"Nankör"

Cumhuriyetimize NARKOZ diye tanım koyan, AKP’li vekile yakışan bir söz var: “yılana bal yedirmişler, yine zehir kusmuş”. Bu kafada olan ve olanlara yakışan bu sözü bulmak için uğraşırken, sosyal medyada bu paylaşıma rastladım. ALINTI YAPIVERDİM. Yakıştı ama. Perşembe akşamı yine buna benzer bir KAFA DA BALIKESİR Büyükşehir Belediye meclisinde yaşandı. Oturumu yöneten “ne olmuş yani bir gecede alfabeyi değiştirmişse” falan diye zırvaladı… Yani siyaset yol, köprü, kaldırım yapmak değil önce ne olmak gerekir? Annıyonuz değil mi? Siyaset bilim dalı derler bizde, sahte para misali bir kullanılıp harcanacak kağıt… Cumhuriyet olmasaydı bugün zürriyetiniz belli olacak mıydı? Hiç merak ettiniz mi?

AKP’Lİ BİR SİYASET FİLOZOFU!! “FİLİSTİN’İ yabancı görenleri İngiliz uykusundan uyandırmaya çalışıyorum” dedi. Filistin halkına yardım için GİDEN BİNLERCE Osmanlı askeri İngiliz uçaklarının bombaları altında canlarını verdiler ama FİLİSTİN HALKINDAN DESTEK GÖRMEDİLER. Ayşe SUCU’nun tarih ve isim vererek yazdığı yazıyı okuyun diye geçen gün yazdım. Tarih bilmiyorsunuz bari susun. Yanlış anlaşıldım falan diyerek de söylemde bulunmadı. Deravişin zikri fikri neyse yani. Binlerce bebeleri katleden İSRAİL arkasına BM‘yi de aldı. Yine yazıyorum bu savaş, HAMAS, İSRAİL SAVAŞI değildir bu HIRİSTİYANLARIN İslam’a karşı açtığı savaş ilanıdır. Arap dünyasının umurunda mı? Hayır. Ben Arab’ım ama Arap benden değil” hadisi ne kadar yerinde bir sözdür.

Bu şahsın ünvanından MİLLET KELİMESİ SİLİNMELİ. Millet deyince 84 milyonu kucaklayan bir terimdir.

**********

CAN ATALAY

Bu yazı yazılana kadar ANAYASA MAHKEMESİNİN kararı dikkate alınmadı ve Atalay mapus hayatına devam ediyor… Kararı hukuk değil, siyaset verecekse ADALET SARAYLARINA NE GEREK VAR? Tek üzüntüm hukukun düştüğü durum…

***********

BALIKESİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI

Tam bir fiyasko… CHP’li üyelerden çıt çıkmadı. Sözcü TV bu skandal haberi geçen tek kanal oldu. Oturumu yönetenin “bir gecede alfabeyi değiştirdi ne oldu yani” demesi kadar basitlik, olamaz. Kimler siyaset yapıyor görün. Böyle bir söylemi yapabilmek tam bir terör kışkırtıcısının işi. AKP’Lİ MURAT TUNA oturumu terk etti. Ben Tuna’dan mertçe terk ediş sebebini açıklamasını bekliyorum.

CHP’Lİ ÜYELER HER HALDE derin uyku komasına girmiş olmalılar. TBMM’DE BÖYE DURUMLARDA VEKİLLER AYAKLANIYOR AMA, BBB meclisinde bu rezaleti kınayan bir açıklama yapılmadı. Yazıklar olsun bütün AKP dışındakilere…

Filistin Hamas KAPIŞMASINI ÜLKEMİZ BÜNYESİNDE içindekileri kumsu aşamasına gelinmesini AKP, kıvılcım bekleyen tarza büründüler… ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN. Yukarıda nankörlükle ilgili sözlerden birini seçip boyunlarına yafta olarak assınlar.

**********

NALINA MIHINA

Ahmet HAKAN, Perşembe günü köşe yazısının başlığını “Filistin’i bahane ederek Cumhuriyet’i KUTLAMAK İSTEMİYORLARMIŞ” şeklinde attı. sıralama yapmış, “öyle olsaydı falan felan organizasyonları yapmazlardı” gibilerinden. İyi güzel de BEŞTEPE’DEKİ RESEPSİYONU NEDEN İPTAL ETTİLER” DİYE HALK SORMAYACAK MI? Soruyor esasen. Soruyor ama benim milletim, benim canlarım adam yerine koyarak açıklama yapılmıyor. Hani Anayasa Mahkemesinin gerekçesini bekliyoruz diyen ADALET Bakanının sözü gibi bir gerekçe mi bekleniyor? Gerekçenin hasıl olduğunu biliyoruz Hamas İsrail savaşı. Biz onlarca canımızı teröre verirken hangi ülke YAS TUTTU?

Ben ARABIM AMA ARAP BENDEN DEĞİL MİSALİ… Kendisini tanımayan bir İslam ülkelerinden bize ne hayır geldi ki?  Onlar sadece malın kaymağını yemesini bilirler. YATLARDA, 7 YILDIZLI OTELLERDE, SARIŞINLARLA HALVETE girerler, Viskinin şampanyanın ağa babasını zıkkımlanırlar.

*************

ANKET

Körfezde bazı oluşumlar yerel seçimde kim belediye başkanı olsun diye sorgulama falan yapıyorlar. Önce Edremit sorgulandı, sona Burhaniye.

Halka kim olsun diye sorulurken hiç ileriye yönelik fizyonomiler konmuyor. Halk yeni yüzler istiyor. Geçmişte başarıyı ya da başarısız olanlara irdeleme zorunda kaldılar artık. Burhaniye’de mesela bir takım isimlerin fotolarını koyup seçin bunlardan birini babında bir anket.

Mesela Burhaniye’de DEVECİLER… Başarılı bir 65 yıl geçirdi mi geçirmedi mi? bunu sorgulamıyorlar onun fotosunun yanına başka aday adayları öneriyorlar. Anketçi önermez, sorar. Sokakta görseler tanımadıkları bir isme halk nasıl anket yanıtcısı olarak davranabilir?

KURULTAY DELEGESİ BİLE OLAMAYAN EDREMİT‘te ARSLAN yönetimini nasıl buluyorsunuz diye soru soruldu mu? Hayır.

Küçükkuyu’da CENGİZ BALKAN, gece gündüz çalıştı, ufacık beldeyi yaşanacak bir belde haline getirdi mi getirmedi mi diye sorgulandı mı hayır…

t-Ticari İlimler Yüksek Okulu’nda okurken İSTATİSTİK DERSİMİZE GİREN Prof. Dr. Haluk CİLLOV, İstatikçi olmasına rağmen İstatistiki tarif ederken YALAN, KUYRUKLU YALAN VE istatistik SIRALAMASINI YAPARDI… SİZ SİZ OLUN ANKETLERE KANMAYIN… Kendi kafanızda süzgeçten geçirin ve ona göre REİS seçin.

***********

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“YUNANLI KOMUTAN EŞEK ADASINDA BİRLİĞİ DENETLEDİ”

By. AJANSLAR

Bizden not: EŞEK anırsa, bomba düştü zanneder.

………………………..

ÇÜŞ

GAZZE’YE ATOM GÜCÜNDE BOMBA ATILMIŞ.

BM’ler sinek ilacı falan zannetti herhalde?

………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

BÜYÜKLÜK TASLAYAN, KENDİNİ BİLMEYENE YAKIŞIR

O.KEMAL

**********

SAHİ UNUTTUM KUSURA KALMAYIN

Edremit te 3 adet KREŞ, 1 ADET NİKAH SALONU YAPILACAKTI. Bitti icraata başlandı da bizim mi haberimiz olmadı? Ayy çok özür dilerim, kusura kalmayın. HİZMETE girdiğinden haberim olmadı. Bak şimdi kendime nasıl kızdım anlatamam.

***********

ŞAKIR ŞAKIR YAĞMUR YAĞSIN DİYE DUAYA MI ÇIKSAK?

Biz yağsın diyoruz ama belediye yönetiminin ödü kopuyor. Yağma yağmur diye yakarıyorlardır.

************

BELEDİYE RUHSAT NAME

Bu yazı repete oldu ama mecburum yanıt veren yok. Edremit Belediyesi’nde iş yeri ruhsatları nasıl veriliyor? Diye sordum TISS… Bir mekan için ruhsat isteyene sektör soruluyor mu? Soruyorsa o mekana möhörü vurmadan gidip yerinde inceleme yapılıyor mu? Her taraf et kokereç, ıvır zıvır kokuyor her taraf duman. Gidip yerinde teknoloji uygulanmış mı görülüyor mu? Soruyorum ama neden soruyorum. Ben gidip görüyorum YA SİZ?

**********

EDREMİT VE …

PATIRTI GÜRÜLTÜDEN NE ZAMAN KURTULACAK? Dünya rekoru kırmak üzereyiz de. Beyinlerimiz, kulaklarımız iş göremez hale geldi… Kim ilgileniyor bu işlerle bilen var mı?

Edremit ÇAĞ atladı, KİMSENİN HABERİ YOK.

YORUM EKLE