“Kapak”

Hani günlük hayatımızda birbirimize “AL BU DA SANA KAPAK OLSUN” deriz ya ! Tarihimizde ilk uzaya giden ASTRONOTUMUZ ALPER GEZERAVCI, UUI ye kenetlenir kenetlenmez tee oralardan yaptığı kısa konuşmayı “ İSTİKBAL GÖKLERDEDİR” cümlesiyle noktaladı.

Hiçbir hutbede, hiçbir söylemlerinde ATATÜRK’Ü AĞZINA ALMAYAN BAŞTA DİYANETİN BAŞI VE ŞÜRAKALARI, bu cümlenin sahibinin adını ağızlarına almadılar. GEZERAVCI teee binlerce kilometreden bu takıma KAPAK gönderdi… Yüreği güzel insan ne mutlu ki UZAYDAN bile ATANI andın, Varol kardeşim… Ülkemin iki kez YÜZ AKI OLDUN…

**************

DİYOJEN

İki gün önce konusu itibariyle yine anmıştım DİYOJENİ. Hani şu elinde fenerle gündüz vakti sokaklarda dolaşırken, “yahu gündüz vaktinde elinde fenerle ne arıyorsun” diyenlere ADAM ARIYORUM diyen FİLOZOF.

Ne yazık ki ülkemizde, bir çok kurumlar, ya kendi menfaatleri için etrafına zarar veriyorlar, ya arkasına takıldıkları erkana yağdanlık için millete zarar veriyor. Hal böyle olunca kimin ne menem yapıda olduğunu anlayamıyoruz, ne yapsak yani DİYOJEN gibi elimize fener alıp ADAM MI arasak?

Siyasi oluşumlar bünyesinde ELİNİZE FENERLE ADAM ARASSANIZ DA bulamaz hale geldi toplum.

Bula bula bir tane bulunca, ARŞİMET gibi hamamdan peştemalle fırlayıp sokaklarda EVRAKA EVRAKA diye haykıracak duruma düştük…

Mesela, ülkemiz en az kitap okuyan ülkeler arasında gösteriliyor ve sebep olarak da kitapların fiyatları öne sürülüyor. Ama KENEF KAĞIDINA GELEN FAHİŞ ZAMLAR İÇİN YAYGARA KOPARTIYORUZ AMA KİTAPLAR NEDEN PAHALI DİYE YAYGARA KOPARTMIYORUZ, NEDEN?

***************

SORUYORUM

KİME? EDREMİT’TE SİYASET ARENASINDA ve KAMU ÇALIŞANLARINA, EEE BİRAZ DA, SİYASETÇİ olmayıp siyasilerin kuyruğunda gezenlere.

Son 5 yılda kaç gazete MAKALESİ okudunuz?

Tabii öncelik Edremit’te siyaset yapanlaradır bu sorum. Kaç makale okudunuz? İnternet karın doyurmaz. Makale okumanız için gazetelerin iç sayfalarını karıştırmanız gerekir… Genel kültürün en büyük kaynağı makalelerdir. Ama siz, kahvehane kültürü ile siyaset yapıyorsunuz. Keza toplum.

Mesela bir zamanlar gündem yapılan bir konu vardı;

ALAFRANGA TUVALET Mİ, ALATURKA TUVALET Mİ? HİJYENLİ.

İşte biz böyle gündemler yaratırken, elalem uzaya çıktı. AY’a indi, MARS’ta neredeyse otel açacak. Bugün, elin yaptığı uzay aracı ile, ASTRONOT eğitimi alan bir insanımız, daha üç gün önce bize uzaydan, iyi ki ilim varmış, İSTİKBAL GÖKLERDEYMİŞ DİYE MESAJ YOLLADI.

Yobazlar 2024 yılında, uzaya bilim için “TÖVBELER OLSUN günaha giriyoruz” dediklerini duyar gibiyim. Sonra kakıyoruz batıyla sidik yarışı yapıyoruz… ARŞİMET hamamda suyun kaldırma gücünü buluyor, hamamdan sevinçle fırlıyor buldum buldum diye ve biz insanoğlunun bulduğu kuralla yaşam sürüyoruz… Evet beyler siyasiler öncelikli olarak makale okuyor musunuz?

*************

DURAKLARA REKLAM

Özellikle seçim öncesi bütün camlı duraklara koca koca siyasilerin afişlere fotoları yapıştırılmakta. Bunların modası geçtiğinde yapıştırılan fotoğrafların izleri durak camlarından çıkmıyor. BBB’nin Edremit sorumlusu Muhammed kardeşim tüm ekibini sokaklara döktü ve bu durakların temizliğini yaptı ama o yapıştırılan ÜNLÜ siyasilerin FOTOĞRAF izleri çıkarılamıyor.

Bunlara şart koyacaksın kardeşim. Sözleşmesi biten posterlerin izlerini temizleyip bulduğun gibi bırakacaksın diye. ENDAKSİ !!

**************

EDRNEMİT VE KAMU KURUMLARI

İnsanın yıllardır alışa geldiği yaşam tarzı birden elinden alınınca sudan çıkmış balığa dönüyor.

28 YILDIR, Balıkesir BB olmadığı günlerde bile tüm belediye ve kamu kurumlarıyla dirsek teması çalıştık. Her yazılana yanıt verildi. Alan mutlu, veren mutlu idi.

Şimdi, vaziyet öyle mi. HEPSİ KULAKLARININ ÜZERİNE yatmayı öğrendiler. Hepsi birbirlerine bakarak uygulamaya başladılar ve bundan ötürü halk BİLGİSİZ hale getirildi. Yani bu taamüdden yapılan bir uygulama. Edremit’te bir zamanlar, İLÇE Tarım, Orman gibi kurumlarla dirsek temasında çalışırdık, yazdıklarımıza yanıt alırdık. Sorduklarımıza aydınlatıcı bilgiler falan felan. Bugün bana dokunmayan yılan bin yaşasın hesabı. Son 5 yıldır bütün Kaymakamlarla bir araya gelir, çay içer, sohbet ederdik. Her telefonumuz açılır, sorar öğrenirdik, bilgilendirilirdik. 28 YILDIR SİZ HESAP EDİN KAÇ KAYMAKAM GELDİ GEÇTİ. 5 yıla kadar hepsi ile iç içe çalıştık. Ama bu uygulamada kaymakamların suçları yok, öyle format uygulanacak denmiş olmalı.

Mesela Kaymakam HASAN BAĞCI vardı. Ben o tarihlerde gazetemizin baş sayfasında mini bir CIMBIZ diye kutu yazardım. Ya bir, ya iki cümlelik. Bağcı bazı akşamları arar  “yarın kimi cımbızladın ?” diye sorardı. Ben de “söylersem yarının önemi kalmaz, sabahı bekleyin” derdim. Mesela Edremit’te ilk tanıştığım ve üç yıl dirsek temasında olduğum NAKİBOĞLU vardı. Haftada en az bir kere beni arar ve “gel çay içelim “ derdi. Gözünü budaktan esirgemeyen kaymakamdı. NEYSE… Hiç olmazsa bu lezzeti tatmış olmuşum, tesellim var hiç olmazsa…

************

GOOD MORNİNG

Tarım Bakanı, YUMAKLI, “Hayvan ithalini artık devlet yapacak. İthal edilen hayvanlar dört ay boyunca satılmayacak. Al, sat fiyat yükselmesi önlenecek” diyor.

Şimdiye kadar aklınıza gelmedi de kıyma 500 TL olunca mı aklınıza geldi? Gıdasız bir nesil yetiştiriyoruz hiç mi acıma duygunuz yoktu. Çocukların en çok sevdikleri yumurtanın tanesi kaç para haberiniz var mı? Tavuklar greve gidecekler, grev haklarını kullanacak hale gelindi.

Bugüne kadar hayvan ithalini yapanlar köşeyi döndüler, denmek isteniyor yaptığınız açıklamada.

Hala ithalatını programlayacağınıza YERLİ HAYVANCILIĞI NASIL, AYAĞA KALDIRIRIZ diye düşünüp yorulsaydınız çok daha yavuz olurdu… Yerli öldü, yaşasın yabancı hayvan “GOOD MORNİNG”.

************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“ İtalya Başbakanı MERLONİ son derece mütevazi VE SEMPATİK”

BY; İLBER ORTAYLI

Bizden not: Bizimkilere benzemiyor demek ki.

………………………………..

ÇÜŞ

Şimdi de FERGİO HOUSE. Fantazi partileri ve vurgun.

Sıra sıra çıkmaya başladılar. Bunlar SEKİZ fenomenleri

annıyonuz değil mi? SEX BOX.

…………………………………….

BÜYÜTEÇ

Akçay caddesi. Kimi kamu kurumlarınca böyle bir cadde yok

Diye vatandaşı geri çeviriyorlarmış. İyi ama yenisinin adı ne?

…………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Zaman insanı eskitir.

Rahmi TURAN

YORUM EKLE