"Şehir Yanlış Tarafa Büyürse"

Bu konu Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sorumluluğundadır. ÇEV-RE ve ŞEH-İR-CİLİK Bakanlığı’nın yani.

23 Şubat 2023 günü, SONER YALÇIN bu konuya örnek vererek değinmişti .”Bugün ERBAA DAHA SAĞLAM, zemine sahip, güneye doğru değil, plansız bir şekilde çok katlı binalar ile KUZEYE doğru büyüyor” şeklinde bir yazı yazmıştı. Yani ŞEHİRLERDEN, ÇEVRELERDEN SORUMLU Bakanlığın sorumluluğuna gönderme yaparak.

Aynı tarihte, MERAL AKŞENER “Büyük felaketin merkezi BEŞTEPE’dir” diye bir açıklama yaptı.

Öte yandan, Araziniz var imara açacaksınız, işin içinde –mutlaka büyük avantalar var. Rant var yani. İmar affı denilen yaptırımlarda da aynı süreç geçerli. Kaçak bina yapmışsınız affa girmek için ya gerekli ödemeleri yapacak, ya da uzun yıllar bekleyeceksiniz, Devlet insanların sırtından para kazanacak. Bu konu hangi bakanlığı ilgilendirmekte? Çevre ve Şehircilik Bakanlığını. Yüz binlerce kaçak bina olduğunu sağır sultan biliyorken, bu bakanlığın başındaki, görevliden başarıdan nasıl beklenir…

**************

BESLEME GAZETECİ

Böylelerini biliyoruz, elbette. Beslene beslene MEAŞALLAH ..!! AKP Eskişehir Büyükşehir belediye başkanlığına İYİ ‘den, transfer ! olan HATİPOĞLU “Yahu neden gizli kapaklı gazeteci besleyelim ki maaşa bağlıyalım, resmiyeti olsun“ diyerek geçtiğimiz gün, içinden geçeni dışa vurdu ”Basın emekçilerimize bir asgari ücrette biz vereceğiz“ dedi.

Bu zat-ı muhtereme kızgın demirle saldıran, sol cenahı ayıpladım valla. AKP bu sistemi oturtalı 23 yaşında evlat sahibi yahu. Yandaş medya denilen, üçüzler, beşizler var. Besleme gazeteci furyası orta yerde dururken, HATİPOĞLU biradere kızmanın alemi ne? Adam “belgeli olsun asgari ücrete bağlayacağı” dedi yaranamadı…

dedikten sonra, bir gazetecilik olayı iki gündür, yandaş bir gazeteden örnek çıkıverdi. Huylu huyundan vaz geçmez elbette. İMAMOĞLU’nun arkasında duracak hali yok biliyoruz ama böylesi de olmaz ki be kardeşim.

Bir gün önceki köşe yazısında KURUM için;

*Polemiklerin içine çekilebilir mi ? BİLİNMİYOR

*Bir sempati yaratabilir mi? GÖRECEĞİZ

*Sokakta çarşıda pazarda rüzgar estirebilir mi? MEÇHUL

*Parti teşkilatlarını mobilize edebilir mi? BELİRSİZ

Diye yazmıştı. Bir gün sonra yani, 9 ocak 2024 Salı günü “POLEMİKLERDEN UZAK, ÖTEKİLEŞTİRMEYEN VE HEP SOKAKLAR DA” başlıklı ve de fotoğraflı bir köşe yazdı… Ve de KURUM’a methiyeler düzen bir yazı döktürmüş. Diyor ki “motivasyonu en üst seviyede, aşırı istekli, zafere susamış, enerjik bir portre çiziyor”… ESKİ MALİYE Bakanı AYBAYRAK “DOLARLA MI MAAŞ ALIYORSUNUZ” DİYE SORMUŞTU ŞAKA İLE KARIŞIK…

Tekraren, ifade edeyim ki, DEVLET İMKANLARI KULLANILMADAN BİR ADAY OLSAYDI, KURUM, İMAMOĞLU’nun karşısında argo tabiriyle nal toplardı. Şu anda iktidar partisinin adayı ama, önünde bir önceki dönemde AKP bu imkanlara sahip olarak İMAMOĞLU’na yenilmişti. KURUM’un Bakanlık döneminde yaptığı hataları halk unutmadı, bu imkanlara rağmen büyük bir yenilgi sürpriz olmaz.

***************

SELMAN HASAN ARSLAN

DOSTLUK BAŞKA, ALIŞVERİŞ BAŞKA. Kişiliğine söz söyletmem. Eskiye dayalı bir dostluğumuz var. Tabi sende bu dost gözüyle bakıyorsan.

Sevgili başkan, naçizane bir önerim var. Edremit HALKI adına. Edremit Halkına, ekipçe ÖZÜR borcunuz var… Bekliyorum. Bugünlerde bu jesti yaparsanız bir şeyler kazanırsınız diye düşünüyorum. Karar sizin elbette.

************

SPORDA VAR DA, SİYASETTE NİYE YOK?

Hadi gel işin içinden çık… Bu nereden çıktı diyeniniz var elbette. Şuradan çıktı..

Son 5 yıldır Edremit belediye yönetiminin yaptığı hatalar nedeniyle, CHP’li olup Belediye dışında olan siyasetçilere daima sordum “Niye bu hataları dile getirmiyor, neden Başkanın karşısına dikilmiyorsunuz? diye sorduğumda, “partime zarar veririm” şeklinde yanıt aldım. Peki bu yapılan halka karşı yapılan maddi ve manevi zararları kim ödeyecek? “ Yanıt alamadım. Bu daha büyük bir ZARAR değil mi? Sustunuz ve zarar büyüdü.

GELELİM SPOR örneğine. Binlerce taraftar derby maçlarında ya da küme düşme sınırında olan takıma karşı alınan yenilgi sonrası, binlerce taraftar “BAŞKAN İSTİFA” diye haykırırken takıma zarar mı veriyorlar? Mesela büyük yenilgi alan bir takımın hocası, kendi kararı ile istifa ederken zarar mı veriyor? Bugün mahalli seçimlere üç, beş adım kala CHP’de 12 aday adayı var. Bu aday adaylarından hiç birisi baş kaldırmadı. Bunun vebalini iş başında olan değil taraftar kaybetti.

Kaybedilen puanları geri almak kolay olmuyor. Zamandan israf edilmiş olmuyor mu?

Hal böyle olunca, bu öngördüğüm suçun aslında en büyüğü parti yönetiminin tepesinde olan zihniyet ve tabana hakim olamamak yatıyor… Genel merkezde dönen fringotlar yüzünden olan rozete oluyor.

**************

ANKET

Şu an itibariyle CHP Edremit için bir anket şirketine vermiş bu işi ve anket yapılıyormuş. Ankete sonuçlarının doğruluğuna beni kimse ikna edemez. Naçizane bu konunu dersini de TİCARİ İLİMLER YÜKSEK OKULUNDA gördüm. YALAN, KUYRUKLU YALAN ve ANKET. NOKTA…

****************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“RAKI VE BİRAYA ZAM GELDİ”

By; Gazeteler

Bizden not: Gelse ne olur, gelmese ne olur. Millet içmeden kafayı buldu esasen.

…………………………………

ÇÜŞ

En sefil ülkeler arasında ilk 10’ girmişiz. Kupaya kaldırmamıza az kalmış demek ki, ha gayret.

……………………………..

BÜYÜTEÇ

SİNYALİZASYON. Akçay istikametinden Edremit’e gelirken bir kavşak var. Zeytin kavşağı falan deniyor. Endüstri meslek Lisesi yönünde yani. Bu kavşaktaki sinyalizasyonlar neden sık sık arıza yapıyor, bakımcısı hangi kurum?

……………………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

AYNAYA BAKMADAN KONUŞMA

Kamyon arkası sözü

**************

ELİMİZ PİYASANIN ÜZERİNDE

Ticaret Bakanı beyin son açıklaması böyle..”2026 da enflasyon tek haneye düşecek ve ülke olarak istikrara kavuşacağız. Yahu 24 yıldır istikrarı bulamadınız şimdi nerede bulacaksınız, halk olarak onu merak ediyoruz… CEK-CAK ve de CUK… Çekin, elinizi piyasanın üzerinden belki kendi kendini düzeltir…

****************

MOTİVASYON

Bu psikolojik rahatsızlığınızı düzeltmek için 10 TL verin ve bir HÜRRİYET GAZETESİ alın. Psikoloğa falan gitmenizi gerek kalmaz. Bu iyiliği her zaman yapmam…

YORUM EKLE