“Siyaset”

Yeryüzünde BİLİM olarak kabul edilmiş ve bu konuda onlarca ülkede Akademik bilgilerle donanmış FAKÜLTELER SİSTEME GEÇİRİLMİŞ. Etik kurallara sahip olması gerekirken, ne yazık ki bilimin dışına taşınmış, yozlaştırılmış olaylara tanık olmaktayız. Ne yazık ki kendi ülke siyasetim için işporta ya da kamyon arkası kelamlar yazanlar misali söylemlere tanık olmaktayız. Bu tür söylem ve yazılar kıymete binmekte, sınırsız haklara sahip olmaktalar.  %100 haklı olanların, haksız olduklarını kanıtlamak için bin bir dereden su getirip halkın sorunu olan bu konulara sümen altı edilmekte.

Kavgada söylenmeyecek kelamlar yüce meclisimizin kürsüsünden muhataplara sözde hitap gibi ifadeler kullanılmakta. Dokunulmazlık zırhı bedenin her yanına sarılarak, Anayasa haklar bile çiğnenmekte. Hatta son aylarda, ülkenin hukuk kurumunun en üst seviyesinde olan bürokrata açık ve net hakaret edilmeye bile ulaşmış duruma gelmiştir. Hani SİYASET BİLİMDİ?

Bilim insanı, nerede, ne konuşulacağını bilen olması gerekmiyor mu? Mesela Anayasa mahkemesi başkanına İPİN KİMİN ELİNDE diye haykıran bir siyasetçiyi dokunulmazlığı nedeniyle bir şey

yapılamıyor ama bir gazeteci bu cümleyi kurduğu anda kendini Adliye koridorlarında buluyor.

DOKUNULMAZLIK KURALI YENİDEN ELDEN GEÇİRİLMELİ. Anayasa mahkeme yönetimi eleştirilebilir ama eleştirinin bir dozu olması gerekmiyor mu? DOKUNULMAZLIK insan üstü bir kural değildir. Meclis madem istendiği zaman, istediğinin dokunulmazlığını kaldırma yetkisine sahip, meclis çatısında her kim olursa olsun mercek altında tutulmalıdır. DEM partisi mensupları hakkında 800 civarında fezleke olduğu söylenmekte, neden gereğini yapmıyorsunuz onca zaman raflarda saklıyorsunuz? MECLİS MİLLETİN olduğuna göre, muhalefet tarafından sadece ve sadece milletin menfaati için verilen önergelere bile AKP ve MHP tarafından red oyları veriliyor ve çöpe atılıyor. Meclis sadece bu iki partinin hegomanyası altındaysa Meclise ne gerek var..” Eee çoğunluk bizde biz ne diyorsak o” Halkın hukuku nerede? Önergeyi veren muhalefet olduğu için evet denirse, iktidar bak benim düşünemediğimi muhalefet düşündü RED, yok öle mama. O BİNANIN ÜNVANI MİLLET MECLİSİ beyler MİLLET… Milletvekillerinin BAKANA ulaşamadığı bir düzende DEMOKRASİDEN SÖZ EDİLEMEZ. Siyasetin tabanı bile kirlenmiş durumda. İktidar ROZETİ TAŞIYAN EN ALT KADEME BİLE istediğini elde edebilmekte. SÖZÜN ÖZÜ SORGULAMA OLMAYAN ÜLKEDE DEMOKRASİDEN SÖZ EDİLEMEZ.

**************

MECLİSTE TERÖRİST İSTEMEYİZ

Kim ister ki? Terörün en azgın olduğu dönemlerde, “dağdan inin gelin siyaset yapın” dendiği böyle günlerde AKP’de vardı. MHP de mevcuttu. Geldiler ve parti kurdular, meclise girdiler, grup kurdular, Meclis başkan yardımcılığı bile yapabilmekteler. Şimdi markasının DEM olan partinin kapatılması için onlarca fezleke var denmekte. Kapatılsın, kapatılmasın diye yazı tura atmaya gerek yok, madem fezlekeleri bekletiyorsunuz suç kimde? Gereğini neden yapmadınız, neden yapmıyorsunuz? Ayrı bir soru var, bu soru çok önemli, DEM KAPATILIRSA, ÜLKEMİZDE TERÖR BİTECEK Mİ?

Saati geriye çevirirseniz, bu terör partisi olarak isimlendirilen, parti mensuplarıyla masaya oturulduğunda MHP neden sesini çıkarmadı? Bütün bu melanetlerin başını çeken ABD’dir. Terörist başı ABD’dir. PARA VE SİLAH DESTEĞİ VEREN ABD’dir… ÖNCE BU KOVBOYLARIN ÜSLERİNİ KAPATIN. Ortadoğu bataklığına çekmek için ülkeme her melaneti yapan ABD’dir. Deniz Gezmiş ve arkadaşları bu conileri –Dolmabahçe’den denize TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE diye haykırarak, yüreklerini ortaya koydular ve İDAM EDİLDİLER. Kaç yıl geçti aradan hala aynı CONİ bizi içten içe vurmaya çalışmaktadır… BELANIN BAŞI EZİLMEDEN BU TERÖR BİTMEZ…

**************

İSTANBUL

Yahya Kemal BEYATLI’nın, muhteşem bir şiiri vardır sonra notalara dökülen.

“GÖRMEDİM, GEZMEDİĞİM HİÇ BİR YER

ÖMRÜM OLDUKÇA GÖNÜL TAHTIMA KEYFİNCE KURUL

SADE BİR SEMTİNİ SEVMEK BİLE ÖMRE DEĞER” gibi mısralar bu dünyanın gözünü diktiği şehre mahalli seçimler için başkan aranıyor. Mevcut başkan son yerel seçimde İKTİDAR PARTİSİ AKP’yi büyük bir yenilgiye uğrattı. Aynı başkan yine aday. Tarikat ve cemaatlere para akışını durdurduğu için şimdi namlunun ucunda. Çünkü STK YANİ TARİKAT VE CEMAATLERDEN İKTİDARA BÜYÜK BASKI VAR. NE YAPARSAN YAP İstanbul’u GERİ AL DENMEKTE.

İktidar, SAĞLIK BAKANI Koca’nın, eski ŞEHİRCİLİK Bakanı KURUM’un adını ortaya attı ama bu iki isimden fayda gelmeyeceğini bildiği için şimdi, eski İSTANBUL VALİSİ ve günümüzün İçişleri Bakanı YERLİKAYA’nın adı ön plana çıktı. AKP Genel merkezinin YERLİKAYA’dan başka güçlü isim bulamadığı için YERLİKAYA kesin olarak –benim tahminim- deklare edilecektir. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAKİ BAŞARILARININ ÖN PLANDA OLMASININ getirisi bazı uyuşturucu baronların bilinen adreslere YERLİKAYA’nın yetkilendirilmesi bir hazırlık maçıydı. Şimdi o maça yani DERBİ maçına bu form ile ancak YERLİAYA STANBUL’a aday gösterilebilir. Bu maç öncesi en çok heyecanlanan, amigolar ellerini ovuşturmaktalar, yalanmaktalar…

*************

SOMALİ

Bu ülkede DONDURMA fabrikası kurmuşuz. İLİŞKİLERİMİZ EYİ YANİ. Buzz gibi dondurmam gaymak… Bu ülkenin başının oğlu bilindiği gibi bir motosikletli kuryeye çarparak öldürdü ve tüydü, ya da tüydürüldü… BU KONUNUN ACI TARAFI ölen gencin ailesi kan parası almış ve şikayetini geri çekmiş. Demek ki ailesi “ölenle ölünmez, kalan sağlar bizimdir” demişler.

*************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

Şehit cenazesinde CHP çelengini parçalayan AKP’den aday adayı çıktı”

By: Gazeteler

Bizden not. İMDİ ADAY ADAYLIĞI İPTAL EDİLİP, KAFADAN ADAY

İLAN EDİLECEK DEMEDİ DEMEYİN.

……………………………………

ÇÜŞ

Bakan TEKİN, TARİKATLARLA İŞBİRLİĞİNDE, YARDIMCISI ARAPÇA DERSİ PEŞİNDEYMİŞ.

Eyi güzel de be biraderler, oturduğunuz makam odasının bulunduğu binanın kapısında MİLLİ yazıyor. Hadi klavyemin FRENİNE BASAYIM, NEME LAZIM.

…………………………………………

BÜYÜTEÇ

AKÇAY’DA DURAKLAR YIKANACAKTI? HAYIRDIR?

…………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Güvenirliliğini kaybeden toplumdan kopmuştur

O.U.T

******************

FATİH TERİM

Komşunun Panathinakios TAKIMINA TRANSFER OLDU. Para parayı çeker. Ama bir sezonu orada tamamlarsa tebrik etmek gerekir.

YORUM EKLE