"Siyaset Ve Hayal "

Edremit CHP kanadı konusunda hayal kuruverdim. Ne yapayım başka çare bırakmadılar. Hala anket mi yapalım, ön seçim mi yapalım, yoksa kafamıza göre takılalım mı ayaklarındalar. Yani CHP’DE HALA BİR OTURMUŞ SİSTEM YOK… 900’ÜN ÜZERİNDE İLÇE VAR OLDUĞUNA GÖRE BUNLARIN HER BİRİNİ DİDİK DİDİK EDECEK NE KADRONUZ VAR, NE SİSTEM KEŞFEDİP yerli yerine oturtacak siyasetçi.

İşte ben bu yüzden bir hayal kurdum. Hayal deyip geçmemek gerekir, bazı hayaller olması gerekenleri işaret eder değil mi ya? ŞÖYLE BİR HAYAL KURDUM…

Madem 8 den fazla belediye başkan adayı var. Madem ki bunların hepsi CHP’ye gönül vermişler. Bir binanın salonunda kimseden habersiz toplansınlar. Kapalı kayılar ardında deniyor ya. Ahan da öyle.

Önce masaya Edremit’in en önemli sorunlarını tartışsınlar. İLK ÜÇ SORUNU TESBİT ETSİNLER… Bir kenara yazsınlar. Bu sorunların üstesinden nasıl geliniri, 8 den fazla öneri geleceğine göre en iyisini seçmek zor değil, öyle ya 8 den fazla düşünür var masada. Her birinin sektörel deneyimleri var. Bu sektörel deneyimlere göre yapılması gerekenlere çare olmak zor değil. Devir alınan borçların ödenmesi için nasıl bir finansal kaynak bulunur… Çoğu özel sektörden gelme olduklarına göre demokrasilerde çare tükenmez düsturu ile yürümeleri zor olmaz. TASARRUF KONUSU, ZATEN ÖZEL SEKTÖRDEN GELME OLDUKLARI İÇİN KENDİ İŞ YERLERİNDE NASIL BİR İSRAFI ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALIYORLARSA belediye bünyesinde de uygulanabilir. İlçenin tanıtımı sadece EMİTTT ile olmaz demelerini elbette beklerim. İlçenin tanıtımı nasıl olur. SPONSOR BULMAK HİÇ DE ZOR DEĞİL…BU KONUDA DIŞARIDAN YARDIMCI OLABİLİRİM. Akıl akıldan üstündür değil mi ya..!

İstihdam konusu elbette öncelik. 8’den fazla masada aday adayı olacağına göre her biri tanışını işe almada ön ayak olmayacağına yemin etmeli… Adama iş değil, işe adam düsturu Belediye duvarlarına yazılmalı… Basın ile ilişkiler yürekli olmalı. Kafa kopartma denilenlerden korkmak için açığınız olmalı işte bu açığı vermemek elinizde. ŞEFFAF olmak, halka devamlı hesap vermek sistemi bütün bu şerlerden korur… Edremit’lilerin mülkü olan ve kiraya verilenlerin kiraları hemen askıya alıp tahliye edilmeli… Vee son olarak son 5 yılın hasarlarını görerek bu hasarları nasıl düzeltiriz düsturu kararları alınmalı. İşte benim hayalimdeki EDREMİT CHP’si… Yani demem o ki 8/9/10 CHP’li aday, birbirlerini yiyeceklerine bir olup, mevcut aday adaylarından oluşan bir tam kadro ile kolları sıvamak. Bu kadar zor mu yani BİR olmak…?

************

( çerçeveli) İSTANBUL VE BÜYÜK ŞEHİR

Bu konuyu kısa ve öz yazmakta fayda var. Sadece bir tahmin. AKP İstanbul’u kaptırmamak için İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA’YI BU GÖREVE SÜRECEK. Erdoğan müthiş bir KOREOGRAFİ TASARIMI İLE bu adım ve hareketlerin hayata geçirilmesi ancak böyle kıvrık bir oyunla nasıl iyi bir KOREOGRAF olduğunu kanıtlayacak. Demedi demeyin. Yerlikaya’nın bu başarılara imza atmasının tek unsuru TAM YETKİYİ almasından kaynaklanıyor… AYRICA YERLİKAYA’NIN ESKİ İstanbul valisi olduğu da unutulmamalı.

*************

FATİH ERBAKAN VE BEN

İlk kez Fatih ERBAKAN’ın bir fikrine katılıyorum. Daha doğrusu benim 5 yıldan fazla zaman diliminde yazdığım konuya açıklık getirmiş.

Erbakan “birikimi olmayanlar bile bir günde birkaç bin lira kazabilirler” dedi. Bu söylemini gazeteci BUKET AYDIN’a verdiği röportajda söylemiş. Ben ne yazıyordum son 5 yıl içinde?

  1. benim görüşüm ve aynı görüşteyim halen. “GÖZÜNÜ BİRAZCIK KARARTAN ÜÇ AYDA MERSOY’a biner”. Her iki söylemde aynı kapıya çıkıyor yani.

**************

DSP

Cumhur ittifakının içinde. Edremit’te, bu beni EDREMİT çalım ustası topçu gibi müthiş bir çalım atarak sürpriz bir aday çıkarabilir…!

*************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“İBRAHİM MÜTEFERRİKA KOLEKSİYONU ÖZEL BİR MÜZAYEDE

ŞİRKETİNİN ARTTIRMALI SİSTEMLE SATILIYOR”

By; gazeteler

Bizden not: Bir tarih yani. Devlet bu müzayedeye neden katılmaz?

*************

MASAK RAPORU

Bu kurum devletin mahremiyetini saklayan önemli bir kurum. Mali SUÇLARI ARAŞTIRMA yani finansal İstihbarat… POLATLAR adı ile ünlenen tokat uzmanları bu MASAK raporunu ÖNCEDEN ele geçirmişler. Ha kozmik odaya girmişsin, ha MASAK‘IN RAPORUNA… Bu konu son derece tehlikeli bir olay. Özellikle Sayın Erdoğan’ın bu konuya el atması gerekir. Bu raporu sızdıran ya da sızdıranlar kimlerdir?

**************

RAHMİ KOÇ

Koç Holding’in duayen yöneticisi. Bugün ülke siyasetine damga vuracak bir açıklama yaptı. DAHA DOĞRUSU BİR ÖNERİ. “200 VEKİL yeterli olabilir, niye 600” dedi. Bazı vekiller hemen bayrak açtılar vay efendim falan. Rahmi beyin bu açıklaması bugünkü sistem içinde son derece yerinde bir açıklama… Vekil beylerin bugünkü sistemde ne gibi faydaları var? Geçen dönemlerde muhabir iken belediyede basın bürosunda çalışan bir genç arkadaş komik bir yazı yazmış sosyal medyada. “EDREMİT’İN Ankara’daki sesi olan AYTEKİN… Bugünkü yönetimin seçilmesi için çırpındı, aradan iki yıl geçmeden gazetemize geldiğinde bugün ne olacaklarını kendisine söyledim, aradan üç yıl geçti hiçbir tedbir almadı, hiç birine genel merkezde çare aramadı. Yanıt bile veremedi. Bu mu bizim Ankara’daki sesimiz? Geç bi kalem… Bugün vekiller, Bakanlarla bile uyuşamıyorlar, atanmış seçilmişi takmıyor… İndin elini, kaldır elini. 600 X vekil sayısı. Yan giderlerini de koy üzerine. Ağzına sağlık RAHMİ BEY…

**************

ÇÜŞ

CHP genel merkezi hala anketten falan bahsediyor. Anket, Yalan dolan gel boynuma dolan… Değişimmiş falan felan. Gelen, gideni aratacak misali..

……………………………………….

BÜYÜTEÇ

ARSLAN BAŞKAN Ankara’ya gitmiş. ÖZEL İLE FOTOSUNU

KOYDURMUŞ… Sen nelere kadirsin yarabbi.

……………………………….

KULAĞINDA KÜPE OLSUN

Seni arayan yoksa, fakirsindir.

ANONİM

***************

ABONE SİSTEMİ İLE GAZETE

Ben 80 yaşımdayım. İlkokula gittiğim yıllarda CİHANGİR’DE oturuyorduk. Beyoğlu’nu O YILLARDA KARIŞ KARIŞ DOLAŞMIŞLIĞIM VAR. Bir Rumca yayınlanan gazete vardı. APOYEVMATİNİ. Bu gazetenin dağıtıcısı toprağı bol olsun PANAYOT amca idi. Adam gazeteyi yere döşenen parke taşı gibi katlar, iki üç katlı apartmanların balkonlarına ya da pencerede bekleyenin tam avucuna atabilen bir dağıtıcı. Yaz kış aynı format. ABONE sistemi ile yayınlanırdı bu gazete. Rumca yazılı, Hem de Türk YUNAN İLİŞKİLERİNİN SON DERECE KÖTÜ OLDUĞU DÖNEMDE. Hiçbir iktidar bu gazeteye müdahale etmemişti.

AGOS bu gazeteden çok sonra yayın hayatına başladı o da abone sistemiyle çıkardı. Ama onun başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi…

YORUM EKLE