“Kulu”

Ne var diye merak ediyorsunuz değil mi? Haklısınız. Ülke sorunları hakkında hiçbir muhalefet bu başlığı merak edip iktidara yönelik bir sorguluma yapmadı. Yani AKP ve MHP‘nin el birliği ile oluşturduğu bir sorun. BU BAŞLIKTAKİ ilçenin adını bilebilen tüm muhalif partilere yazıklar olsun. Ekim ayında bu ilçenin adı, bir ay içerisinde iki kez ULUSAL YAYINDA TAM 4 SAYFA OLARAK KAMULAŞTIRMA ilanı yayınlandı.  Dikkat 4 TAM SAYFA… KA-MU-LAŞ-TIRMA. Yahu 4 sayfa vereceğinize “KULU İLÇESİNİN TAMAMINI KAMULAŞTIRDIK” diye ilan verilse daha iyi olmaz mıydı?

Ülkemizde kaç siyasi parti var sayısını bilemiyorum. Tabela partileri dahil hiç birisi gazete okumuyorlar. Nedir bu kamulaştırma… Son söylemlere kulak verilirse iktidarın kafasına estiği arazilere çöküp kamulaştırma adıyla sahiplenecek ve satacak denmekte.

CHP kendi uçkurunu çekmekle meşgul. İYİ PARTİ VE DİĞERLERİ HİÇ Mİ GAZETE OKUMUYORLAR? SORDUĞUMUZ ZAMAN “AA kaçırmışım yahu ne zaman yayınlandı” diye sorgu sual ederler. Kimileri de “ben internetten okuyorum ama görmedim” falan. İnternetten neyi okuyorsun, başlıklara bakıp gazete okuduğunu zannedenlere ben siyasetçi falan demem.

Bu konu önemli bir konu ama hiç birisinin dünyadan haberi yok… Bekle ve gör. Gördükleri zaman yaygara, gördüğün an yaygarayı kopartsaydınız belki ülkeye yararlı bir girişimlerde bulunurdunuz.

Mesela bir başka konu var. İKTİDAR KIYI KENTLERDEKİ arıtmaları TURİZM BAKANLIĞI’NA DEVRETTİ

Kimseden tık çıkmadı. Nasıl çıksın ki gazete okumadıkları buradan belli. Birisi çıkıp, “ARITMA İLE Turizmin ne alakası var” demedi. ”Ben güzele güzel demem sözünü “ “ben gazete okumayana siyasetçi demem” şekline çevirdim. İyi günlerde kullanın…

***********

UYUZ OLDUM ABİ

Şom ağızlı biri çıkıp bu sözü çok kullanırsa al sana gerçek UYUZ. İyi günlerde kullan. İlacını da Devlet ödemiyormuş. Kaşın kaşına bildiğin kadar. Kaşağı üretenler işsiz kalmışlardı hadi TV reklamlarına başlayın “en iyi kaşağı bizim kaşağı”.

***************

HUDUTSUZ SEVDA

FOX Tv’nin dizi ismi. İçeriği Anadolu’daki bazı yaşam biçimlerini dile getiriyor. İKİ HASIM ZENGİN YEREL ailelerin çatışması. Biri düğün basıp, makineli tüfekle donanmış pic-up la tarıyor falan SİLAH BOLLUĞU var yani… Neredeyse tabancaların marka reklamları gibi. Konu içeriği bakımından ülke genelindeki sancı dile getirilmiş. Silahların gölgesinde bir yaşam tarzı. Canınız sıkılıp deşarj olmak istiyorsanız seyredin.

************

( çerçeveli) BUGÜN EDREMİT ‘TE HAREKETLİ GÜN YAŞANACAK

Neden? Edremit’i yönetmek için aday adaylığına gönül koyanların kalp atışları. Kimi Özel’ci kimi KEMAL’Cİ FALAN… Kim kimin tarafındaydı anlaşılacak ama, faul yapanlar elbette olacak siyaset bu temiz siyaset olur mu? Olmaz. Kemal bey ATAMA taraftarı. Özel bey ön seçim. Kemal bey kazanırsa BASTIR PARALARI LEYLAYA, BİR DAHA MI GELECEĞİZ DÜNYAYA hesabı. Özgü bey kazanırsa delege AŞKI DEPREŞECEK…

Gel gelelim HALKA KİMSE BİR ŞEY SORMUYOR. Halk yolunmuş tavuk gibi kala kalıyor. Seçilene kadar canım ciğerim dedikleri halk tu kaka olup suratlarına bile bakılmıyor.

Mesela S.H.ARSLAN “ben yine adayım diyor” sokağa çıkıp halka sorabiliyor mu? Halka inilmez halka çıkılır. Genel merkezin en büyük hatası bu. Tabana hakim değil. Koltuğa oturur oturmaz halk unutulur.

Ben buradan elimden geldiğince HALKIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİM. ARSLAN yönetimine 5 yıldır yüzlerce kez halkın istediklerini, sorunlarını aktardım bir tanesine yanıt vermedi, verdirmedi. Hangi yüzle halkın karşısına çıkıp ben yine varım diyecek?

CHP bu haldeyken sokak soruyor “AKP neden suskun?” AKP ADAY ADAYI MI BULAMIYOR, BEN HİÇ ZANNETMİYORUM. İktidar partisi aday bulamıyoruz derse şimdiden yenilgili kabul etmiş olur. Onun için AKP’ nin bu suskunluğunun altında çapan oğlu yatıyor diye düşünmekteyim. Sürprize hazır olmak lazım. Mesela DSP Cumhur ittifakı içinde değil mi? EVET İŞTE BU BAĞLAMDA BÜYÜK BİR SÜRPRİZ YAPABİLİR. Yani bomba patlatabilir.

************

KİM KİMİ TAKIYOR?

Ülkemizde en yüksek mahkeme anayasa MAHKEMESİ değil mi? EVET. Peki Anayasa mahkemesini takmayan yerel mahkemeler kimi takıyor? Tek taktıkları İKTİDARIN ÜST KADEMESİ, ONUN HARİCİNDE KADI OLMUŞUN NE YAZAR? Mesela BELEDİYE BAŞKANLARI KAYMAKAMI TAKIYORLAR MI hayır. Eee kim kimi takıyor? yanıt yok. Halkı takan var mı? Yok. HALK MI DEDİN O NEDİR, YENİR Mİ İÇİLİR Mİ?

***************

DOMATESİN ÇEKİRDEĞİ

Kırmızı kırmızı, bizim takım Edremit ’in yıldızı yıldızı misali. Gençliğimizde çok kullandığımız bir taka tukaydı. Dün ulusal yayında Domates marketlerin yıldızı olmuş almış başını gidiyormuş Domat’ a elin deyse yakıyor. Domat nereden geliyor OKYANUS ÖTESİNDEN Mİ HAYIR. Saksıya diksen çıkar… Kör olası mazot… Gözün çıksın gübre… Kalbin durası iş ahlakı. Daha ne diyem ki?

*************

ASANSÖR

Son günlerde öğrenci yurtlarında birinde ölümlü, birinde ölümün ucundan dönülen ASANSÖR kazaları. Adaam sende onlar gençtir bakarlar başlarının çarelerine. O gençlerin elinden tutmasalar Allah’a nasıl hesap verecekler bilemem gari… GENÇLİĞ İHMAL EDENLERİN BAŞINA NELER GELİYOR BİLEBİLİYORSUNUZ HER HALDE.

**************

LÜKÜS HAYAT

Cemal Reşit REY’İN YILLAR ÖNCE YAZDIĞI OPERET BUGÜN HALA dillerde ve yaşamımızda. Mesela POLAT TOKAT mekanizmasındaki o lüküs hayat. Bakın rahmetli nasıl yazmıştı o opereti

SİŞLİ’DE BiR APATIMAN

YOKSA EĞER HALİN YAMAN

NİKEL KÜBİK MOBİLYALAR

DUVARDA YAĞLI BOYALAR

*

İKİ TANE OTOMOBİL

BİRİ AÇIK, BİRİ DEĞİL

AŞÇI, UŞAK, HİZMETÇİLER

DOLU DOLU MUTFAK KİLER

*

HANIM GİDER SEN GİDERSİN

GÜNDÜZLERİ ÇAYDAN ÇAYA

GECE OLUR DAVETTESİN

*

LÜKÜS HAYAT LÜKÜS HAYAT

BAK KEYFİNE YAN GEL YAT

Gibi devamı olan bir operet. Bugünü yazmış sanki. Eklemeyi unutmuş sonunun nerede biteceğini.

*

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİU YER

“Kurultay bıçak altında”

Hürriyet’in kurultay haber başlığı

Bizden not; Bizden düzeltme, kurultay neşter altında

…………………….

ÇÜŞ

Son söz Yargıtay’ın. Adalet bakanı böyle diyor. Anayasa mahkemesi diye biliyorum tepeyi.

……………………..

BÜYÜTEÇ

Edremit İLÇE BAŞKANINDAN BUGÜN NASIL BİR AÇIKLAMA GELECEK MERAK EDİYORUM.

……………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Görgüsüz ata bindiğinde kendini bey zanneder

Atasözü

YORUM EKLE