“Kılıçla Alınan Parayla Satılmaz”

“Bugün İsrail tarafından zalimce, çoluk, çocuk, yaşlı demeden öldürülenlerin ardından yas tutulmakta. Peki, Filistin bu hale nasıl geldi? Çok öz, çok tarihsel, çok bilimsel olarak pazartesi günkü Sözcü gazetesindeki köşe yazısını okuduktan sonra kesip saklamanızı öneririm. Ben sadece giriş bölümünü alıntı yaparak sizlerle paylaşmak istedim. Okuyun ve saklayın. Çocuklarınıza okutun.

İşte o yazının giriş bölümü;

“27 EKİM 1917’de İngilizler işgal ettikleri Mısır sınırından GAZZE’yi bombardımana tutarak başlattıkları Filistin savaşında, Gazze’yi geçip 7 Kasım 1917’de KUDÜS’Ü İŞGAL ETTİ. Müslümanların ilk kıblesi MESCİD-İ AKSA Yahudiler tarafından işgal edilirken düşmana karşı mücadele eden OSMANLI, askeri yerli halktan yardım görmedi. İSLAM’ın “MÜSLÜMAN, MÜSLÜMANIN KARDEŞİDİR düsturu orada susmuştu. OSMANLI askeri yerli halkın desteğini alamayınca, Gazze’den, Kudüs’ten, Şeria’dan, İngiliz uçaklarının ateşi altında şehitler vere vere Şam ‘Halep ‘e kadar çekilmek zorunda kaldı. FİLİSTİN böylece İngilizlerin eline geçti. Şerif FAYSAL VE Şerif HÜSEYİN YÖNETİMİNDEKİ Arap güçleri İngilizlere destek verdi. İslam kardeşliği bozguna uğradı.”

BUGÜN Ülkemizdeki bazı gruplar sokaklarda bağırıp çağırıyorlar, ŞERİAT falan diye haykırıyorlar. AYŞE SUCU’nun bu yazısını çoğaltarak bunlara dağıtmak gerekiyor. Elbette çoluk, çocuk demeden katliam yapan kim olursa olsun karşısında durulmalı. Amenna…

İngiliz siyasetinin iç yüzü bugün çok belirgin bir şekilde ortada durmakta… İngilizlere o tarihlerde karşı durmayıp, onunla birlikte Osmanlı askerlerinin şehit olmasına göz yumanlar, bugün Filistin halkını öldüren İsrail’in YANINDA OLAN İngilizler’dir.

Etme bulma dünyası denir. Sakın ola bu notumu yanlış tefsir edilmesin… İsrail’in yaptığı bugün katliamdır. Ama çanak tutan da geçmişteki TARİHTİR. O TARİHLERDE İngilizlerle birlikte olanlar bugün İNGİLİZLERİN köteğini yemekteler.

Ayşe SUCU’nun köşe yazısının başlığının içeriği çok anlamlı, çok tarihsel bir cümledir. Lütfen SUCU’NUN BU YAZISINI OKUYUN… KILIÇLA ALINAN PARAYLA SATILMAZ…

*************

KİM MİLYONER OLMAK İSTER?

Hadi bugün de ben sorayım. Ödül para değil haaa Hafıza nasıl yenilenir isimli kitap vereceğim. Süreniz bir dakika.

- 70’li yıllarda, ANARŞİST yetiştirme kampları Ortadoğu’da hangi ülkede FAALİYET GÖSTERİYORDU?

Süreniz bitti… DOİNG…DOİNG…

**************

MUTLU MUSUN?

Soruya bak, yan gel yat… Bütan gazı, Rus gazı, SOMA kömürü… YAPAY ZEKANIZI yoklayın bu sorunun yanıtını bulursunuz…

Mesela, Akşam olmuş ailece odada toplanmışınız, soba yanıyor çıtır çıtır. Üstünde çaydanlık ve kestaneler pıtır pıtır. Tv’nizde komedi filmi yayında. Kara mizah diziler yok. Sık sık yayınlanan TSM programı var. Zaping yap beğendiğini izle ara da bir sohbet falan.

Sayfayı çevirin, evinizde doğal gaz var, kombiyi nasıl kısarım, hangi odanınkini kapatırım derdi. Tv’lerde yalan dolan veren bazı kanallar. Müzik ve eğlence programları tatile çıkmış. Baba elinde kağıt kalem hesap yapıyor. Kestane kokusu gelir gibi yalanıyor… ANA hatun MUTFAK ta gezinip duruyor yarın ne pişirebilirim falan diye, Evdeki genç çocuklar tv reklamlarında yeni çıkan CEP TELEFON REKLAMLARINI İZLERKEN YALANIP DURUYORLAR.

Sen kalkmışsın MUTLU MUSUN diye sorgu sual ediyorsun. De git işine senin yapacak başka işin mi yok… MUTLULUK mazide kaldı. 84 milyonun 20 MİLYONUN TUZU KURU OLDUĞU ÜLKEDE mutluluktan sual edenin beyni paslanmış olmalı…

************

CUMHURİYET

100 yaşına basıyor… Bütün ülkenin ayakta olması gereken bir gün. 29 Ekim. Ama İSRAİL –Hamas SAVAŞI BAHANE EDİLEREK BAZI KISITLAMALAR GETİRİLMEK İSTENİYOR. Başta benim vergilerimle görkemli odalarda maaş alan TRT yani ülkenin tüm bireylerinin verdiği vergilerle gek gek geyiren kurum, kısıtlamaların başını çekti. İstediğin kadar kısıtlama yapsınlar bu ülke Cumhuriyet için binlerce şehit verdi… Bugün SINIR ÖTESİNE ÇIKILDIĞINDA Batı ÜLKELERİYLE BOY ÖLÇÜSÜNE GİREBİLİYORSA bu CUMHURİYET sayesindedir… İngiliz Kralı Cumhuriyeti ilk yıllarında İstanbul’a ziyarete gelir. Savaş gemisiyle yapılan bir ziyaret. Dolmabahçe rıhtımına botla gelinir. Kral kıyıya çıkarken ayağı tökezler elini yere DAYAR. Rıhtımda kendisini karşılayan ATATÜRK “MERAK BUYURMAYIN EKSELANS, ÜLKEMİN TOPRAĞI ELİNİZİ KİRLETMEZ” der. Cumhuriyetin babası yani. İngiliz KRALINA toprak temizliğini öğretir.

Mesela, Yine bir yabancı kral ziyarete gelir. Dolmabahçe’de ziyafet verilir. Servis yapan garson, yabancı devlet adamının üzerine küçük bir parça döker. ATATÜRK “EKSELANS BEN VATANDAŞIMA HER ŞEYİ ÖĞRETTİM AMA UŞAKLIĞI ÖĞRETEMEDİM” der…

Bugün CUMHURİYETİN KURUCUSU ATATÜRK’ün bir çok ülkede heykeli ve büstü bulunmaktadır. Bu yaş gününü kutlamayı kısıtlamak, kara mizah yazarlarının kalemlerin kırılma günüdür.

************

CEK-CAK-CUK

İktidar, kendi işine geleni yaptığında DIK-TIK diyor, ama yapılması şiar olanlar için CEK-CAK-CUK

Yapılacak, edilecek. Yani yersen.

*

DÜŞÜNCENİNİ BİTTİĞİ YER

“2013 YILINDA İNŞAATI BAŞLAYAN GERMİNBELİ tüneli

bitirilemedi..”

By: gazeteler

Bizden not: Geç olsun temiz olsun, değil mi ya…

………………….

ÇÜŞ

Adamın mal varlığına el konuldu. Yurt dışı yasağı getirildi ama

Reklamları stadyumlarda hala duruyor. Reklamın eyisi kötüsü

olmaz değil mi ya…

……………………………….

BÜYÜTEÇ

Edremit ve temizlik… Bu şartlar altında belediyeden hizmet bekleyen doksan yaşındaki adama YÜK TAŞITMAKTIR.

Bok içinde badem kadın diye bir halk sözü vardır…

************

EDREMİT SOSLU MEDYASI

Kim belediye başkanı olsun diye anket sayfası açmışlar.

Fotoğrafları koymuşlar, Halk artık yeni yüz istiyor. Halk artık

Tam kadro liyakatlı ekip istiyor. HALK artık, eli cebinde gece

gündüz, sokak sokak gezen başkan istiyor. Halk artık

Şatafatlı hayat süren Başkan istemiyor… Halk artık genç, dinamik, yaratıcı yeteneği olan başkan istiyor. Bu anketi düzenleyen her kimse eski yüzlerle yarış açmış. Geçti artık.

……………………………………………

KULAĞIINIZDA KÜPE OLSUN

Ben senin beni kestiğine değil, seni tutan odunun

benden olmasına üzülüyorum.

AĞAÇ

YORUM EKLE