"Reşit Bir Söyle, İki İşit"

Haddim değil ama, bir prof. ünvanına sahip, muhtereme uyarıda ya da eleştiride bulunmak oluyor kaderde.

Prof Dr. Ahmet DAVUTOĞLU… Bu ülkede Başbakanlık yapmış, ülkenin iç ve dış bütün sırlarına vakıf olmuş zata garip bir gazeteci olarak, “reşit bir söyle iki işit” demeye kadar bu tür uyarılar vardıysa vay halimize… Burada tee gerilere dönüp konuları uzatmak istemem. BOP oldu HOP. İsrail eski Başbakanı EHUD OLMERT geçenlerde bir açıklama yaptı..” Suriye’deki iç savaşı biz başlattık. Oradaki terör örgütlerini biz kurduk. Bazı ülkeler bir özgürlük mücadelesi zannettiler”.

İşte bu noktadan sonra Davutoğlu’nun Başbakanken yaptığı açıklama “En geç, iki ay sonra diktatör ESED devrilecek, Ortadoğu’yu yeniden inşa edeceğiz” dedi. İşte burada benim yazımın başlığını REŞİT BİR SÖYLE İKİ İŞİT dememdeki obje. ESED “yıkılmadım ayaktayım” diyor ve hala orada dünya büyükleriyle hasbihal edebiliyor.

Eski İSRAİL Başbakanının kurduğu cümle, SOYKIRIMIN BAŞLANGIÇ ROKTASIDIR… Davutoğlu’ndan sonra BAHÇELİ DE YAĞIP GÜRLÜYOR…

*************

100.cü YILA NFROST GİBİ DAVRANANLAR

Hangi topraklarda yaşadıklarını bilmeyen, zeka özürlü güruh. Yapay zeka bile bunlara popolarıyla güler… Binlerce şehit kanı dökülerek ULUS ünvanına sahip olduğu günü NANKÖR otlarıyla beslenen güruh, meyvesini, sebzesini, suyunu içen ama bu toprakların kime ait olduğundan haberi olmayan güruh… Sizi RABBİME HAVALE EDİYORUM. İslam’da NANKÖRLÜK HARAMDIR… Ama sizi insanlıktan nasibini almaşı yaratıklarsınız.

************

İÇ AÇICI HABER VAR MI DİYE ARANIYORUM AMA !!

· Kur korumadan çıkmamız zaman alacak

· M.ŞİMŞEK ORTADOĞU da para arıyor.

· Hazine Ekim ayında 82.4 milyar borçlandı

· Vatandaş asgariyi ödeyip, borç çeviriyor

· TÜİK’e göre nüfusumuzun % 21.6 sı yoksulluk tanımına giriyor

· 42,3 milyon dekar tarım arazisi İPOTEKLİ

· GS, Münih’e yenildi

· Göçmenler yüzünden kayıt dışı çalışma hayatımızı olumsuz etkiliyor

· Biz yas tutarken, KATAR’da düğün üstüne düğün yapılıyor.

· Edremit’te devlet hastanesi yapılamazken KOÇ HOLDİNG, İstanbul’da hayvan hastanesinin açılışını yaptı.

· 4 çocuktan biri okula aç gidiyor

· Hamas terör örgütümü değil mi? (yazı turaya kalan bir soru)

· K.Kılıçdaroğlu başka parti yönetiminin haberi olmadan o partinin il ve ilçe yöneticileriyle toplantı yaptı.

· Cumhuriyet’i kabul etmeyenlerin, benim milletim benim ülkem demeye hakları yoktur.

· İsrail bir ırkı bitiriyor

Bu ve benzeri haberleri okudukça dünyadan nefret ediyor insan. İç açıcı bir tek haber yok.

( ÇERÇEVLİ) HAK İHLALİ VAR

ANAYASA MAHKEMESİ SON NOKTAYI KOYDU…

TBMM yönetiminin de üstünde olan son hukuk merci. Yasalara göre anında tahliye edilmesi gereken bir kural. Böyle bir olayı kenara bırakın, adi bir olayda salıverilme kararı çıkarılırsa o şahıs mapusta bir saat bile bırakılamaz. Bırakılıp ta tahliye olmadan başına bir iş gelirse SORUMLU cezaevi MÜDÜRÜDÜR ve anında açığa alınır. Vekilliği onanmış, mazbatasını almış bir şahıs uzun zamandır mapusta tutuluyor, çeşitli mahkemelerde hakkını arıyor, son noktayı tepe mahkeme HAK İHLALİ VAR DİYORSA salıverilmelidir. Amma işin en gülünç olayı yaşandı. ADALET BAKANI ZAT, “GEREKÇEYİ GÖRELİM” diye açıklama yapıyor… Gerekçesini zaten Anayasa mahkemesi noktalamış, sizi bağlayan hiçbir şey yok. Hala kendilerini hukukun üstünde görenlerin yüzleri de kızarmıyor.

*************

DÜŞÜNCENİNİ BİTTİĞİ YER

“Kara savaşını ABD yönetecek”

By; Hürriyet gazetesi köşe yazarı A.SELVİ

Bizden not: Bilmediğimiz bir şey yaz be azizim. Bir de yazı formatın yanlış. Sanki sadece sen biliyormuşsun gibi olmuş. Söyleniyor diyebilirsin yani. Bu yaşından sonra sana gazetecilik mi öğretelim?

……………………..

ÇÜŞ

CHP 39 vekil bağışladı, şeytan çarpmışa döndü.

………………….

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediye yönetimi gazete okumuyorsa açık beyan

Etsin de biz de MEGAFON gazeteciliği yapalım.

……………………………………….

KULAĞGINIZDA KÜPE OLSUN

Arada bir aynaya bakmalı insan güzel miyim diye değil, insan mıyım diye.

TUNCEL KURTİZ

****************

EDREMİT BELEDİYLESİ KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ

Yayınımıza bir süre ara verdik özür dileriz, bile diyemedi. 100.CÜ YIL İÇİN NASIL BİR ORGANİZASYON yapacaksınız bari o konuda bi şeyler söyleyin.

************

EDREMİT ADD

100.cü yıl kutlamalarında Atatürk’ün sevdiği şarkılardan derenmiş bir konser tertipleyecek misiniz? Lafla peynir, ekmek gemisi misali değil yani. Altınoluk’ta, Edremit’te STK’lar bünyesinde bir iki koro var. TSM eserlerini seslendiriyorlar. BU SANAT CAMİASI İLE BU KONUDA TOPLANIP BİR ŞEYLERİ KARARA BAĞLADINIZ MI? Genç arkadaşım, çocukluğun döneminde komşuyduk. Bak sana bir büyüğün olarak önerim. GAZETE OKU, YEREL OLSUN, ULUSAL OLSUN, her gün birkaç gazete okumak zorundasın… Bakma sen sana kötü örnek olanlara… Bu yaşta yüklersen genel kültürünü bir yerlere varabilirsin… Demedi deme…

*************

EDREMİT DİŞ HASTANESİ

Sözleşmesi bitti denilen hastane. Ben anlamadım neyin sözleşmesi. O arsayı bağışlayan aile DİŞ HASTANESİ yapılmak koşulu ile verdi o arsayı. Sözleşmesi bittiği için yapılacak devlet hastanesinin yanına DİŞ HASTANESİ yapılacak dendi. Diyeni burada anmak istemiyorum, merak eden varsa beni arayıp sorabilir. Evet bu hastane artık yetersiz. Bu hastane ile ilgili değil tüm ülke devlet diş hastane prosedürlerinde bir hata var.

Mesela: bir yaşlı insan ALT ÜST DAMAK yaptırıyor. BU YAPILAN DAMAKLAR 4 YILDAN ÖNCE KIRILIRSA yenisini yaptırmak için ya bugünkü rakamlarla 6 bin lira ödeyecek ya 4 yıl bekleyecek. Yahu damak yapay bir diş, plastik, çıt diye kırılabilir. EMEKLİ İNSAN EKMEĞİN YUMUŞAĞINI ARARKEN, 20 BİN LİRA VERİP İMPLANT nasıl yaptırsın? İnsan sağlığı çok komik durumlarda ama, insanca muamele yapılmıyor ki. DİŞ HASTANESİ ARTIK YETERSİZ. Bir tane UZMAN doktorla 210 binlik Edremit’e nasıl hizmet verilir? Komik…

YORUM EKLE