirsizliği de SIKTI GARİ… Bu parti içinde çatlak sesler olduğu gün gibi aşikar.

Halk, yaşam mücadelesi veriyor. Partiler inatçılık yapıyor. Sen ola can ben ola cam falan.

Dünya Bankası’nın Depremin maliyetini açıkladığı rakamdan haberleri olmamış gibi davranan iktidar ve muhalif kesim hala sandık peşinde. İktidarda görev başında kalsa bu ekonomik enkazın altından kalkamayacak. Muhalif kesim kazansa da… Olan yine sokaktaki insanlar olacak…

İktidarın tek korkusu kaybederse bütün yırtık sökük çoraplar orta yere dökülecek ve halk hesap soracak endişesi…

*************

PLAN MI? PİLAV MI?

Yersen… İktidar, İmar affına anayasal engel getirilmesi ve deprem ve salgın dönemlerinde kiralar ile ürünlerde fahiş FİYAT artırımına 2 yıldan az olmamak üzere hapis ve ağır para cezası getirilmesini planlıyoruz şeklinde açıklamalar yapıyor.

Bu konu aciliyetine binaen uzmanlara hazırlatılması kaç günü alır? Böyle bir önleme MUHALEFETTE hayır demeyeceğine göre on günde yasalaştırılabilir. Plan mı pilav mı? Tavuklu olsun sade olsun bir çuval Pirincin içinden bir kaşık pilav çıkarıverin yahu… Fay sizlerin keyfini beklemez. Fay atı alır öte tarafa geçer.

İMAR BARIŞI diye halka bir parmak bal verdiler. Ama o bir kaşık bal, insanları amel yaptı.

Edremit te, tehlike arz eden bina var mı yok mu? Edremit te kaçak bina sayısı kaçtır? Plan mı, pilav mı?

Edremit, sakin sakin başına gelecekleri bekler durur. Ne atanmış, ne seçilmiş halkı aydınlatıcı bir açıklama yapmıyor. Kızılay Edremit şubesi Edremit’te ne gibi tedbirler düşünüyor. Edremit Devlet hastanesinde kan depolama falan… Plan mı, pilav mı?

**********

İNŞAAT SEKTÖRÜ

Prof. Dr. Güney ÖZCEBE, Amerika’da en saygın üniversitelerde mezun olan inşaat mühendislerinin proje, imza yetkisi yoktur. Çıraklık süreleri 5/6 yıl sürer Sınava girerler sonra imza yetkisi alırlar. Yoksa o gökdelenler nasıl yapılabilir? Bizde dün mezun olan deprem mühendisliği projesine imza yetkisi bile var. Yapı denetim firmalarında müteahhit’in eşi, yeğeni, ya da siyasi birinin tanıdığı bunlarla yürütülüyor. Meslek odaları sorumlu olmalıdır” diyor. Yani bu uyarıları dikkate alıp uygulamak bu kadar zor mu. Değil ama zincir market gibidir ülkemizde bu işler. Zeminden yukarı kadar çıkar. Deveye sormuşlar hikayesi var ya, devamını yazmaya gerek yok…

YORUM EKLE