“Siyasi Parti Liderleri”

VE tabiî ki EĞİTİM…

Parti içinde kraldan ziyade kral misali despotizmi uygulayan liderler, meydanlara çıktıklarında demokrasi diye gazel atarlar. EGO… Halkı halk olarak değil, veli nimet olarak görürler. Dürüst esnaf, müşteriyi velinimet olarak görürler ama kötü niyetli olanlar müşteri olarak tanımlarlar. SEÇMEN DE SİYASİLER İÇİN VELİNİMET değil seçmendirler. Halk değildir yani. Hasbel kader bir partinin başına geçenlerden bazıları. Nereden geldiklerini unutuverirler. Önlerinde düğme iliklenmesinden pek hoşlanırlar. Öyle ki bu zevk onları orgazm bile yaptırır. Halk tokadı attığı zaman viagra kullanma zorunda kalırlar. Son yıllarda halkı zihnen zayıflatmak, aynı zevki yaşamak uğruna KÜLTÜR seviyesini düşürmekten başka çare kalmaz…

Bu cümleden olmak üzere CARGO ile DİPLOMA eğitimi en iyi çare görülmüş ve ülke genelinde yaygınlaştırılmıştır… Elifi görse mertek zannedenler lise ya da fakülte diploması sahibi yapılmaktadırlar… Sokaklar diploma sahibi binlerce genci cadde ve sokaklarda yararlarken yansıtan tv kanal haberleri first haber olmuştur.

Geçtiğimiz gün, Edremit’te teslim tarihinde 5 milyona mal olduğu söylenen devasa bir kütüphane binası yapıldı. 3 yıldır sadece bir tabela asıldı. O tabelada naçizane sadece benim ısrarlı yazılarım yüzüsühürmetine. Gazete okunmayan bir ülke haline gelindiğinden ben de ne gerek vardı diye yazdım geçtiğimiz gün. Vay efendim “sen kültüre karşısın”  diye yaygara kopartıldı. Al sana bir cehalet örneği daha… İnternet yazılı basını bitirdi. Yüzlerce yerel gazete kapandı. İnternet denilen abuk sabukluk baş tacı yapıldı. Edremit’te gazete okumayı terk eden SİYASİLER bile “gazete alıp ne yapacağım internetten takip ediyorum “ diyorlar… 68 kuşağı olup İstanbul’da yaşayanlar hatırlarlar. Karaköy vapur iskelesi önünde, Akşam üstleri vapurların dolup boşaldığı saatlerde, elinde bir tomar, A4 büyüklüğündeki broşür emsali desteyi KILIBIK DİPLOMASI ÇIKTI diye bağırarak satarlardı… KILIBIK GÖRÜNTÜLÜ ARKADAŞLARIMIZA , alıp gönderir ya da elden verirdik… Bugünkü eğitim bu hale düştü yani… Eğitim sisteminin çöktüğü bir ülkede KÜTÜPHANE AÇSAN NE OLUR, AÇMASAN NE OLUR… Bu bina donanımlı bir ARKEOLOJİ müzesi olabilirdi… Görüş meselesi.

Not: Haa bir de OKUMUŞ CAHİLLER var. Bunlar okumamış cahillerden daha tehlikelidir. Aralarında prof.ünvanı olanlar da dahil.

*************

KILIÇDAROĞLU

Yeniden kazanacak gibi bir hava var. Şayet kazanırsa;

Tabanına hakim olamadığı sürece aynı tas aynı hamam. Aynı kadro ile yürürse, aynı tas aynı hamam. CHP’li belediyelere gönderdiği mesajları, SALLAMAYAN belediye başkanlarını, sallamazsa (belediyelerimiz halka hesap vermek zorunda demişti, örnek olarak EDREMİT Belediyesi, SALLAMAYANLARIN BAŞINDA GELİYOR) Bu modelleri temizlemedikten sonra aynı tas aynı hamam.

Danışmanları temizlemedikten sonra aynı tas, aynı hamam.

Şayet seçilirse, 6 aya odasını kapanıp, nerede ne gibi hatalarım oldu diye kendini sorgulamazsa. Aynı tas aynı hamam… Teşkilatlardan sorumlu muhteremin karnı tok olanını atamazsa. AYNI TAS AYNI HAMAM…

İttifak konusunda, ki bugünkü manzara kaçınılmaz olmuştur, sağlam protokol, sağlam partiyle yapmazsa. Aynı tas aynı hamam…

BÜTÜN BELEDİYELERİ her an mercek altında tutmazsa. AYNI TAS AYNI HAMAM.

Halkı, halk olarak görmedikten sonra..AYNI TASA AYNI HAMAM.

Zor dostum zor… Eskilere rağbet olsaydı sözünü GENEL MERKEZİN GİRİŞİNE ASMAZSA. ESKİ HAMAM ESKİ TAS…

**************

EDREMİT CHP İLÇE BAŞKANI

Hukukçu bir arkadaş. Seçimi kazandı ve ilçe başkanı ünvanını aldı. Bekledik gelir de hem kendini tanıtır, hem siyasi görüşlerini açıklar, Edremit CHP kanadında yapılması gerekenleri falan felan öğrenirdik diye. İnşallah GERKUŞ gibi, bir formatı tatbik etmez. Biliyorsunuz GERKUŞ seçim öncesi “ben partimi tam tarafsız olarak seçime girebilmemiz için çaba sarf ediyorum demişti. Ama HASAN ARSLAN’ı desteklediğini sağır sultan biliyordu. Seçim oldu bitti üç gün sonra GERKUŞ başkan yardımcısı oldu.

İmdi, GENEL MERKEZ KENDİ DERDİNE DÜŞTÜ ülke genelinde İL, İLÇE Belediye başkanlarının atama ile mi, ön seçimle mi olacağı bile meçhul. Edremit’te ATAMA denendi, hal ortada. AHMET AKIN teşkilatlardan sorumlu bir makama getirildi ama, bu işin altından kalkmayacak görüntüsü hakim. Ayrıca kendisinin de Balıkesir B.Şehir başkanlığına aday gösterileceği hakim. Ee AKIN kendi derdini mi halledecek, yoksa 922 ilçe belediye başkanlarını mı eleyecek… Saldım çayıra Mevlam kayıra. Edremit’te şu anda 14 civarında aday adayı var… AKIN hangisini empoze edecek? Bire bir görüştü mü? Hiç zannetmiyorum. ÜYE VE DELEGELER BİR KALEMDE KENARA İTİP, ATAMAYLA İŞİ GÖTÜRÜRÜM DERLERSE BU İŞTE ŞAİBE VARDIR. Malum devamını yazmayayım… Atamayla yine Edremit’e başkan ismi onaylanacaksa benim tek bir beklentim var. ÜYE VE DELEGELERİN TOPLU İSTİFALARI… Sizi takmayanın arkasında yürürseniz ben de bu görüşü savunurum.

*************

ESKİ DOSTLAR

CHP’de bugünlerde cadı kazanı kaynıyor, fokur fokur. Ha bire kazanın altına odun atanlar var. ÖZEL, genel başkan adaylığını açıkladıktan sonra İZMİR KONGRESİNDE YUMRUKLAR KONUŞTU. Bir gün sonra KONYA’da ÖZEL ile ÖZTRAK sözlü kapıştılar. Üç beş gün öncesine kadar GENEL Başkanın yanında yan yana koşturuyorlardı. Bu manzarayı görünce aklıma ESKİ DOSTLAR şarkısı geldi

“Unutulmuş birer birer

Eski dostlar eski dostlar

Ne bir selam ne bir haber

Unutulmuş birer birer

Hayal meyal düşler gibi

Uçup giden kuşlar gibi

Yosun tutan taşlar gibi

Unutulmuş isimlerde

Bilinmez ki nasıl nerde

Şimdi artık resimlerde”

FALAN YANİ… İşte siyaseten ana yüzü budur… EGO… Siyasette dostluk falan, gazoz şişesinden çıkan gaz gibidir. FOOŞŞŞ !!

************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“GEREKİRSE AVRUPAYLA YOLLARI AYIRIRIZ”

By; ERDOĞAN

Bizden not: Yine bir şarkı geldi aklıma

“ Ayrıldık işte demiştim ama

Aşk lügati yine tersten

Okundu ve anladım ki

Biz ayrılamayız

Aynı bedende can gibiyiz”

***********

ÇÜŞ

Yarım saatte Suriye’den Türkiye’ye. HIZLI TREN Mİ KONDU ACABA?

……………………………

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediye yönetimi pek sessiz. Neden acep?

………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Anastas mum satsana.

Oku bakim tersten

ANONİM

YORUM EKLE