"Siyaset"

Arapçada, AT BAKICISI yani SEYİS anlamına geliyormuş. İngilizcesi ise POLİTİCS, BENİM SÖZLÜĞÜMDE ise KANDIRMACA…

Seyis, atın her bakımını yapar, veterinere rapor verir. Antrene eder. Yarışı tam hazır hale getirir… POTİUCS olarak tanımlayan İngilizler ise, daha ziyade çıkar politikası olarak görürler.

ARAPLARIN tanımlaması ile bizimki biraz çakışır gibi. Ama bizde siyaset, seyisin atları yarışa hazırlaması gibi gözükse de yılda bir kere kampa girerler, sözde eğitim almış gibi kamptan dağılırlar ama hepsi kendi bildiğini okur. Yani seyis atı yarışa hazırlar ama bizde Partinin başı ve bazı tecrübeli !! Olanların söylemleri havada kalır. Bana kalırsa bize en yakını İNGİLİZ siyaset yani potiucs le kan bağı varmış gibi… Çıkar siyaseti yani…

Neyse, Geçtiğimiz hafta MERAL AKŞENER “biz bu partiyi yancılık için kurmadık” dedi… CHP kıyak çekmeseydi, bugün parti ünvanını bile kullanabilecek miydiler? Yani 6 lı masadaki söylemleri ile bugün yaptığı söylemler ÇIKAR politikası olmuyor mu?

Mesela, İktidarın onlarca ifade ettiği vaad edip, vaadlerinin arkasında durmaması KANDIRMACA olmuyor mu?

Mesela ; “İsrail- HAMAS, kapışması için “Bu savaş bizim ekonomimizi etkilemez” diyen AKP’li ileri gelenin bu sözü, dünyada VARİL fiyatlarının artması bizi etkilemeyecek anlamına da gelir. Bu çıkar POLİTİKASI DEĞİL MİDİR?

BAHÇELİ’nin, ülke insanlarının menfaatleri için muhalefet tarafından verilen önergelere hayır OYU VERDİRMESİ ÇIKAR politikası DEĞİL MİDİR?

KKM, sistemiyle halkı dolar la faiz alacaksınız diyerek para toplayıp bütçeye büyük yük bindirdikten sonra bugün ŞİMŞEK Avrupa’da “KKM’den çıkmak istiyoruz” demesi ÇIKAR politikasının yarası değil midir?

Mesela “corc kötü çocuk”, dedikten sonra bugün “corc çok şeker çocuk“ denmesi ÇIKAR politikası değil midir?

Seçim meydanlarda “MÜLAKATI KALDIRIYORUZ” dedikten sonra bugün “MÜLAKATA DEVAM” demesi çıkar politikası değil midir?

Mesela ; “FAİZ HARAMDIR” diyerek en yüksek geliri faizden elde etmek, ÇIKAR politikası değil midir?

Mesela “Fiyatları Allah belirliyor” sözüne, “saçmalama dememek” ÇIKAR politikası değil midir?

Mesela; Kılıçdaroğlu’nun “bizim belediyelerimiz halka hesap vermek zorundadırlar” diye açıklama yapması ve bu öğütün tınlamayan belediyelerin tutumları çifte ÇIKAR politikası değil midir?

Yani saymakla bitmeyen bu tür söylemleri insanların gözünün içine baka baka, kendilerinin bile inanmadıkları söylemeleri ÇIKAR politikası değil midir?

Sayısız bu veriler nedeniyle benim her gün MİDEM BULANIYOR. Siyaset buysa ben AYDA DİSCO AÇAN BİR UZAY YATIRIMCISIYIM.

************

ARINÇ

Kendisini pek sevmem, her nedense kanım ısınmadı ama bazı çıkışları da hoşuma gitmiyor değil.

Pazar günü ulusal yayında yayınlanan açıklaması, gerçekleri birilerinin gözüne sokması gibiydi. Çok hoşuma gitti. Ülkemizin neredeyse her kentinde bazı gösteriler yapılıyor. FİLİSTİN bayrakları ellerinde binlerce kişi meydanlara indi. CİHAT falan diye haykırdılar. İşte ARINÇ bu topluluklara hitaben “ CİHAT DİYENLER, PILINI PIRTINI TOPLAYIP MÜCAHİT OLARAK FİLİSTİNE GİTSİNLER GÖRELİM” dedi… Türkiye dâhil Avrupa ülkelerine sığınan bu sözde vatan severler, hükümetlerin resmen bu yönde tavır takınmaları halinde kaçacak delik ararlar… ARINÇ’IN BU AÇIK SÖZLERLE İFADE ETTİĞİ GÖRÜŞÜNE CANI GÖNÜLDEN KATILIYORUM.

************

BATAKLIK

Tee 10 yıla varan zaman diliminde ORTADOĞU için BATAKLIK olarak anmaktayım yazılarımda. DİK ALASI hem de… Bu bataklık kökünden kurutulmadan, içene düşen her kuş bile ölüme mahkum olacaktır. Binlerce günahsız çoluk çocuk, yaşlı, kadın ve erkekler öldürülmekte.

Birleşmiş milletler denilen bir devasa kurum var. ADINI ACİLEN DEĞİŞTİRMESİ GEREKİR YA DA DÜKKÂNI KAPATMASI… Yahudiler bana öyle geliyor ki HİTLER’in yaptığı mezalimin acısını başka günahsız insanlardan çıkarmakta. Tee o zamanlardaki ezilmişliğin acısını yani.

*************

GÜZEL BİR SORU

Sözcü Tv Ana HABER sunucusu FATİH PORTAKAL geçtiğimiz gün ERDOĞAN’nın ABD’nin en büyük uçak gemisini Doğu Akdeniz’e kaydırması için söylediği “NE İŞİN VAR DOĞU AKDENİZ’DE“ söylemine “İNCİRLİK’TE NE İŞİNİ VAR? Demesini bekleriz” demişti. Evet bu bir gerçek ABD incirlikte bizi korumak için mi bulunmakta, yoksa başımıza çorap örmek için mi? Ne işi var sorusu burada yerini buldu…

*

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“LİDER ADAYI KARGO İLE GELMEZ”

By. Chp genel başkan adayı, ÖZEL

Bizden not: Yapma etme dünyası be kardeşim. Sen CHP’de KEMAL beyin yardımcısı gibi çalışırken EDREMİT’e

Başkan ZEMBİLLE İNDİRİLDİ… Bu sözü neden o günlerde

Söylemedin?

***********

ÇÜŞ

Polat soyatlı bir karı koca ülkenin hiç sorunu yokmuş

gibi gündeme oturdu. Trilyonlarla anılan vurgun. Özel uçak,

Yüzme havuzunda gül banyosu. Saçını dolarla ondüle yapması, Dünyanın en pahalı arabaları. Karısına UÇAK HEDİYE ETMELER. Saymakla bitmeyen vurgun… Bugüne kadar yani olay bu boyuta gelene kadar ÜLKEMİZİN MALİ POLİSİ, Vergi daireleri. MASAK UYUDULARSA BU KARI KOCANIN GÜNAH YOK DEMEKTİR.

Amerika’yı seversiniz sevmezsiniz böyle bir vurgunu yapmak için ayıptır söylemesi, g…..t ister. Muhammed Ali boks yaptığı yıllarda BİR TEK Maçını Amerika hudutları içinde yaptı. Neden? Daha ringe çıkmadan vergisini alıyor, maçtan sonra hesaplaşıyor. Zenginin de, fakirin de kazançları boyutunda verginin kuyruğunu kaçırmadan alıyor.

Eee bizde serbest ekonomiyi bile ahlaksızlığa mahkûm eden zihniyet varken. !!!

***********

BÜYÜTEÇ

Edremit’te ekonomik olarak büyük bir trend yakalayan kurum var. Sessiz ve derinden… İş bilenin kutlamak gerekir…

*

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Kimseye etmem şikayet, ağlarım ben ahvalime

TSM. Eserinin sözü

……………………………………………

ALO

Orası hastane mi? Evet siz kimi aramıştınız? Ben kimseyi aramadım da randevu vereceğim bir dost arıyordum…

-Ayy adınız ne

- Mualla

-Oh ne yediniz kuru fasulye

Aç bir soda bak keyfine hadi ben kaçtım, BAAAYY!!

YORUM EKLE