"Karışık Kuruşuk İşler Bunlar"

Bir komedi filminin adı gibi oldu ama, kaçarı kuçarı yok… Nedir, nerede olmaktadır? İki gün önce de ucundan dokunmuştum ama, yeterli olmadığını görünce şöyle bir devam edeyim dedim.

CHP İstanbul Kongresi… CHP’de kimin eli kimin cebinde belli değil. Bu kongre de sanki iki rakip marka yarışıyordu..!

Kongre açılışında İMAMOĞLU BİR SAATLİK BİR KONUŞMA YAPTI. Söylediği her kelime sol cenahın kaçınılmaz söylemleriydi. Yaptıklarını ve yapacaklarını tek tek anlattı.

Kürsünün arkasında kocaman bir KEMAL beyin fotoğrafı vardı. Yani Genel başkanın fotosu. Hangi partinin genel başkanı? CHP’nin değil mi? Ama salondaki tüm insanlar CHP kanadının taraftarları ama karışık kuruşuk burada yatıyor. İki rakip var ama bu iki rakibin taraftarları sanki kafa yapıları tamamen bölünmüşlük tavrı takındılar.

İki il başkanı yarışıyor. İKİSİ de CHP’li değil mi? Evet.

Duvardaki resim iki il başkanın genel başkanı değil mi ? Evet.

Adaylardan birisi İMAMOĞLU’na yüklendi mi? evet

Kemal bey salonda dinleyici olarak bulunması demokrasinin gereği değil mi? evet

Adaylar parti yönetimi tarzında değişim isteme konusunda ikiye ayrılmışlar mı? Evet

Kemal bey bu iki ayrı görüşten birisini savunuyor mu ? Evet

Kemal beyin, salona gelmemesinin sebebi bu mu? Evet

Yarışma sonunda jüri olan delegeler oylarını DEĞİŞİMCİLER LEHİNE KULLANDILAR MI? EVET

Bu partide değişim isteyenlerin galibiyeti ama, Kurultay da geçerliliğini koruyacak mı? SORU İŞARETİ?

Genel başkan, İstanbul il başkanlığını bir TWEET’LE BİLE KUTLAMADI. Bu bölünmüşlüğün göstergesi değil mi? Evet.

Bu ve benzeri, fikir ayrılıkları mahalli seçimlerde, Kemal bey tekrar genel Başkanlığı kazanırsa, belediye BAŞKAN seçimlerinde nasıl bir tavır takınacağı belli oldu mu? Evet

Kemal bey atama ile başkan seçimini savunan bir tavır içinde mi? Evet.

Bu bölünmüşlüğün cezasını CHP ye gönül vermiş olanları kırgınlığa neden olmayacak mı? Evet

Madem ön seçime karşı, neden şehirlerde İl başkanları seçimlerinde “delege ne isterse o diyorsun” tenakuz yok mu? evet

İMDİ karışık kuruşuk işler bunların son perdesi şudur.

Her daim yazdığım gibi KEMAL BEY tabanına hakim bir genel başkan değildir. Aksine iddia eden varsa buyursun.

Teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı kendi atadığı bir görevli olduğuna göre bu atanan şahıs Kemal beyin çizgisi dışına çıkabilir mi? Hayır.

Ahmet AKIN bu göreve getirildi. Ne gibi işler yaptı, Kemal beye hangi isimleri Başkan olarak lanse edecek?

Parti menfaatlerin düşünen bir genel başkanının kaçınılmaz formatı, yakasındaki rozete sahip çıkacak adayları bulup çıkarması kaçınılmaz değil midir?

Belediye başkan seçimlerinde banka hesabı sağlam olanları elinin tersi ile itmesi gerekirken, tam tersi yapılıyor mu? evet…

Belediye başkan aday adaylarından toplanan paraların akıbeti nedir? Toplam kaç para toplanmıştır? halkla hiç paylaşılmadı… Parayı veren düdüğü çalar hesabı Belediye başkanı seçimi olmaz.

“Benim belediyelerim halka hesap vermek zorundadır” diye açıklama yapan Kemal beyi TAKAN oldu mu? Hayır. Ensar Aytekin şimdi ÖZGÜR ÖZEL’İN YANINDAN AYRILMIYOR… Rozet aşkı mı? Asla değil… Aytekin’in, Balıkesir CHP vekili olarak kendi bölgesine ne gibi katkıları olmuştur? Tek katkısı S.HASAN Arslan’ı Edremit’e sorun yaratan bir başkan hediye etmesidir… O DA PİŞMAN OLDU AMA İŞ İŞTEN GEÇTİKTEN SONRA…

Tekraren not düşüyorum. TABANINA HAKİM OLMAYAN BİR SİYASETÇİ PARTİ GENEL BAŞKANI OLMAMALI.

*************

BALIKESİR

Geçen döneme kadar CHP İstanbul vekili olan, GÜRSEL TEKİN, geçtiğimiz gün çok üzücü bir bilgi açıkladı… Balıkesir’in tümünde, çok büyük arazi ve toprakların satışına başlanacağı haberi yüreğimize bomba gibi düştü… Balıkesir’liler bilmem okudunuz mu? Bu, bütün ilçeleri de kapsayan tehlikeli bir satış prosedürü… Toplanın bir araya gelin ve satışlar başlamadan bir şeyler yapın… Babalar gibi satarım diyen UNAKITAN’IN torunları, şimdi BABALAR gibi Balıkesir topraklarını da müzayedeye !! çıkartacaklar… Durum vahim toprağınıza sahip çıkın. Bakın ben buradan bir Balıkesir’in ilçe yaşayanı olan gazeteci olarak uyarıyorum. Görevimi yapıyorum sizlerde bir şeyler yapın…

**************

AKŞENER

Fizyonomisindeki o sevecen o ana çizgileri gitti yerine, intikam ve kin dolu çizgiler bekledi. Böyle yapıda olanlara İÇİNDEN PAZARLIKLI denir. Mansur YAVAŞ ve EKREM İMAMOĞLU’na bile sarılıp öpmeler de yalanmış. Yapmacıkmış… İmamoğlu ve YAVAŞ kimseden destek almadan yerlerini korurlarsa MERAL HANIMIN istifa etmek için beklemek kişisel olarak kendimde hak görüyorum…

Menfaatler, ülke menfaatlerini önüne geçerse tehlike oradadır.

Not: AKP ile gizli bir yapı içinde olup olmadığı sokakta en çok konuşulan konu…

**************

NUR SÜRER

68 kuşağının yakından tanıdığı bir sinema sanatçısıdır. Başarıları inkar edilemez. Geçen gün YILMAZ GÜNEY’in hayatının film yapılması konusunda bir takım tartışmalara yol açmıştı. SÜRER ,Yılmaz GÜNEY’in arkasında duran bir açıklama yaptı… “onun yaptığı şu kadar şeyi yapsınlar sonra konuşsunlar” dedi.

Yılmaz GÜNEY’İ FİLM SETİNDE İZLEYEN VE HABERİNİ YAPAN BİR GAZETECİ OLARAK BEN DE diyorum ki: “Atatürk, vekil olabilirsiniz, Bakan olabilirsiniz hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz ama sanatçı olamazsınız” Demişti. Film sanatçısı olmak çok film çekmekle olmuyor. Düzeyli bir yaşam tarzı olması genç nesillere örnek olarak yaşantısı olması gerekir. Belinde iki silah taşıyıp, cinayet işleyen, FİLM SETİNDE paydos saatinde yevmiyelerini bekleyen set işçilerine “bu herifler ne bekliyorlar” diye sorulduğunda set amiri “yevmiyelerini bekliyorlar” diye yanıt verince “kaçmıyoruz ya yarın da çalışacağız” diyebilen yapıya ben SANATÇI DİYEMEM. Nokta…

*

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Çocukları şişleyen tarikat”

By: Tüm basın organları

Bizden not: Başıboş bırakılan bu tarikat ve cemaatlere

Ses çıkarmazsan daha bu iyi günlerimiz.

*

ÇÜŞ

Emeklileri bile böldüler. “Çalışan emeklilere ikramiye yok”

Şeklinde yapılan açıklamaya tepkiler büyüyor. Fatih PORTAKAL’ın haber Programını mesaj atan bir emekli “ev sahibim emekli ikramiye alacak. Ben, çalışmak zorundayım ama bana ikramiye yok” diye yazdı. Hadi gelin çıkın işin içinden.

*

BÜYÜTEÇ

Ahmet AKIN. Teşkilatlardan sorumlu genç bir VEKİL. Balıkesir kökenli bu genç arkadaşı iki üç kez aradım. Bir şeyler söyledi “merak etmeyin, didik didik yapıyoruz” FALAN FELAN. Orta yerde gözükmüyor. Kendisi de Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanlığına oynuyor. Kendisine mi çalışıyor, yoksa CHP’ye mi ?

*

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Mirasın kardeşliği böldüğü zamanda, babana bile güvenme

SOKAK JARGONU

YORUM EKLE