''Laf Ola Beri Gele''

Tavla oyununda GELE diye bir zar vardır. Rakip oyuncunun kapattığı bölgeye denk gelen zar yani. Oyun şansını rakibe vermek… Tarım Bakanı VAHİT KİRİŞÇİ’nin , “yağışlar 15 canımızı aldı ama, toprak suya doydu” demesi de aynı tavladaki GELE gibi… Oyunu muhalefete verdi. Muhalefette düşeş atmış gibi, sevindi. Bakan’a verdi veriştirdi… Hiç bir ülkede insan canı ile başka bir unsurun mukayese edildiği görülmemiştir.

Kimler bakan oluyor ülkemizde en güzel örneği.

**************

DİPLOMA ENFLASYONU !

CHP’li MERSİN vekili MAHİR BAŞARIR: “ŞEKER DAĞITIR GİBİ DİPLOMA DAĞITMIŞLAR” diyerek detaylı bir açıklama yaptı. Paranın eğitimi kıskanması yani. Enflasyon tavan yapar da diploma neden yapmasın? Geçen yıl bir Dünya şampiyonu güreşçinin de tüm diplomaları sahte çıkmıştı. En üs makamlarda çifter çifter maaş aldığı ifşa olmuştu…

************

100 BİN İMZA

Valla ben bu hikayeye bir türlü akıl erdiremedim. Lütfen bana yardım edin, bilgilendirin. Bu 100 bin imzaya kim? Kimler nasıl kontrol ediyor da “tamam ya bu 100 İMZA geçerli” diye onay veriyor. Kendi kendimizi mi kandırıyoruz?

Ben de alayım bir paket A4 çalakalem alt alta isimleri dizeyim. ÜLKE 84 milyon, isim mi yok orta yerde… Bunların ikamet adresli… Yaşa başı kaçtır, akli dengesi yerinde midir? Mali durumu nedir? Ne kadar sallarsan salla A4’E DÜŞER bir aga… Komik. Hem de çok komik. Bilmem bana öyle geliyor ya size?

*************  

HÜDA PAR

Hizbullah’ın kan akıttığı dönemde Konya Başsavcısı olan NADİ TÜRKASLAN, geçtiğimiz gün bir açıklama yaptı “HÜDA PAR Hizbullah’ın, SİYASİ YANSIMASIDIR” şeklinde noktayı koydu.

Hizbullah dünyada terör örgütü olarak tanımlanmış bir yapıdır… Hal böyle ise, AKP, bu oluşumla seçim için el sıkıştı. Destek babında.

Eee o halde; CHP‘yi aylardır, PKK’nın uzantısı olarak tanımlanan HDP ile görüşmesi konusunda neden yerden yere vuruluyor. HDP, TBMM’de üçüncü büyük parti olduğu gibi Meclis başkan vekili de var. Yani al birini vur ötekine…

**************

YARDIM PARALARI

Ülke tek yürek oldu ve açılan kampanyalara, cebindeki 100 liraya bile gönderdi. Minik çocuklar kumbaralarındaki paraları gönderdi… Cumhurbaşkanı yardımcısı FUAT OKTAY “İLAN EDİLEN VE BAĞIŞLANDIĞI SÖYLENEN  toplam para 115 milyar ama hesaplarımıza  41 milyarının geçmediğini görüyoruz” dedi. Devlet  BANKALARI SANKİ REKLAM YAPIYORMUŞ GİBİ DEKLARE ETTİKLERİ YARDIM paraları hesaba geçmeyenler arasında. Bankalar bu açıklamaya tekzip göndermediklerine göre, şov mu yaptılar? Kimlere  kıyak çektiğiniz biliniyor… Ortada dolaşan mağdur insanların isyanları  sadece kulaktan dolma değil. Ekranlarda canlı yayındaki görüntüler…

**************

TEHDİT EDİLİYORUM

AKP’nin TBMM’de grup Başkan vekili, ÖZLEM ZENGİN, başlıktaki ülke güvenliği için çok tehlikeli bir ateş çemberinde olduğunu ifade etmiş oluyor. İktidar partisinin GRUP Başkanvekili hem de bin kadın, “TEHDİT EDİLİYORUM ARKAMDA DURAN YOK” diye de ekleme yapıyor.

Tehdide sebep ise ülkenin Şeriat düzeninden koruma adına, 6284 SAYIL KANUNUN arkasında duran bir kadın siyasetçi tehdit ediliyor ve bu konuda hiçbir hukuki yaptırım yapılmıyor.

Zengin “BEN HEDEF TAHTASINA OTURTULDUM. KİMSE BU KONUYA GİRMEK İSTEMİYOR. YANLIZLIKTAN YORULDUM” diyor. YENİDEN REFAH PARTİSİ’NİN, AKP’ye destek verme şartı böyle. Ya bu kanunu kaldırırsın ya benden destek falan bekleme.”

Beni üzen konu bu. Ülkeye 20 yıldır tek başına yöneten, en çok oyu alan bir AKP’nin BİNDE 2’lik bir partiden destek istemesi. Sokağa sordular mı bilemem ama ben naçizane Edremit te nabız yokladım. Her AKP’li dostum aynı noktada birleşiyorlar. Biz kim BİNDE İKİLİK parti KİM. Şayet bu kadar köşeye sıkışmışsak neden hala seçim diye tutturuyoruz? Çok üzgünüm DİYENLERİN sesini REİS’in duyması gerekir… AKP ‘nin hem HÜDA PAR, hem Y.Refah PARTİSİNDEN medet umması kaybetme korkusudur. Hani bir atasözü var ya KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ”.

**************

SALDIM ÇAYIRA

Bu sözü, kulağınızda küpe olsun kutumda yazdım ama, Allah, insanlara beyin vermiş, zihin vermiş. Çayıra yayılıp yatmak için değil… Mevlam sizlerle mi uğraşacak? Yiyip içip, yan gel Osman  misali yatarsan Mevlam senin gibi geri zekalıları neden kayırsın ki?

Bir yardım kurumunun gelen müdürünün İSTANBUL boğazda yalıda  yüklü bir kirayla oturduğu söylenmekte. İşte onları da Mevlam mı kayıracak? Onlar ve benzeri tiplerin, Mevlaya verecekleri hesap var. Oradaki hesap başka hesap… Kul hakkı diye bi şey var, biliyonuz mu? Komşun açken tok yatma diye hadis var biliyonuz mu?  Mevlam sizi neden kayırsın ki

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Adıyaman’da 70 kişinin öldüğü binayı KIZILAY ŞUBE

Başkanı yapmış”

By. Gazeteler

Bizden not. Tutuklandı mı? Yargılandı mı?

Ayy pardon diyerek özür dilediği için, hadi güle güle mi

dendi?

**************

ÇÜŞ

Kripto para vurgunu ve 19 tutuklama. Ben bu konu daha dünyaya geldiği gün yazmıştım. Ülkede ikinci bir BANKER FACİASI doğdu diye. Yazarsa TEL TEL YAZAR…

……………………………………………

BÜYÜTEÇ

Edremit’te yazacak konu kalmadığı için, şimdilik kenara bıraktım. Bulunmaz Hint kumaşı gibi hava atarlar okuma gibi ağır işleri yapmıyorlar… Ben de saldı çayıra Mevlam kayıra diyerek, beklemeye aldım… Onlar internette, TİK TOK falanla oynaşsınlar… CHP Edremit teşkilat-ı mahsusa da aynı çizgide.

Olası yerel seçim öncesi görüşürüz… CV’leri yanlarında olsun. Bizdeki ile karşılaştırmak adına.

YORUM EKLE