Uğur Tarıman Yazıyor : “Balıkesir Basınından”

Tayyar toprak enteresan ve düşündürücü bir haber yazdı; “S.H.Arslan, YÜCEL Yılmaz ile anlaşıyor, takasın iptali davasında, 2018/ 131v temize gitmiyor. Edremit Belediyesi’nin milletin mülkü “ falan diye bir minik haber. Minik ama Edremit halkı için herhalde büyük bir konu.

Bu haber bana hiç yabancı gelmedi doğrusu. Y.Yılmaz ve S.H.ARSLAN daima el ele değiller mi? Yani sıkı bir kankalık bağı yok mu? KONSORSİYUM yani… AKP, Edremit Belediye Meclis üyesi M.TUNA kaç adet! Suç duyurusunda bulundu, hangisine hukuktan müspet ve ya menfi sonuç çıktı?

Tuna yağdı, gürledi, Belediye meclisini karıştırdı ama, Edremit halkına değil, kendine çalışmış oldu. Ve belediye başkanlığına adayım diyerek bir daha gürledi. Hem ne hikmetse Y.Yılmaz şimdi genç Muhammet’i öne sürdü BAŞKAN aday yaptı…

Y.Yılmaz. Edremit halkının malı olan son derece kıymetli mülklerin üzerine kondu ve sattı. Karşısında sıkı bir Edremit Belediye başkanı olsaydı bu kadar konup satabilir miydi? Zaten Büyükşehir safsatası ile ilçelerden elmam vergilerinde pay alıyor. Kaç ilçesi varsa aldığı açıktan emlak vergileri karşılığında elbette hizmet yapacak. Yılmaz şunu yaptı, bunu yaptı. Bisiklet yolu ve bir iki yolu yapmakla iş bitiyor mu? Gerçek bir İHTİYAÇ var inada bindirdi, ARITMA TESİSİNİN KAPASİTESİNİ BİLE BÜYÜTMEDİ.

Bu H.Arslan ve Yılmaz arasındaki kankalık elbet bir gün ortaya çıkacak, hiç bir şey sır olarak kalmaz ama bugün ama yarın…

*************

GELELİM ARSLAN’A

Üç ay önce falan bir yazıma Başkan A.Elman, “bilip bilmedin yazıyorsun” dedi ve “Meclise gelseydin öğrenirdin” diye de ekledi. 15 maddelik bir yazı yazdım bir tanesine yanıt vermedi. Ahmet Elman daha siyasete atılmadan önce ben bu köşeyi yazıyordum. O dönemlerde ALTINOVA belediye yönetiminde tee Küçükkuyu hatta BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR olmadan öncede bu köşe vardı. Ve BALIKESİR BELEDİYE YÖNETİMİ İLE de sık görüşüyor, yazdıklarıma bilgi akışında bulunuluyordu.

ARSLAN dönemi 5 .nci yılını dolduruyor. Yazılan bir tek kelimeye bil yanıt vermedi. Bilgilendirmedi.

Elman bir ek daha yaptı o günkü söyleminde “sanki kapalı kapılar ardında bi şeyler yapıyormuşuz gibi” diye. İmdi aşağıdaki konulara belediyede hangi makama gelip aşağıdaki sorulara yanıt alabilirdim?

*SAKA DÖNEMİNDEN kaç personel devir aldınız, kaç ekleme yaptınız? Bugün Akçay belediyesinden kalma binada kaç personelin ne iş yaptıklarını açıklar mısınız?

* Edremit belediyesinin bugün itibariyle kaç milyon borcu vardır? (Kemal beyin ULUSAL YAYINLARDA YAYINLANAN – BELEDİYELERİMİZ HALKA HESAP VERME ZORUNDADIRLAR- sözünü dikkate almadınız da, ben belediyeye geldiğim zaman açık ve net açıklama yapacak netliğiniz?

* CADDE VE SOKAKLARIN ONARIMI İÇİN alınan taşları üreten firmaya borcunuz var mıdır?

* ED-BEL yönetimi, SAKA dönemindeki bilançosu ile bugünkü bilançoyu yan yana açıklayabilir mi? ED-BEL şirkettir ona sor diyebilirsiniz. Bu şirketin başındakini bile tanımıyorum üstüne üstlük yazılanları okuduğu halde bugüne kadar tek bir kelimelik yanıt vermedi. Kimi muhatap alayım ki?

*Temel atma törenini şaşa ile yapıp gazetelerde manşet yapılan 3 KİREŞİ yapamadınız. Neden

*Faruk SERPİL parkında temeli atılan KREŞ VE NİKAH SALONUNUN ihalesini alan firma temeli attı ve bırakıp gitti , halen demirleri melül melül bakınıyor. Neden yarım kaldı? Bu yapımcılara her hangi bir ödeme yapıldı mı?

*Başkan yardımcılarının toplam maaş tutarı nedir?

*Kaç makam aracı vardı, kiralama ile temin edilen bu araçların yakıt, şoför giderleri nedir?

*KIZILKEÇİLİ ÇAY BAHÇESİNİ SÖZDE İHALE İLE BİRİSİNE VERDİNİZ. Bu kişi daha sonra bir başka şahsa devretti. Ne kadar zararına bu işler yapılmıştır.

*Başka çay bahçesi ihale ile ya da sözde ihale ile verilen mekan var mıdır?

*ALTINKUM’daki ahşap büfelerin kira girdisi nedir, tamamı alınmış mıdır? Onu dışında Altınkum’da kirası alınamayan iş yerleri var mıdır?

*ANTİK CAFE kaç paraya kiraya verilmiştir?

*ANTİK CAFE nin yanında sonradan yapılan dükkan kimindir, Kiralık mıdır !

*Güre, günü birlik termal hamamın yıllık olarak girdisi ne kadardır? Daha önce her yıl bilançosu yayınlananlar arasındaydı?

*AFRODİT OTEL, AKÇAY OTEL VE AKÇAM OTELLERİN her yıl basındaki bilançoları nedir?

*AKÇAM restaurant kaç paraya kiraya verilmiştir?

CEKETİ GİYİP GİTMEDEN; EDREMİT HALKINA HEM HESAP VERME HEM ÖZÜR DİLİME BORCUNUZU UNUTMAYIN. ÖZÜR YERİNE BAŞKANLIĞI ADAY ADAYI OLAN ARKADAŞI AYRICA KUTLARIM.

**************

ADAY ADAYLARI

İlçe belediye başkanları CHP’de, 17.500 gayme. Ülkede 992 ilçe belediyesi var. 5 er aday adayı olsa vur makineye. İller var onun tarifesini bilmiyorum vur makineye, BÜYÜKŞEHİRLER VAR, VUR MAKİNEYE, GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN SİFANİLER… Her partide aynı statü. Kamp paraları çıkıyor artıyor bile… Eee bi de reklamlarrrrr varrr….!! Miting masrafları var…

Ohh ne ala

Adınız ne mualla

Ne yedeniz?

Fıstık içi

Ohh canımın içi.

****************

CHP VE İYİ P…

Özgür bey de, cami kapısında avuç açanlar gibi, İYİ P’den iane bekliyor. Yuh be kardeşim hala mı aklınız başına gelmedi? 6’LI MASA FALAN VARDI BİR ZAMANLAR. Masadan kalkıp tekrar geri dönen MERAL hanımdan medet umuyorsunuz. Yazık be yazık ülkenin ilk büyük partisini bu duruma düşürenlerde utanma duygusu var mı?

**

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“SAKINMA YOK, HERKES SORUŞTURULACAK”

By. ERDOĞAN

Bizden not: İşte bu beklediğimiz açıklama. Kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak anlamında güzel bir söz.

……………………………….

ÇÜŞ

PONZİİZMİ ÇÖZMEK İÇİN YAPAY ZEKA BAŞA ÇIKAR MI? Ben hiç zannetmiyorum, bizim PONZİİSTLER YAPAY ZEKAYA BİLE KÜLAHI TERSE GİYDİRİR.

………………………………….

BÜYÜTEÇ

İKİZÇAY’DA YAŞAYAN ARAÇ SAHİPLERİ SORUYORLLAR

“AMORTİSÖR VE LASTİK ONARIM VE DEĞİŞİMLERİ İÇİN

DAVA AÇABİLİR MİYİZ?

Açabilirsiniz ama dava süreci tee öteki Belediye yönetimine

bile sarkabilir dedim. YORGUNLUĞA VE AVUKAT MASRAFINA DEĞMEZ,

*****************

KEMALİZM VİRÜSTÜR

Bu kelamı edeni, ESENYURT ÜNİVERSİTESİNE REKTÖR ATAMIŞLAR.

Bu okulda okuyan çocuğum olsa, üç dakikada okuldan kaydını alırım.

Ayakkabı boyacağı olması pahasına alırım. Böyle bir virüsün olduğu

Okulda çocuğumun işi ne? Bu cümleyi AKP İÇİN KURAN OLSA

MAPUSHANEYE KENEF BEKÇİSİ YAPARLAR.

…………………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

AKIL AKIL, GEL SANDIĞA TAKIL

KAMYON ARKASI SÖZÜ

YORUM EKLE