“Mangal”

BİZ MANGALI, pikniklerde ya da evimiz bahçeli ise keyif için yakar ailece ya da eş dostlarla keyif için yakar yaşamın güzelliklerini paylaşırız. Yüz kızartıcı bir suç işlenmez mangal yanarken. Mecliste konuşması biter bitmez kalp krizi geçiren bir vekil hastanede ölümle pençeleşirken 15 metrelik mangal yakıp umursamazlık yapana ben MİLLETİN VEKİLİ DİYEMEM, bitmiştir bende onun vekilliği. SUNA KEPOLU ATAMAN falan adı. Yaptığı savunmada ahvadından bahsediyor. AHVAD sadece sende değil bayan, herkesin kendine özgü bir ahvadı vardır. Aynı partiden bir vekilde ismi bulunamıyor her nedense Vekil yere yığıldığı anda ”ALLAH’ın gazabı” diye bağıran bir vekil var oda aynı iktidar partisinden. Bu parti din, imandan en çok konu açan bir parti. Demek ki bu düstur çakma düstur…

*************

DEVLET BEYDEN HEDİYE

MHP Genel başkanı devlet bey Partisinin Antalya vekili ABDURRAHMAN Başkan’a 1992 model mercedesini hediye etmiş. ANTİK !! BİR ARABA. Plakası da DB. Bahçeli SMA hastası olan ve ölümle pençeleyen bir tek bebeye tek kuruş bağışladı mı? Hayır. Bebe, o da nedir değil mi ya !!

************

AHMET HAKAN’SIZ OLMAZ

Milli EĞİTİM Bakanlığı’nın okullarda ADABI MUAŞERET dersi getirmesine gönderme yapmış ama işi tersinden tutmuş. FENOMENLERİ algılamış ve görgüsüzler olarak niteleyip bu kararın yerinde olduğunu savunmuş. AOAP sadece fenomen denilen tokatçıları kapsamıyor değil mi? Cihangir de Nişantaş’ında oturduğunu defalarca köşesinde dile getirmekte ADAPSIZLIKTIR… Her gün sosyal medyada ellerinde içki kadehi ile ahkam kesmek var mesela. Bir büyüğü ile nasıl konuşulması gereğini bilmemekte adapsızlıktır. Hasbel kader bir makama oturup, sağa sola ahkam kesmekte adapsızlıktır. Cumadayım diye dükkânına levha asıp eve gidip yatmakta adapsızlıktır. Mesela sadaka- verirken bir tomar parayı çıkarmakta adapsızlıktır. Saymakla bitmez adapsızlık. Siyaset arenasında çok sık görülen görmemişlik, önünde düğme iliklenmesini istemekte adapsızlıktır. Görevi halka hizmet etmek olan yani halkın marabası olduğunu unutup halka tepeden bakmakta ADAPSIZLIKTIR. Biz ilkokulda, orta okulda eğitimi gördüğümüz yıllarda HAL VE GİDİŞ notumuz vardı. Bu not düşük olduğunda sorgulanırdık. Demem o ki ADAP OKULDA değil AİLEDE öğretilir… Hani derler ya görmemişin oğlu olmuş tutmuş pipisini kopartmış. Bakın etrafınıza kaç adet p..si kopmuş olanlar var görürsünüz…

**************

BİR TAHRİK HABERİ…

Bursa’da bir kadın boşanma davasından çıkınca Adliye bahçesinde park ettiği aracının camına önce hazırladığı karton bir pankartı asmış. Pankartta “OSMAN CEHENNEME KADAR YOLUN VAR” yazıyor. ŞİDDETLE mücadele eden bir ülkede bu şiddeti yapanları mahkeme bazı sebeplerden ötürü indirim yapmakta… İMDİ… Bu kadının kocası bu yazıyı görünce ŞİDDETE başvurduğunda İNDİRİM ALIR MI ALMAZ MI? Alır hem de sapına kadar alır. TAHRİK var, hem de onlarca insanın görüp okuduğu sabit somut bir TAHRİK… Ben bu kadının tavrını tutmadım.

************

AHAN DA BİR ZEHİRCİ DAHA

Bu da İTHAL MARKA. Ülkemize üşüşmüşler haberimiz yokmuş !! Bu sonuncu ithal ZEHİRCİ, Suriyeli ve kırmızı bültenle aranıyormuş. Arayan neyini bulur? Ama bizde hasbel kader buluyorlar. Bu Suriye’linin adı, MUHUNNAD AL QPLAH. Valla bu İTHAL MALI ZEHİRCİLER İÇİN AYRI BİR MAPUSHANE YAPMAMIZ kaçınılmaz oldu. Nerelere sığdıracağız! Bizimkilere yer bulamıyoruz bir de bu zehirliler çıktı başımıza.

***************

ORTALIK, TOKATÇI VE BANKACI KAYNIYOR

İzmir, TİRE’de, bir kadın 100 milyona tokat atmış ve tüymüş. Yasa dışı bahis çetesine darbe vurulmuş. Bu olayların arkası kesilmeyecek. Bunların yakalanmasına sebep olan POLAT’lar. Amma küfür yiyorlardır bilemem gari. Onlar yakalanmasa, bu zincirin ne ucu ne bucağı ele geçerdi. Sizi gidi sizi.

Ama bana kalırsa ben bu modelistlere kızmıyorum. Ülkede ne kadar beyinleri EKSPERTİZE gitmesi gerekenler varmış haberimiz yokmuş. Yuh be YUH. Yahu BANKA DİYE BİR KURUM VAR. Devlet tahvili var, o var, bu var. Sen bir kenef kağıdına imzaya nasıl güveniyorsun? HİÇ ACIMIYORUM HİÇ.

Hatta ben devletin yerinde olsam bu beyinleri dümura uğramışlar hakkında da dava açar haksız kazançtan yargılarım…

*************

FATİH ERBAKAN

Babasının yolunda gidiyor. Son kartını güzey oynadı. SÜR dedi. Yani KONYA’yı ver, destek vereyim dedi AKP’ye. Rest çekti hadi gari göreceksin elin mahkum. Fatih bu işi kotardı gibime geliyor.

Yani demem o ki Fatih bey işi sağlama alıyor. Teşbihte hata yoktur “eşeği sağlam kazığa bağlıyor”

**************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“KESTİRME YOK, DOĞRU YOLDAYIZ”

By; BY. ŞİMŞEK

Bizden not: Kestirme olsa zaten iş hallolmuş demektir. Kestirme olmadığına göre yolumuz daha uzun. YANİ UZUN

İNCE BİR YOLDAYIZ.

……………………………………….

ÇÜŞ

MOTORSİKLETLERE DE 6 AY, 6 BİN KM. şartı getirildi. Demokrasilerde çare tükenmez. Bizde çakallar bulur çaresini.

……………………………………………….

BÜYÜTEÇ

Edremit’te başkanlığa soyunanlara benden TİYO. Gençler, DENİZ SPORLARI KULUBÜ İSTİYORLAR. Denizin dibinde oturuyoruz, yağlı kazıktan atlıyoruz ama deniz sporlarıyla ilgili kulübümüz yok diyorlar. TANIK SİZİN. Yıllardan beri yazdığım bir konu.

……………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

REŞİT BİR SÖYLE İKİ İŞİT

Atasözü

***************

YEMEZLER

S.H.ARSLAN sözde son kozlarını oynuyor. Sağa sola çiçekler falan ektiriyor. Bir iki açılış falan. Yersen diyor ama yemiyor kimse. Personel arasında maaş alamayan var mı? Akçay da minik bir havuz var. Geçen gün onun etrafına menekşeler falan diktirdi. Yahu bir fırtına da hepsi uçup gidecek. 40 /50 MENEKŞE DİKİMİ için 6 kişi çalıştı. Adama iş değil, işe adam falan denir ya… Yemezler.

**************

POLİSİM

Edremit’te polisim gece gündüz çalışıyor. Son bir haftada bu üçüncü teşekkür yazım… Huzur ne güzel bir yaşam biçimi değil mi? Huzur… İYİ Kİ VARSINIZ…

YORUM EKLE