“Ruhsat”

Aracınız var ama ruhsatı yok… Trafik çevirmesinde aracınıza el konulur… Para cezası da bonusudur.

Arsanız var ama. Bu arsaya bina yapmanız için ilgili belediyeden ruhsat almanız gerekir. Ruhsatı olmayan binayı belediye yıkabilir.

Eviniz ya da iş yeriniz var deniz kenarında ama iskele yapmak istiyorsunuz. Kaymakamlığa ECRİMİSİL ödemek zorundasınız. Prosedürü yerine getirmezseniz hem yüklü bir ceza hem yıkım kararı çıkabilir.

Kayığınız var ama bağlı olduğunuz il yâda ilçe Liman Müdürlüğü’ne kayıt yaptırmak ve belgesini almak zorundasınız.

NEYSE; Mütevazı yerde lüks bir iş yeriniz var. Mal sahibi olarak siz işletiyorsanız, kiraya verdi iseniz KİRACINIZIN RUHSAT ALMAK ZORUNLULUĞU vardır… Belediyeden almak zorundasınız. Ruhsatı olmayan bir iş yeri kibrit çöpü satamaz. Sektörün odasına kayıt yaptırmak zorunluluğu da vardır.

Göz yuman belediye hakkında usulsüzlükten soruşturma AÇILABİR…

*************

BARAKAN-YA

Aaa o da ne demek… Alamanya değil, Tanzanya değil, Avusturya değil ee neresi bu? Türkiye’de kıyı şeritlerinin işgal edilerek mini bir ülkedir BU BARAKANYA… Bayram öncesi ve tee yaz bitene kadar bayrak diken ünvanlarına MAFYA-ÇETE, felan denilenlerin Akdeniz’in en güzel sahillerine ağaç dallarından, Tahta parçalarından zemine bir iki metre yükseklikte baraka kurarak fahiş fiyatla kiraya veren, haksız kazanç sağlayan sanki sınır ötesi bir mini devlet oluşumu…

Bu haber ulusal basında ve TV ana haber bültenlerinde yayınlandı… Bu görüntüler yayınlanır yayınlanmaz DEVLET otoritesinin orada bitmesi gerekiyordu ama nerede? Evleri başlarına yıkılan ve sahiplerini kapı dışarı edip binayı yıkan DEVLET OTORİTESİ Akdeniz SAHİLLERİNDEN GEÇMİYOR MU YOKSA VİZE Mİ ALAMIYOR? Bu hem devlete, hem halka kazık atmakta öte bir şey değildir…

*************

GÜRE

Doğallığı, TAAMMÜDEN yerle bir edildi… Mini bir balıkçı köyü görüntüsü olan, kordonda balıkçıların ağlarını onardıkları, martı ve deniz şıkırtısından öte ses olmayan bir yaşanası köydü. KAMİL SAKA taammüden bu doğallığı bozmadı. Halkın kafasını dinlemeye bir bardak çayı kazıklanmadan huzur bulduğu köydü.

Ya şimdi! Birileri bu TUALDEKİ manzarayı kara boya ile fırçalayıp çöpe attılar… Sebep olan belediye yetkililerini esefle kınıyorum. Ayrıca hem Edremit’teki tüm STK’ları ve Turizmcileri de kınıyorum.

*************

OLMADI BE BAŞKAN Y.Y…

Pazar akşamı ana haber bülteninde, TURHAN ÇÖMEZ, Balıkesir’in bir köyünden basına görüntülü bir köyün acınacak halini gözler önüne serdi ve BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU MİSALİ bazı görüntüleri yayınladı.

Balıkesir’in bir köyünde, “kanalizasyon yok, su yok, yol yok, sağlık ocağı yok ama büyük para harcanarak bir CAFE’Sİ VAR. CAFENİN ADI PEK KOPYALAMA, BALBUCKS mı nedir. Kel başa şimşir tarak misali. Evet sayın BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI SAYIN YILMAZ, TURHAN ÇÖMEZ’e verilecek bir yanıtınız vardır herhalde…

***********

CENNET

Ülkemizin bir çok iline çöreklenen İSMAİL AĞA CEMAATİNİN BİR SÖZDE imamı müthiş bir açıklama yaptı. Ağzından bal damlıyor. Karşısında kellelerini sallayarak dinleyen örümcek kafalılarda “ah bende orada olsaydım” şarkısını söylüyor gibiler. Bu sözde hoca efendi !! Ne demiş?

“CENNETTE bir kahvaltı 70 sene sürecek. 70 bin tabak çeşit yenecek. Bir kişi 50 ton civarında yemiş olacak.”

Bu salya sümüklü cennete tarifeli uçakla mı gitti yoksa özel jetle mi? Uçakta kaç huri yapılı hostes vardı. Uçak 70 mil hızla mı gitti, yoksa metan gazı ile mi uçtu? Bir notu o da unutmuş cennette erkek başına 70 huri mi verilecek?

Ve ne yazık ki ülkemizde böyle örümcek kafalıların arkasından giden binlerce örümcek ağı gibi fitne dolu beyinliler var. Aaa bi şeyi unuttum BU DİN adamı kisvesindeki sakallı cennetten gelirken görüntü GETİRDİ Mİ? Vay benim ülkem vay… Ve ne yazık ki bu kafada olanlar, devlet yönetimine bile kafa tutabilmekteler.

*************

MİDİLLİ’YE KAPIMIZ VAR

Bu cümle Belediye REİSİ ARSLAN’IN… Midilli’ye kapımız var demiş. Yıllardır bilinen bir konu. Keşke Akçay gümrük kapımız var ama anahtarı yok deseydi. Belki o anahtarı bulan çıkardı.

*************

AKŞENER

  1. seçimlerde, CHP ile el sıkışacak mı? şeklinde meraklı olanlar var. Meral hanım son söyleminde “size hayırlı işler” demişti. Masadan kalktı tekrar oturdu. “CHP’den aldığım 35 vekilden dolayı pişmanım” dedi. CHP aynı hataları yaparsa mahalli seçimlerde de kazığı yiyen parti olur. Ben her zaman ne yazdım. Kendine güvenen pehlivan çimene çıkar.

*************

GENEL KÜLTÜR

Kahvehane, açılış kapanış, düğün dernekle kazanılmayan bir kültürdür. Her cenahtan bir mevkute okumak zorunda kalanlar siyaset mayısını giyenlerdir… Genel kültürü olmayanlar sadece kısır döngü birkaç cümle kurarlar… Çoğunlukla muhatapları bu kültürü zayıf olanlardır. Yani tencere kapak misalidir.

************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Gayrimenkul satışları artık NOTERLERDE de başlıyor”

BY. GAZETELER

Bizden not: TAPU BİNASINDA takipçiler NE İŞ YAPACAKLAR?

************

ÇÜŞ

Çeşme belediyesi mahalli seçimlerde güzel bir trend yakaladı. “Biden’in torunu tatilini İLÇEMİZDE geçirdi.” AKP’Lİ BİR BELEDİYE de, Kreşke PUTİN’nin eşine gaz verseydi.

………………………………

BÜYÜTEÇ

KÜÇÜKKUYU’da bir kaynak durmadan BALKAN’IN KUYUSUNU kazıyor… Hayırdır be birader mahalli seçimlere 9 ay var.

………………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE VOLSUN

CAHİLE VERME SIRRINI, SIR ELDEN GİDER

KUL NESİMİ.

…………………………………………………

EROL EVCİL’E, 15 YIL 9 AY MAPUS BİLETİ

Tee eskilerde HAVRAN’DA BİR ZEYTİN VE ÜRÜNLERİ FABRİKASI AÇMIŞTI. Büyük yaygaralarla açıldı. Bir iki hafta sonra haber yapmaya gitmiştim. Randevu alana kadar göbeğim çatlamıştı. Neyse gittim fabrikanın girişindeki minik odada bir saat bekledim. Sanki İNCİRLİK ÜSSÜ. Sittir edip dönmüştüm haberi yapmadan. Adam olacak çocuk yani… Tatlı tatlı yemenin acı acı neyi olur?

*************

MAHKUM ENFLASYONU

Avrupa’da en çok mapus bizdeymiş. Mapushaneler yetmiyor. AF falan mı çıkartılsa acaba ya da SÜİT odalı mapushaneler falan.

YORUM EKLE