Koyun Can Derdinde Diye Yazmıştım 

Ama aklı fikri seçimde olanlar, fay’ı bir zamanların bulaşık deterjanı sananlar mevcut. Seçim demokrasinin bir gereği ama, binlerce kişi beton altında can vermişken biraz mola verin de motorunuz soğusun bari, değil mi ya? Elbet seçim yapılacak. Hala enkaz altında var olduğu tahmin edilen günlerde, oyuncak isteyen çocuklar gibi mızıldanmanın anlamı ne?

Bu konuyla ilgili canlı canlı bir olay yaşadım…

Geçtiğimiz Pazar günü Altınkum pazarına gittik ailece… Pazar esnafından çok tanış olduklarım var. Hem alışveriş, hem ayak üstü hal hatır sormaca… Neyse bir esnafa daha halini hatırını sormadan

Edremit yerel seçimi sanki yarınmış gibi atladı esnaf arkadaş “GELİYOR ABİ BİZE GELİYOR EDREMİT ÖZLEMİNİ DUYDUĞU BAŞKAN BİZE GELİYOR” Hayda bre kim geliyor, nereye geliyor diye karşılık verince adı ile sanıyla ağzındaki baklayı çıkarıverdi. Ben biliyorsun x parti sevdalısıyım. S.Y.C BİZE GELİYOR. Söylediği ismi bende çok severim ama geleceği kurumla tam tamamına ters bir kutup. Yani biri şark diğeri garp misali. Seçimin ağababası olmadan, yeğenini konu etmek bile ters düştü bana… Onu da kenara koyun daha enkaz altından iniltiler geliyorken… Yani demem o ki, kalan sağlar bizimdir hesabını güden bir toplumdan ne gibi hayır gelir?

Hani dese ya “bak abi HIYAR BUGÜN pazarda 30 TL” HADİ diyeceğim, Hıyar bir yerlerini yakmış misali..

Sosyal medyada hala elinde içki kadehi ile poz verenler olduğu bir toplumdan ne hayır gelir?

*************

AFAD’IN İHTİYAÇ LİSTESİ

Bu liste Hürriyet gazetesinde her gün yayınlanmakta.

-Battaniye

-Çadır

-Gıda maddeleri

-Jeneratör

-Seyyar tuvalet

-Tüplü ısıtıcı (tüpü kim verecek belli değil)

-Odun sobası

-Yatak

-Çocuk botu

-Çocuk ve yetişkin montu

-Bebek maması

Ve liste uzayıp gidiyor. Yüzlerce TIR, YÜZLERCE KAMYON dolusu malzeme bile yetersiz kalıyor. Siz hesap edin sokakta kalanların sayısını…

ÖNEMLİ NOT. İlgili ve yetkililer Pazartesi akşamı ana haber bülteninde çadırların etrafının sidik içinde olduğunu gösteren kareleri izlediler mi acaba? UTANDIM. Her an salgın bir hastalığa hazırlıklı olunması gerekiyor.

************

İMAMLAR NE YAPMALI?

Ahmet Hakan bu konuyu listelemiş. Şöyle bir liste;

*Ayrıştırmamalı

*Ona buna çakmamalı

*Saldırgan olmamalı

*Haluk’la falan uğraşmamalı.

Liste böyle uzayıp gidiyor. İmdi ben bu liste dışında kalmasını bilenleri tenzih ederek, bu imam kitlesinin bağlı oldukları bir Diyanet var. Ahmet Hakan ya da biz diğer gazetecilerin muhatap almamız gereken kurum DİYANET değil mi? Bizlerden önce bu devasa kurum olan DİYANETİN gözleri bantlı mı? İMAMLIK meslek gruplarından sorumlu olan bu Kurum neden hiç kıpraşmaz… Deprem felaketi günlerinin çok öncesinde de bu İmamların BAZILARININ ağızlarından çıkan kulakları duymadığı günlerde de DİYANET mekanizması görevini yapıyor muydu? Diyanetin başının verdiği bazı fetvaları hepimiz okuyoruz değil mi?

*************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Altını çiziyorum bu bir İMAR BARIŞIDIR”

BY. BİNALİ YILDIRIM

Bizden not: İMARDA SULH, AHİRETTE CENK

************

ÇÜŞ

EYT TRENİNDE RÖTAR

EYT’Lİ LERİN maaşları, TBMM’nin çay molası vermesi nedeniyle NİSAN ayına sarkmış.

……………………………………..

BÜYÜTEÇ

Edremit’te arama kurtarma Derneği kuruluyormuş. Bizim gazetede

Haber böyle duyuruldu. Kuruluyor yani. Kurucuları kimler? Aralarında teknik personel var mı? Araç, gereç ekipmanlarının listesi. Şehir dışındaki olaylara da müdahalede bulunabilecek kapasitesi olacakmış.

Bu dernek bazı mevcutlar gibi okey oynanmak için kurulmadığına göre, yüklü bir finansa ihtiyaçları var. Kurucu ekibin resmi bir açıklama yapması

gerekiyor.

*************

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Kelin ilacı olsa başına sürer

ATASÖZÜ

………………………………………………

MEHMET TÜM

Sözcü gazetesine açıklama yapmış. Eski CHP‘li vekil diye başlıyordu açıklaması… Eskiye rağbet olsaydı gökten ne yağardı. Mehmet TÜM yağardı.

*********

YABANCILARA EV SATIŞI DURSUN

Dursun mu durmasın mı? Ülke menfaati için dursun. İktidar menfaati için durmasın. Öyle ya günümüzde yüklü bir paraya dayalı hizmet ortada DAĞ gibi duruyor. Parra, parra, parra….

***********

MCDONALD’s FAKİR MENÜSÜ YAPMIŞ

Yahu alay etmeyen bir sen kalmıştın be… 40 TL’ye içi sadece patates ve bir hamur sandviç ekmeği.

Ulan hıyar ağası bu millet bir lokma ekmeğini paylaşan bir millettir. Bu satışa, bu satışın reklamına izin verenlere sesleniyorum. Bu hıyarlara meydanı boş bırakmayın.

*************

BİLİM, İLİM FALAN

İktidar yine kendi bildiğini okuyup, Bilimi elinin tersi ile itmeye devam ederse, uğradığımız felaketin enkazının altından kalkamaz. Önce BİLİM derse ne ala, yok hala teknik işlerin başına İMAM hatiplileri ayıklamadan bu işlere girişirse halimiz DUAYA kaldı demektir.

Bilim sahibi olan YER BELİMCİLER GÜNLERDİR “SULAK ARAZİDE yerleşim birimleri kurulamaz” diyorlar. Erdoğan geçtiğimiz akşam yüreğimize su serpti, “yeni yapılacak olan blokları dağ yamaçlarına kaydıracağız” dedi. Demek ki YER BİLİMCİLERİN ÖNERİLERİNİ, UYARILARINI dikkate almış.

*************

DEVAMI AZ SONRA

*Yarın, 8 imar affı

*İSTER İNAN İSTER İNANMA

*İstifa konulu yazılarım yarın, görüşlerinize arz edilecektir efem !

YORUM EKLE