Kasaya Giren Çıkan

Deprem felaketine uğrayan 10 il, ilçe ve köylerinde çaresiz kalan insanlara yardım babında yurt içinden ve yurt dışından oluk gibi NAKİT yardımlar geldi ve gelmeye devam ediyor.

Bu yardımların daha da artmasına ön ayak olacak husus, yapılan nakdi yardımların günlük ya da haftalık olarak, kasaya giren para tutarının ilan edilmesi büyük bir teşvik olacaktır. Yardım için kumbarasındaki 100 TL’yi bile bağışlayan bir toplum bunu hak etmektedir. Yurt dışından gelen yardım hesapları ayrı, yurt içinden yapılan nakdi yardımların ayrı ayrı deklare edilmesi halkta güven kaynağı yaratacağı aşikardır.

Bu büyük bir para yığınının nerelere harcandığını bilinmesi zorunluluğu vardır. Ayrı bir KASA HESABI yani… AKTİF ve PASİF…

Halen bu nakit yardımlar devam etmekte, HALK TV’nin de başlattığı kampanyaya nakit akışı devam etmekte…

Halkın en tabii hakkı olan bu konu göz ardı edilmemeli. İktidar bu konuya titizlikle eğilirse, aynı zamanda kendi hesabına manevi bir ARTI yüklemiş olur.

Mesela, Depremin hemen ertesi gününden bugüne kadar Nebati bey ortada yok. Yukarıdaki konu kendisinin sorumluluğunda olması gerekmiyor mu? Ayrı bir hesap açılması babında…

**************

KİMSENİN GÜNAHINI ALMAK DEĞİLDİR BU YAZI

Ama, ŞEYTAN MI dürttü bilemem gari… Depremzedelere yardım babında belediyeler yardım kamyonları göndermekteler. Bu kamyonlar kendi envanterinde olanlar da var, kiralananlar da. Ülkemizde KE-DE -VE sini öde istediğin faturayı al misali. Yani. Büyük borç batağında olan belediyelerin sayısını bilemem. Tekraren vurgulamak isterim kimsenin günahını almak değildir bu yazı… Büyük bir felaketle karşı karşıyayız ama yaşamak için ayakta durmayı bilmek gerekir. Bu felaket nedeniyle sosyal yaşamda en çok ayakta durması gereken hizmetlerini aksatmaması gereken belediyelerdir. Depremi bahane ederek, işleri tavsatmak ayıp olur yani. Mesela bazı şirketler personelinin altına verdikleri araçlara bir cihaz takarlar. Kaç km. yaptı, nerelere gittiğinin hesabını akşamları tespit ederler. Misali. Bilançoyu şişirmek babında şeytana uyulabilir.

*************

ASAYİŞ

İflas, seviyesine indi gibime geliyor. Ulusal yayını okudukça, “biz neden bu hale geldik” dememek elde değil.

-Bekçileri bağlayıp 4 traktör çaldılar

-Eşya kamyonunda 190 kg. esrar yakalandı

-Lokum ve şeker emdirilmiş uyuşturucu yakalandı

-16 milyonluk kaçak akaryakıt ele geçirildi.

BU SADECE bir gazetede yayınlanan birkaç asayiş konulu haber. Böyle acılı günlerde, meydanı boş bularak, sessiz ve derinden giden, gözü kararmış yaratıklar işleri daha azdırabilirler.

Deprem bölgesinde, bile daha üç gün önce 93 HIRSIZLIK vakası yaşandı… Huzur bir ülkenin vazgeçilmezidir. Onca bekçi alındı, masa başı memur olarak çalıştırılmakta… Deprem bölgesine sızanlardan birisi daha üç gün önce hasarlı eve girip, çalma çırpma yaparken yakalandı…

Kaçakçılık cabası. 416 lüks araca el konulmuş. Çift fatura ile yurda sokulan bu araçların bu olayında sadece getirende mi suç? GÖZ YUMANLARIN SUÇU ne olacak? Bu işten kaç haramzade de var. İplerini çekeceksin. Gümrüklerimiz yol geçenin hanı gibi yıllardır çözülemeyen bir yara… 40 yıldır bu gümrük sorununu çözemeyen bir ülkeyiz.

*************

YAŞAR OKUYAN CHP’DEN KOVULMUŞ

Meral Akşener‘in bakanlık yaptığı dönemden bazı bilgi dosyalarını K.Kılıçdaroğlu’na vermiştim DEMİŞ. Kılıçdaroğlu “bana verilen bir dosya yok” diyerek OKUYAN’I yalanladı ve Parti ile ilişkisi kesildiğini açıkladı.

Yahu ağzım varmıyor ama yazmam lazım. Türk siyaseti artık tabirimi mazur görsünler dinozorlardan ayıklanmalı. Bütün siyasi partiler bu yaşı geçmişlerin elinde. 80 YAŞINI DOLDURMUŞ ADAM MECLİS başkanı oluyor ülkemizde. Oysa 65 yaşını dolduran bir yurttaşa bankalar kredi vermiyor, kendine ait mülkü bağışlayamıyorken sen TBMM’Yİ 80 YAŞINDAKİ ADAMIN DÜMEN SUYUNA BIRAKIYORSUN. Ülkemizdeki binlerce pırıl pırıl, kariyer ve ENERJİ YÜKLÜ İNSANLARI SAF dışı bırakıyorsun. Batıya çevir bak yüzünü Başbakanların yaşlarını irdele. Mesela CHP genel başkanı yardımcıları var. 15 yıldır aynı ünvanı taşıyorlar. CHP’de gönül bağı olan hiç mi birikim sahibi genç yok?

************

EDREMİT’TE YAPI DENETİM

Var mısın yok musun yarışması gibi var mı yok mu? Varsa kim ya da kimlerdir? Bugüne değin kaç yapı denetlemişlerdir? Raporları nerededir?

Geçen gün Edremit meydanda bir bina dikkatimi çekti. Çay içi caddesinin girişinde. Koskoca binanın altı tamamen pasaj ve dükkan. Kolon molon göremedim. Bu bina 6,5 ya da biraz fazlası depreme dayanır mı dayanmaz mı? Onun gibi MERKEZDE KAÇ BİNA vardır? Gören, elleşen var mıdır?

Akçay mesela günlerdir yazıyorum. Yer bilimcilerin üstüne basa basa uyardıkları SULAK arazide bina yapımı İNTİHARDIR diyorlar. Edremit’i yönetenlerin umurlarında değil.

*************

YÜCEL YILMAZ

Sulak arazi konusunda yerbilimcilerin uyarılarını okudu mu, dinledi mi bilemem. Ama Dalyan Sulak ARAZİYİ İMARA AÇMA SEVDASINDAN vazgeçip geçmediğini açıklamadı. Vazgeçmedi ise sebebini açıklamaya mecbur değil mi? Altı balçık çamur ve su dolu olan bu SULAK ARAZİDE BİNA YAPIMI ÖLÜM FERMANIDIR… Vali neden bu konuda bir bilgi alışverişinde bulunmuyor halk onu da merak etmekte… BBB’nı olmak demek her şeyi ben bilirim ünvanı değildir. Deprem merkezinde ekranlara yansıyan bir görüntüyü görünce bir Büyükşehir Belediye Başkanının çirkinliğine şahit olduk…

Evet sayın Yılmaz, AKÇAY halkına bir yanıt borcunuz var.

*************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Deprem yayınları yüzünden bazı TV kanallarına yayın cezası”

By. Gazeteler

Bizden not. Sen neymişsin be abi. Deprem felaketinin üzerine tuz biber ekiyorsun. Yalan haber yok, İFTİRA YOK, HAKARET yok. Ekranı neden karartıyorsun?

…………………………….

ÇÜŞ

“Rabbim ömrümden alıp Reise versin” diyen kadın siyasetçi

Bolu Belediye meclisinde, Başkan Özcan’a su şişesi fırlattı.

Kadının fendi neyi yendi?

………………………………….

BÜYÜTEÇ

Zeytinli kavşağında devamlı bir tadilat yapılıyor. Yahu bunu

İLK günlerde yapsaydınız ya? Yaz boz tahtası mı bu?

…………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Akıl akıl gel, kapı mandalına takıl

Kamyon arkası sözü

************

KENT KONSEYİ

Nüfusu 200 bine vuran Edremit ilçesinde, ilk kez bu belediye yönetiminde KENT KONSEYSİZ dönem yaşanmakta… Oysa ülkede onlarca kent konseyi olan ilçelerde bu kurum ne güzel işlere el atıyorlar, belediye yönetimlerini yönlendiriyorlar. Her şeyi ben bilirim dersen, olacak olan bugünkü hal ve gidiştir… Bizim çocukluğumuzda karnemizde HAL VE GİDİŞ notu vardı. Çok önemli sayılırdı. Ya senin hal ve gidişin?

YORUM EKLE