"Starbucks-Balbucks"

Yabancısı olmadığınız bir atıştırma markası. Bilgileriniz dahilinde olan BBB yönetimi bu isimden alıntı yaparak, adını BALBUCKS koymuştu… Kopya yani.

STARBUCKS, KUVEYT merkezli, ALSHAYA GRUBU, 2002 yılından bu yana Türkiye’de, GİYİM- GÜZELLİK- BAKIM ve GIDA perakendeciliğinde uluslar arası operasyonlarını yürütmekte. Bu markalar ülkemizde, BATH AND BADY WORKS, PİNKBERRYSHAKE SHACK, STARBUCKS, THE BODY SHOP-VİCTORİAS SECRET bu grup tarafından ülkemizde temsil edilmektedir. Yani demem o ki; “BALBUCKS” BBB’YE NASIL BİR KIYAK YAPMIŞTIR. Taklidine izin alınmış mıdır? BBB’ye katkıları olmuş mudur? Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, Başbakanlığı döneminde iş dünyamıza seslenerek “işletmelerinize TÜRK ismi koyun” demişti. NEYSE !..

*************

EMEKLİLERE % 40 ZAM

40’ladığıma bakmayın fısıltı gazetesinin rakamı… Emekliler artık ceplerine girmeyen paranın rakamı ile haşir neşir olmuyorlar. Biri 5 diyor öteki 4.5 falan gibi yani. Olmayan duaya amin misali. Bu zammı ceplerinde görmeden, ceplerindeki kaç kuruşun alınacağını artık öğrendiler. İKİ üç gün önceden dolar falan bahane edilerek akaryakıta, doğal gaza, elektriğe NORMANDİYE çıkartması gibi çıkartma yapıldığından ne şiş ne kebap, zam onların olsun ama kafadan her bir şeye zam yapmasınlar demeyi öğrendiler… “ANA HABER BÜLTENLERİNİ İZLEMİYORUM ARTIK” diyen bir emekli okurum, “bizim maaşlar konusu ekrana gelince tansiyonlar çıkıyor, şekerim tavan yapıyor” diye protesto ettiğini beyan ediyor. Bir diğeri de “HABER Editörü oldu gari” diye ekleme yapıyor. 16 milyonuz ama bir araya gelemiyoruz, bir parti kursak bunlara nal toplatırız ama diyenler en vurucu açıklamayı yapıyor… TUZU KURU OLANLARIN, TUZU YAŞ OLANLARI ”BİZDEN DEĞİLLER” diye dışlıyorlar.

**************

EDREMİT BELEDİYESİ

Pazartesi yerel gazetelerin baş sayfasında yayınlanan bir haber geçildi. Valla ben bu haberden bi şey anlamadım… Başlık şöyleydi. “EDREMİT TEN AVRUPA’YA SİVİL TOPLUM KÖPRÜSÜ”

EVROPA’YA, DEMOKRASİ EĞİTİMİ FALAN MI vereceğiz diye düşündüm. Belediye kendi içinde demokrasiyi kurup oturtmuş olmalı ki SIRA Evropa’ya gelmiş, GİBİ anladım… Avrupa’dan hibe gelecekmiş, mal mı gelir para mı gelir, gerisini bilemem gari de, geleni nasıl kullanacaklar bilemiyom.

*************

TURŞU KUR, DÖN KÖŞEYİ

Kafamız bozulduğunda “al onun turşusunu kur” deriz ya. Meyve ve sebze mamulleri ihracatında turşu ihracatımızı lider olmuş. Turşusu çıkmış dünyayı dirilteceğiz gari. 260 milyon dolarlık turşu ihraç etmişiz. Ya benim kafam basmıyor, ya birileri parayı nerede saklıyorlar onu bulamıyorum. 20 MİLYON DOLAR. Bu rakamdan hazineye hiç kuruş !! girmiyor mu? İhracatımızda büyük artış var diye de ekleniyor. Yani diğer sektörlerden dolar sesleri geliyor. Yahu kardeşim hazine bunlara “komşuda pişer bize de düşer” demiyor mu? İTHALATTAN HİÇ KONU AÇAN YOK. DEVLET SIRRI AÇIKLANIR MI YA. DON LASTİĞİ BİLE İTHAL EDİLEN ÜLKEDE SIR OLMAZ MI?

*************

SİYASET ARGOLAŞIRSA….!

Tapusu bu millette olan YÜCE meclis, 84 milyonu temsil ettiğine göre, 84 milyona örnek olması gereken bireylerden oluşması gerekmiyor mu? ORRAYT ! yüce meclisi oluşturan ve o mecliste grubu olan vekil beyler, çocuklarımıza, gençlerimize örnek olmaları gerekirken, o Meclisin kürsüsünden küfür eden hem de Meclis başkan yardımcısı sıfatını taşıyan zat bu çirkinliği yaparsa ve bu küfür eden zatın parti başkanı BAHÇELİ beyefendi tarafından alkışlanırsa, sokakta gençlerin birbirlerine hitaplarını eleştirmeye hakkımız kalır mı? Üstüne üstlük Bahçeli bey de o yüce MECLİS ÇATISI ALTINDA MUHALİF OLANLARA HİTABEN “AKLINIZI BAŞINIZA TOPLAYIN, YOKSA AKLINIZI ALIRIM” derse… O Meclisin yüceliği zedelenmez mi? KAMYON ARKASI SÖZÜDÜR BU Bahçeli’nin harcadığı cümle… Akşamları ailece ana haberleri izleyen binlerce insanın evlatları “baba bu adam aklınızı alırım dedi ne demek bu?” Diye sorduklarında evin babası nasıl yanıt verebilecek? Dizi ve FİLMLERDE KÜFÜRLÜ konuşmalar olduğunda BİP diye ses monte edilir... Meclise de BİP sistemi koyun bari isteyen istediği küfrü etsin. Çocuklarımıza “arıza var evladım” diyebilelim.

Arıza aslında teknik arıza değil ama belki arızaya sebep olanların kelamlarının arızaları düzelir.

YAZIKLAR OLSUN…

*************

ANITKABİR’DE REKOR

Cumhuriyet bayramında, ziyaretçi rekoru kırıldı. BU REKORUN DAHA BAŞLANGIÇ OLDUĞU belli oldu…

***********

ÇÜŞ

UYUZ

Hani bazı bazı birbirimize gönderme yaparız “yahu xwy ye uyuz oldum, ne biçim adam bu” deriz ya ! UYUZ kaşıntı belası. Bu bir hastalık bulaşıcı insan kendini yolarcasına kaşır ya. Bu hastalık ülkemizde çoğalmaya başlamış.

Halk, bu hastalığın ilacını SGK ödesin diye tutturdu, KELİN İLACI OLSA BAŞINA SÜRER. SGK kendi ayakta durmak için devamlı vitamin alıp yaşam mücadelesi veriyor… BAY KEMAL’in yüzünden, şimdi SGK da para olsaydı UYUZ ilacını, aspirin gibi dağıtırdı değil mi ya !!

*************

BÜYÜTEÇ

Edremit-AKÇAY, ALTINKUM v.s gibi halk pazarlarında

İkinci el giysi ve ev eşyaları pazarı her gün büyüyor, yeni bir

Sektör yarattı sayın halkımız. İmdi dün yazdığım ÇAKMA ÜRÜN konuya da denk geldi. Çakmacılardan şikayetçi olanlar, bugün yarın İKİNCİ ELCİLERE de kancayı takacaklar, “bizi zarara uğratıyorlar, satışlarımız düştü, iflasımıza sebep olacaklar” diye yaygara kopartacaklar. Demedi, demeyin. Ayakkabı, çanta, pantolon, bot, tişört, kaban

ne ararsanız mevcut. Geel vatandaş geel. Bu hale düşürenlere

% 3 indirim bile yapılabilir. Geeellll ….!!!

************

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Eskiye rağbet olsaydı gökten dolar yağardı

ATA SÖZÜ

……………………………………..

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARI HERKESİ VE HER KURUMU BAĞLAR”

By; ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI

Bizden not: BAĞLAMADI AMA !

……………………………..

ORTADOĞU BATAKLIĞI

Bu yazının başlığı yeni bir başlık değil. Benim 6 yıldır yazdığım BAŞLIK. Tee eski tarihlerde bu bataklıkta esir alınan, CEMAL GÜRSEL PAŞA, CEVDET SUNAY PAŞA ve RAGIP GÜMÜŞPALA Paşa. Bu bataklıkta İngilizler tarafından esir alınmıştı. Bu bataklıktan uzak durmak kaçınılmazdır. Bizi bu bataklığa çekmek çabasında olanlar gözden kaçırılmıyor inşallah. O bataklıktakilerin YANDIM ALLAH diye bağrışmaları dünyaya yayılırken aman haa…

YORUM EKLE