“Sıra Esed’ de”

Sisi tamam. Pisi pisi var mı senin gibisi. Sisi’nin komşusu, Esed ile aramızı düzeltecek tek kişi. Rüyalarım çoğunlukla çıkar. Eyi bir yorumcuya gerek duymam çoğu kez. Ha iç siyaset, ha dış siyaset. Neden? Daha üç beş gün öncesine kadar, kötü adam bugün nasılsa eyi adam oluverdi. Bay Kemal’den bahsediyorum. Sisi de kötü adamdı, eyi adam oluverdi. Siyasettir bu, adı üzerine söz edilmez. THE GOOD THE BED AND THE AGLY yani. Bu Amerikan filmini hatırlarsınız. İYİ, KÖTÜ,  ÇİRKİN. K.EASTWOOD’un baş rolünde oynadığı kurdele…

Yanı demem o ki, SİSİ bu konunun arabulucusu olacak ve SURİYE problemi bitecek. Rüyam bu yorum yok.

Bu bağlamda, yani Erdoğan’ın MISIR Seyahatinde UÇAĞINA ALDIĞI –HER ZAMANKİ GİBİ- Hürriyet gazetesinin köşe yazarı ve Sarayın basın müşaviri !! ABDÜLKADİR SELVİ, bu seyahati ballandıra ballandıra anlatmış köşesinde. Ee Saray’ın müşaviri olur da İÇ siyasete de parmak atmaz mı? Atar elbette. Şöyle yazmış bu eylemi;

“Kahire’de çarşıda gezerken bir Atatürk büstü gördüm almak istedim, satıcı ATATÜRK satılık değil” dedi. Diyerek , FENERBAHÇE Başkanı ALİ KOÇ’A GÖNDERME YAPMIŞ. Hani şu RİYAD’daki maça gönderme olarak… İlla karışacaklar, yandaş oldu mu bilin ki iyi kaşağı üreten gazetecilerdir.

İyi güzel de MAÇA ÇIKMAMA KARARINI ALİ KOÇ TEK BAŞINA ALMADI. GALATASARAY BAŞKANI DA YANINDAYDI. BİRİ ALİ KOÇ diğeri…

Yani konuyu nereden nereye getirerek TAĞŞİŞLİ zeytinyağını pek sever bu gazeteci… Ama ağzının tadını bilenler o TAĞŞİŞLİ yağdan yemiyor be usta !!

***************

KULP

Diyarbakır’ın ilçesi. Bu ilçede KAMULAŞTIRMA ilanları birkaç aydır ULUSAL YAYININ NEREDEYSE HER BİRİNDE HER YAYINLANDIĞI GÜN TAM ÜÇ SAYFA, BAZI ÜÇ BUÇUK SAYFA YAYINLANIYOR.

Liste o kadar uzun yani. Yahu bu işi böyle yapacağınıza TAM SAYFA İKİ GÜN İLAN VERİN , “KULP İLÇESİNİN TAMAMI KAMULAŞTIRILACAKTIR” de olan biten ortaya çıksın.

Başınızı elinizin arasına alın ve TAM DÖRT SAYFALIK BİR KAMULAŞTIRMA İLANI. NEREDEYSE İLÇENİN TAMAMI. Bu ilanı okumayan MUHALEFET PARTİLERİNİN HEPSİNE YAZIKLAR OLSUN, HATTA YUH OLSUN.

Sizin gibi muhalefet olduğu sürece AKP’yi koltuktan kaldıramazsınız. Boşuna langa da lunga yapmayın… Bir de KULP ta yaşayanlara da aynı sözü söyleme hakkımız saklıdır.

*************

ÜMİT ÖZDAĞ

Seversiniz sevmezsiniz EMME bu siyasetçi bugün İLİÇ’te meydana gelen ve ben adına resmen KATLİAM diye yorumladığım faciayı 2 yıl önce açıklamış, uyarmış ve adına da da İKİNCİ ÇERNOBİL koymuş, kimsenin  umurunda olmamış. ÖZDAĞ bu açıklamaya olayın olduğu yerde mikrofonlar karşısında söylemiş ama dönemin ÇEVRE bakanının umurunda olmamış. Vergi AFFI İLE DE ÖDÜLLENDİRİLEN BU YABANCI KARTEL’in de umurunda olmamış. Nasıl olsa çorbayı veriyorum bana karışmazlar demiş. Bu kartelin devletimizle yaptığı anlaşma çok daha bir komik çok daha acınacak bir anlaşma “BEYANA TABİ” Yani BİR KİLO ALTIN ÇIKARSA, 25 GRAM GÖSTERME HAKKI TANINMIŞ… Bugün Çevre Bakanı olan ÖZHASEKİ bölgeye gelecek cesareti gösteremiyor… Yürekli adam gece yarısı pijama ile de olsa gelir. Emrinde uçak ta var, helikopter de… Ama YÜREK YOK. Başka ülkede olsa, hemen görevden alınır ya da kendi istifa eder. Ama nerede öyle yürek?

************

( çerçeveli) BİR BENZERLİK VAR AMA !!

2007/2012 yıllara arasında Fransa Cumhurbaşkanlığı yapan SARKOZY’e “YASA DIŞI SEÇİM HARCAMALARI YAPTIĞI İÇİN 1 YIL HAPİS CEZASI VERİLMİŞ.”

Benzetmek gibi olmasın ama, ülkemizde bunun ağababası uygulanıyor. Devletin tüm imkanlarıyla seçim pistine çıkılıyor.

Benzerlik var. Hem de her seçimde durum aynen. Mesela , BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AKP’li, Y.YILMAZ. Kendisine bağlı 20 ilçe var. Bütün bu ilçelerin cadde ve sokaklarını kendi reklamı ile donattı. Belediye otobüslerini giydirdi. Ne kadar elektrik direği varsa gayet sok camla kaplı posterlerini astı… Kişisel parasıyla mı yapıyor bu harcamaları… Parti ayırmaksızın yazıdır bu. Kendine güvenen, adayım diyen varsa parası her bir harcamayı yapar. Yoksa Kültür birimi ile çıkar sokaklara.

Mesela, bugün yapılan bu harcamalar, hangi ilçe olursa olsun, merkez olsun bu yerleşim birimlerinde her siyasi görüşten binlerce insan yaşamakta ve bu insanlar vergilerini tıkır tıkır ödemekteler. O insanlardan icazet ALDIN MI? O ilçe ve merkezde gayri menkullere ucube sistem olan BÜYÜKŞEHİR uygulaması ile gayrimenkulleri istediğin gibi sattın… Kimin parasını kime  paylaşıyorsun. Bu yazı tüm ülke yönetimi ile bağlıdır. İşte batı. SARKOZY, Fransa Cumhurbaşkanı USULSÜZ SEÇİM PROPAGANDA harcamaları için yargılanmış ve 1 yıl hapis cezası almış. DEMOKRASİ DİYORUZ YA işte demokrasi budur.

***************

KAYIP İLANI

Çevre  BAKANIMZDAN 5 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR, GÖRENLERİN, AKP GENEL MERKEZİNE BİLDİRMELERİ, RİCA OLUNUR.

**************

BENZİNE ZAM

Yadırganacak ya da sürpriz bir haber değildir bu. Alışa geldiğimiz bir haber. Akşam yemeğine oturduğumda, gözüm kulağım ekranda, acaba bugün benzine, mazota zam geldi mi? Geldiği zaman acıtmadan, yumuşak sesle veriyor haberi spiker. Benzine 1.70 Tl zam geldi. Ben de ağzımdaki lokmayı yutuyorum. Trilyonları götüren yerli ve yabancı iş dünyasına trilyonluk vergi indirim yap, sonra benim ağzımdaki bir lokmaya göz dik. Verdiğim vergiler haram olsun.

**************

KOMİK

3 İŞİD’liye VATANDAŞLIK vermişiz. Yahu kenef bekçisini bile işe alırken SAVCILIK TEMİZ BELGESİ talep ediyoruz, elin teröristine sorgusuz sualsiz vatandaşlık hakkını yanaklarını öperek verebiliyoruz. Bu işte bit yeniği var. Allah sonumuzu hayır etsin. AMİN

***************

ZİRAAT BANKASI

Bu devlet Bankasından maaş alanları uyarıyorum. Tez vakitte maaşınızı başka bankaya transfer edin. Promosyon falan kaç kuruş verirse hemen geçin. Üç gündür KADIKÖY Ziraat şubesi ve Akçay Ziraat şubeleri ATM’lerinde para olmadığı için parasını, maaşını alamayanların bıçak kemiklerine dayandı. Adı Devlet bankası ha… GÜLDÜM

**************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“EVLİLİK KREDİSİ BAŞLADI”

By: haber bültenleri

Bizden not: Düğün salonunu faturasına yetiyor mu?

………………………………

ÇÜŞ

MANDA VE ATLAR, BİTLİS’TEKİ termal kaynakta yorgunluk atıyorlarmış. İmrendim valla mandalara. Yahu manda kadar olamıyoruz. Termal otele gitsek donumu bırakacağız.

……………………………

BÜYÜTEÇ

UEDAŞ MI, LİMAK MI nedir. 5 YILDA Akçay’daki tahsilat

bürosuna bir daire kiralayamadı. Millet soğukta kaldırım üzerinde kuyrukta. Yüzlerce kez yazdım. Bari KAYMAKAM BEY uyarsa bu kuruluşu…

……………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Keesss biir yağlı olsun

Kamyon arkası sözü

YORUM EKLE