“Millet Olmazsa”

Devlet olmaz. Devleti devlet yapan millet olduğuna göre, o ülkenin semalarındaki bulutlar bile milletindir. Taşı, toprağı milletindir. Devlet işte Milletin malına sahip çıkmakla millet tarafından görevlendirilmiş kurumdur…

Domat, soğan, hıyar, maydonoz ekenlere el verip, topluca milletin karnını doyurmak nasıl asli görevin ise o nebatların yetiştiği toprakları korumakta asli görevlerin arasındadır… İşte bu toprakların sahibi olan halka sormadan, yabancı bir ülkeye ne kiraya verebilirsin ne satabilirsin. Milletle devlet arasındaki sözleşmede yazar bu. Bu sözleşme ANAYASADIR…

Geçtiğimiz gün, araştırmacı gazeteci, DENİZ ZEYREK köşe yazısını çok önemli bir konuya ayırmış.

“Mersin, AKKUYU da, RUSYA tamamen kendi parasıyla elektrik santralı kuruyor. Türkiye 69 yıl boyunca elektrik alacak ama anlaşmada yazılı tarife üzerinden. Rusya bu santralın aynısı MISIR’A da yapıyor. Ama oradaki santrılmanın sahibi Mısır olacak. Böylelikle Mısır çok ucuza bir santral sahibi olacak. RUSYA AKKUYU da güvenlik tedbirleri içinde iki koya DENİZ ÜSSÜ KURUYOR. Askeri gemilerin yanaşabilmesi için liman yapıyor AKKUYU da. Oysa AKKUYU’YA 230 KM. ÖTEDE incirlik ÜSSÜ VAR. 550 KM ötede de NATO’nun Kürecik üssü var.” Şeklinde bir yazıydı. Bilgilendirmeyi gazeteci yapıyor yani. Devlet devlet yapan milletin böyle kulaktan dolma haberlerle değil, millete danışılarak böyle önemli icraatlar yapılması gerekir.

Madalyonun öbür yüzü de önemli. KÜLTÜR. Ne yazık ki ülkemizde zayıf eğitimin belirtileri de bu konuda kendini göstermekte. Benim geçmiş yıllarda çalışma hayatımın çoğu HOLDİNGLER DE ÜST KADEMEDE GEÇTİ. Güney bölgesi bayi ve servis ağını kurmak üzere ADANA’da şirket tarafından dayalı döşeli lojman kiralanmıştı. ADANA BELEDİYESİ’NİN hemen arkasında bir binada 1.5 yıl yaşadım. Binanın yarısında Amerikalı çavuş ve subaylar oturuyordu. Civardaki binalarda da aynı yaşam vardı. ADANA’lı mülk sahipleri evlerini dolarla kiraya verdikleri için ve aksamadan kiralarını aldıkları için bu conileri BAŞ TACI YAPIYORLARDI. Keza, bar, pavyon sahipleri de hayatlarından çok memnundular. Yani esnaf da mutlu, mülk sahipleri de. Demem o ki kültür burada kendini o dönemlerde baş göstermişti. Şimdi tepinenler var. incirlik hava üssü tıka basa coni doluydu. Bugün de aynı ama zaman zaman, İNCİRLİK KAPATILSIN DİYE TEPİNENLER VAR. Geçti Bor’un pazarı hesabı.

Antalya ve bağlı ilçeleri bugün RUS İNSANLARININ MÜLK SAHİBİ olarak rekor seviyede. YANİ PARA, PARA, Napolyon’un mezarda bile her gün kulalarını çınlatıyoruz… MİLLİYET.  Bu bağlamda BAHÇELİ’nin de kulaklarını çınlatmakta fayda var… Yani şimdi ADANA’da, CONİ, AKKUYU’da VİLADİMOSKVİ…!!

*************

GELELLİM MAHALLİ SEÇİMLERE

Edremit’te, AKP adayı Muhammed VURMAZ sahaya indi. Genç ve gelecek vaad eden bir evlat. İmdi ben bu genç evlattan beklentim var. Neler? Sıralayayım ;

· Yapamayacaklarını değil yapacaklarını söyle

· Rozeti çekmecene koy (seçilirsen)

· Partiler gelip geçicidir ama ilim irfan kalıcıdır

· Y.Y de kazanırsa, sadece Büyükbaba, torun çizgilerinden ayrılma ama, baston gösterilirse adap ölçülerinde kendini teslim etme

· Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır düsturu ile, boş zamanlarında BÜYÜKERŞEN HOCANIN icraatlarını incele

· Adama iş değil işe adam al. Bugün sana canı gönülden yakın gözükenlerin menfaatlerine dokunduğunda en büyük düşmanın olacağını unutma

· Devir alacağın en büyüğünden en küçüğüne kadar yolsuzlukları ve israfı halkla paylaş (bu konuda önünü kesmek isteyecekler partinden bile olsa)

· Başkan yardımcısı enflasylonu yaratma

· Türkiye haritasında kocaman bir Edremit haritasında “EDREMİT KÖRFEZİ YAZDIĞNI UNUTMA VE DENİZE ÖNEM VER”

· Seni karşılayacak en büyük sorun Edremit’in TRAFİK sorunudur. Bu konuda paraya kış ve bu konunu uzmanlarından oluşan ekip kur.

· Devamlı halk arasında ol, masadaki işleri bir şekilde çözüme ulaştırırsın

· Partine mensup Milletvekili her kim olursa olsun, o vekil Balıkesir halkının tümünün Ankara’daki işlerini çözümlemek için görevlendirilmiş bürokrat kabul et, kravatı kaptırma.

· Edremit’e hastane kazandırmak için gerekirse Ankara’da çadır kur. Boş laflardan Edremit halkı artık isyan boyutlarına geldiğini unutma

· Basınla ilişkilerini milimetrik olarak tam yansız ol. Şirin gözükenlerden uzak dur.

· 24 saat halkın telefonlarına muhatap olacak mini bir servis kur, gelen en ufak halk isteği sana rapor edilmesini sağla.

· Bir önceki dönemden kalma en önemli konu, halkın malı olan ( kaldıysa) kiralanan mülklerin sözleşmelerini masaya yatır)

· Halkın malı olan OTELLERİ SİL BAŞTAN ele al, otel gibi otel ünvanına geri döndür. Bu tür tesislerin başına hatıra binaen kimseyi oturtma, Günü birlik hamam her gün keş para kazanıyordu (SAKA DÖNEMİNDE) nakit akışını sağlayan işletmedir.

· ED-BEL’i sinek ilacına kıy ve tertemiz hale getir, zarara uğratanlar hakkında gerekeni yap.

Evet genç VURMAZ, şayet kazanırsan bir büyüğün olarak sana nasihatlarım bunlar. Daha fazlasını istersen ben buradayım…

**************

DUA ET BİZ KAZANALIM

Bir MHP’li vekil seçim turunda hoca efendiye böyle seslenmiş ”Dua et hoca, biz kazanalım” demek ki işiniz duaya kaldı… Ülkemde siyaset bu haldeyken nasıl bir adım ileri gidebiliriz. GÜLDÜM.

**************

GÖKHAN ZAN

Eski değerli bir topçu idi. Bugün HATAY ‘da, TİP’in Belediye başkan adayı. Genç, dinamik, sözünün eri, söylediğinin arkasında duran bir HATAY Sevdalısı. Kazanmasını çok isterim. Bakalım Hatay’lılar doğru yolu bulabilecekler mi?

***************

ŞAMİL TAYYAR

AKP’nin önde gelenlerinden, TOKİ’nin deprem bölgesinde yaptığı evlerin kura çekiminde TOMBALAA diye bağırmış .Malı götürmüş. Gidi gidi….!!

**

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİYER

“30 BİN RUHSATSIZ SİLAH VAR”

By: Bu bulguyu geçen hafta bir resmi kurum tarafından açıklanmış ve benden üzerine bir o kadar daha koyun diye not düşmüştüm.

Bizden not: Son bir haftada, Küçükçekmece ve Adana’daki

Silahlı saldırılarda kullanılanlar da dahil mi diye sorma hakkım var değil mi ya!

………………………………

ÇÜŞ

Bir bilmecem var çocuklar. Haydi sor, sor. Hava limanı var, uçak yok, fuar alanı var fuar yok. Neresi bilin gari.

**************

BÜYÜTEÇ

Edremit’te 2 örnek kurum.

1- SGK Kadıköy

2- SOSYAL HİZMETLER KADIKÖY

*************

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Yüzyıllarda nadir yetişen bir lider TÜRKLERE nasip oldu

D. LLOYD GEORGE Birleşik krallık Başbakanı

YORUM EKLE