"Kemal Beye Yan Bakan Yanıyor"

Son yan bakan Prof.Dr. ÜMİT KOCASAKAL oldu. Bir bakış attı kapının önüne kondu. Yan bakması KOCASAKAL’IN KENDİ FİKİRLERİNİ SÖYLEMESİ YANİ. Ben ne diyosam o misali KEMAL bey hemen kapıyı gösterdi. Hal böyle olunca bildiğiniz gibi önünde düğme ilikleyenleri A takımı olarak ilan etti. Kim A takımında olanlar

*AHMET AKIN

*YAMAN SOYSAL

*AYSU BANKOĞLU

*BÜLENT KUŞOĞLU

*DEVRİM BARIŞ ÇELİK

*EREN ERDEM

*FAİK ÖZTRAK

* HASAN EFE UYAR

*LALE KARABIYIK

*NESLİHAN HANCIOĞLU

*SEMRA DİNÇER

*TAHSİN TARHAN

*YUNUS EMRE

*ZEYNEL EFE

Bu isimlerden kendi çevreleri dışında, ülkenin en büyük muhalefet partisinin bünyesinde olan isimler ama şahsen ben bi A takımından 4’ünü tanıyorum ya da başka değimle adını işitiyorum. Bire bir tanıdığım sadece Ahmet AKIN var. Bu A TAKIM genel başkanları koridorda karşılaştıkları zaman düğme ilikleyenler. Saygı elbette olacak ama benim demek istediğimi siz anladınız, umarım.

İMAMOĞLU da yan bakanlardan ama, kamuoyu tarafından benimsenen bir Belediye başkanı ve siyasetçi olduğu için KEMAL BEY kapıyı gösteremedi… BOLU belediye başkanı sözlerinin arkasında durdu ve koltuk şov yaparak direncini gösterdi ve kapının önüne kondu. Kemal bey devamlı olarak demokrasiden dem vuruyor ama kendi partisi içinde demokrasi devamlı yara almaya devam ediyor.

Edremit’te köklü CHP’li birkaç siyasetçi ile telefon görüşmesi yaptım. Çok önemli bir göreve getirilen AHMET AKIN için olumlu ifadelere rastlamadım. Teşkilatlardan sorum olan AHMET AKIN’ın adı BALIKESİR Büyükşehir Başkanlığı için geçiyor ama bugün üstlendiği görevde ne denli başarılı olur işte bu konu eleştiri oklarını çekiyor. Genel başkana BİAT etmeyen kim olursa olsun kapının tokmağı gösterilmekte .Son yapılan seçimde her ne kadar doğrudan KEMAL bey SUÇLANIYORSA da, suçun büyüğü TABANDA yatmakta. Edremit’i baz alın yeter de artar bile. İKİZÇAY’DA OY KULLANDIĞIM OKULDA BİR TEK CHP’li denetçi göremedim ve bu saptamamı Belediye başkan aday adayı NEVİN SAYMAN’a ilettim ama hiçbir kıpraşma olmadı. CHP Edremit’te çalıştı mı çalışmadı mı belli bile değil. Üç beş mahalle ya da köyü dolaşmakla, bir kaç kına gecesi, yaş gününe gitmekle seçimin kazanılmayacağı bilindiği halde bu büyük yenilgi tabanındır vurdum duymazlığıdır diyorum. Mesela günümüzde İLÇE BAŞKAN seçimi yapılacak aday adayları 400 delegeye ziyaret edecek. DELEGELER arasında kaçı CHP’ye gerçek hizmet verebilecek bir İLÇE BAŞKANINI SAPTAYACAKLAR tartışma konusu değil midir..? Seçimleri taban kazanır. Taban yere sağlam basıyorsa yenilgi gelmez. Kişisel menfaatleri kenara bırakıp yakasındaki rozetin hakkını verebilecekler delege olmalı. Üyeler hangi kıstasla delege seçmişlerdir tartışılacak konudur. Neyse. Tatil bitti fazla depolama yapmışım herhalde?

**************

EDREMİT DEVLET HASTANESİ

Yılan hikayesine dönen bu konu hala, yılanın kuyruğundan yakalamış değil. Bu konuyu çok ama çok bilimsel ve veriler doğrultusunda kaleme alan KUBİLAY SAYGIN ÖZTÜRK’ün açıklamasını okumanız yeterli. Hatta bu yazının AKP Balıkesir vekili CANBEY’e de ulaştırılması gerekir. Ne fringotlar dönmekte, biliyordur ama hatırlatmakta fayda var.

***************

SİLAH

BAŞLIKTAKİ konuyu bu kaçıncı yazışım bilemem gari. Bıkana kadar değil ülkeye yönetenlerin el atmasına kadar yazacağım.

Edremit’te yine tabancayla bir cinayet işlendi. Uyuşturucu baron ve torbacıları varsa, silahın da baron ve torbacıları olduğunu artık kargalar bilmekte. İşte bu bilinenler üzerine kim varsa toplanmalı. İnternetten bile satışa davam edildiği söylenmekte. Demek ki bu işi kotaracak olan DEVLET. Sıkı yönetimi olsa ve her ev, her mekanı arama imkanı olsa EDREMİT’te bile bir taburu doyuracak silah ele geçer diyenler çoğunlukta. Yeni bir yasa çıkartmak AKP için on dakikalık bir mesaidir… POMPALI mesela hala AV TÜFEĞİ KAPSAMINDA. Ama en çok ölümcül cinayetler pompalı ile olmakta. Yok pahasına tesadüfü mermi ile ölenler de bu magandalar yüzünden hayatlarını kaybetmekteler. Kaza kurşunu geç bi kalem kurşun adres sormaz diyorlar değil mi? Kafası bozulan sıkıyor kime gelirse sonra kaza kurşunu.!!! Otorite zafiyeti ve yasaların biçimsizliği böyle devam ederse, sokağa çıkabilmek cesaret isteyecek. Baronu torbacısı toplayın, hatta teşhir edin…

Geçtiğimiz gün bir İSRAİL’Lİ UYUŞTUCU TÜCCARI !! HAPİSTEYKEN TELEFONLA TALEPLE serbest bırakıldı ve ülkesine gitti. İsrail de karşılama karesi yayınlandı. Valla ben bu herifi hiç MUSEVİYE BENZETMEDİM. Resmen SURİYELİ ya da başka bir Arap köken suratı var. Sizde bakın fotoğraf hak vereceksiniz.

******************

8ÇERÇEVELİ ) KUR KORUMALI

Koruması dolar. Yatır paranın dolar bazında faizini al. Şimdi iş pahalı geldi. Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası müştereken özel bankalara “müşterinizi TL ye döndürmek için çabalayın, ikna edin yani biraz yüksek faiz verin” dediler. EYİ GÜZEL, Sayın ŞİMŞEK ve ERKAN bu ARŞİMET GİBİ BULGUNUZU, 5 Lİ MÜTEAHHİT BİRADERLERE GEÇİŞ GARANTİ ÜCRETİNİ DOLARDAN ÇIKARIP TL’YE NEDEN DÖNDÜRMEYE TEŞEBBÜS BİLE EDEMİYORSUNUZ? Cesaret ister değil mi? Bakın siz bunu icraata koyun bankada kur korumalı parası olanlar kendiliklerinden nasıl dönecekler görün. Önce devlet örnek olmalı.

**************

SINIFTA KALMA GERİ GELİYOR

AKP’nin 20 yılda yapacağı en güzel uygulama olacaktır… Yok öle beleşten diploma almak. Bizlerin canları yok muydu? Aynı sınıfı iki kez okuyanlar vardı ikinci yılda başarısız olanların tahsil hayatları bitiyordu.

*

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Valiye 18 milyonluk AUDİ..”

By: GAZETELER

Bizden not. Vatandaşa 100 milyona kılçıksız Ayşe kadın. Kılçığı önce devlet yese de halka örnek olsa ya.

…………………………………………..

ÇÜŞ

Eşekler nerede? Bir prof. durup durup eşeğin kıçına çomak sokmuş. 943 bin eşeğimiz vardı bugün 86 bine düştü eşekler nerede diye soruyor. Salam sucuk yapanlara sorsaydın be hocam.

………………………………

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediyesi ED-BEL’i GAYRİMENKUL satış şirketine

çevirse para kazanırdı, bugünkü hale düşmezdi.

……………………………………….

KULAĞINISDA KÜPE OLSUN

Havaya kaldırma boşa elini

Arapça duaya yorma boşa dilini

Koklamak istersen cennet yüzünü

HALLACI MANSUR

"

YORUM EKLE