Uğur Tarıman Yazıyor : “CHP”

Bireysel özgürlük yerine toplumsal özgürlüğün olması durumunda bu parti yönetimi kendini sosyal demokrat olarak tanımlaması gerekirken, YILMAZ ÖZDİL’i Sözcü gazetesi ve televizyonundan koparttı. Fatih PORTAKAL direkten döndü, son MAVRALARI ise AYŞE SUCU gibi bir ilahiyatçı Yazarını gazeteden koparttı. O, Ayşe SUCU ki benim de yıllardır feyz aldığım, dinimizi son derece anlaşılır bir şekilde aktaran yazardı.

Sebep neymiş. Aynı gazetede köşe yazarına arattırılıyor ve “artık yazıların yayınlanmayacak” deniyor. Önce hiyerarşiyi öğren, gazete yayın yönetmeni. Kendin arayacaksın. Ayşe Sucu arıyor ve sebebini soruyor. “İYİ PARTİ’NİN KURUCULARINDANSINIZ “ falan… YUH oysun. AYŞE Sucu yıllardan beri okurum ve bir tek kelimeyle siyaset içerikli bir yazısını okumadım ve bugüne kadar da İYİ PARTİ’NİN bünyesinde kurucusu takımından olduğunu falan yeni öğrendim…

EYY…CE-HA-PE, sen ki o İYİ P ile 6 lı masada oturmadın mı? Senin İstanbul adayın İMAMOĞLU, Akşener ile sarmaş dolaş olmadılar mı? O günlerde Sucu’nun, köşesinden kalkmasını neden talep etmedin… Ayşe Sucu hepinizi suya götürür, susuz getirir… İmdi İYİ Parti dirsek çevirdi diye, hiç günahı olmayan bir köşe yazarına mı gücünüz yetti… Son günlerde HALK TV’ye CHP kanadından okkalı her ay para akışı olduğu SÖYLEMLERİNE NEDEN BİR TEKZİP GÖNDERMEDİNİZ….?

Peki be pek sayın CE-HA-PE liler, Meral hanım her zaman yaptığı gibi yeniden 360 derece dönüş yapıp İSTANBUL’DA DESTEK VERECEĞİNİ açıklarsa SUCU’yu geri çağıracak mısınız? Sakın ola öyle bir hareket yapmayın MAT olursunuz.

*************

YİNE CHP AMA İÇERİĞİ BAŞKA

Geçtiğimiz akşam, ana haber bülteninde, ÖZGÜR ÖZEL, HALKA şöyle bir ricada bulundu !! “MAHALLİ SEÇİMLERDE PARTİMİZE OY VERİN” gibilerinden. CHP eski tasla yıkanmaya devam etmekte. Yeni hamamı çok arayacak gibi. İMDİİ Belediye başkanlarını halk mı seçecek ki halktan oy isteniyor anlamış değilim… Rozet mi yarışacak, yoksa isim mi? İsimse halka bırak o işi halk seçsin. Halkan oy istemek kadar abes bir şey değildir. İKİ PARTİ GÜREŞECEKSE İSTANBUL‘u örnek alın. Yıllardan beri iktidar partisinde olan İstanbul’u BAĞIRA BAĞIRA İMAMOĞLU aldı… Çalıştı, kendini anlattı ve kopartarak aldı. Edremit’te, AKP güçlü bir aday çıkartırsa rozet değil isim kazanacaktır… KAMİL SAKA örneği var mesela, İSİM KAZANMADI MI? Oy iste ama çıkartacağın aday aday olsun be kardeşim.

O bunun kankası, ötekinin babası ile arası iyi, ötekinin ATM’si kuvvetli diyerek aday çıkartırsanız hüsrana uğrarsınız. İşi sahibine bırakın yani bırakın adamını halk seçsin. Ankara’da dönen fringotları bilmeyen bir sağır sultan kaldı… Sosyal demokraside, bireysel özgürlük koşulu var olduğunu duymamazlıktan geliyorsunuz. Ben CHP’li değilim ama sosyal demokrat bir görüşteyim. Son 5 yıldır Edremit CHP İLÇE Başkanını görmüşlüğüm yok. Ceketi giydi ve gitti.5 yıl önceki ise mahalli seçimlerde bağıra bağıra “BEN PARTİMİN ADAYLARININ ARASINDA AYIRIM YAPMADAN TAM TARAFSIZ OLARAK SEÇİME GÖTÜRÜYORUM” DEDİ. ARSLAN’ın yanından ayrılmadı ve seçimden hemen sonra BAŞKAN YARDIMCISI KOLTUĞUNA OTURDU. Yalan mı?

Tekraren ifade etmek isterim ki CHP tabana hakim olamayan bir genel merkez yerinde saymaya mahkumdur…

************

AKP

Yeni yıla bile lades denilerek girdi. Yani başımıza yağacak olan zamları bile göstere göstere yeni yılımızı kutlayan bir anlayışla. Her zaman yaptığı eylemle yani. Yıllardan beri önümüzdeki aylarda şöyle olacak, böyle olacak diyerek, eee uyu bebeğim uyu misali yılları büyüttü ve bugün aynı formatla 2024 e girdik.

Yeni yıl için, vaad edilen sözde maaş zamları daha kimsenin eline geçmeden yağmur gibi zamlar deklare edildi. Siftahı yandaş gazete yaptı ve HÜRRİYET 10 TL oldu. Akaryakıta zam, vergilere harçlara zamlar sağanak yağmur gibi düştü tepemize… Enflasyon denilen felaket BARONU tepemizden inmiyor indirilemiyor. Lüks ve şatafat diz boyu iken, hiç kimse o BÜLTENLER DOLUSU arama motoru ile o BARONU yakalayamaz. KKM, mesela, geçiş garantili yol ve köprülerin yapımcılarına verilen dolar bazlı garantiler. Trilyonluk vergisi silinen kankalar. Tee Afrika’da yapılan camiler. Dünyanın tarım ambarı olan tarlalarımızı çorak araziyle çevirip, buğdayı, samanı BİLE İTHAL EDEBİLME BECERİLERİ MESELA.

Daha iki ay olmadı, Maliye Bakanı ŞİMŞEK “KAMUDA TASARRUFA GİDECEĞİZ” dedi. Kendi söyledi kendi duydu. Bu cümleyi söylediği günün ertesi bir kamu kurumu 35/40 YENİ ARAÇ ALDI. Dedim ya İSRAF diz boyu, bu sistem böyle gittiği sürece Mr. EFLASYONE BARONE yakalanamaz.

ÜLKE HALKININ böyle bir duruma düşmesinin sebebi taammüden icra edilen israftır, şatafattır.

Komik bir uygulama, ilan edildi. Restaurant ve lokantalar kapı girişlerine fiyat listesi asıyorlar. Bu konuyu geçenlerde detaylı yazmıştım…

Sigortasız eleman çalıştırmak yasak mı? Evet bir personelin maliyeti?

Elektrik dolaplar 24 saat çalışmak zorunda mı? evet

Doğal gaz 24 saat kullanılma gereği var mı? Var

Çiçek yağı ve zeytinyağı kullanımı mecburi mi? evet

Deniz mahsulleri daima taze almak zorunluluğu var mı? evet

Vergi ödenmesi ihtiyari mi? hayır.

Belediyle tabela vergisi, İşgaliye ÖDEMELERİ MECBURİ Mİ? evet

Halden taze meyve, sebze alımı, nakli falan mecburu mi ? evet

Yahu ben restaurantçı değilim ama siz bu giderleri üs üste toplama aczindeyseniz istediğiniz kadar menü fiyat listesi astırın. Sen kamuda HALKA ATILAN KAZIKLARA BAKIN.

Araç muayene ücreti. Araç sigortası, Pasaport ücretleri. Ehliyet alabilme ücreti. Siz millete bindirirken tarifeli uçakla mı geliyorsunuz? BULDUNUZ KUZU GİBİ MİLLETİ, VUR ABALIYA. Ben neyi merak ediyorum biliyor musunuz? AKP’ye oy verenler başka ülkede mi yaşıyorlar?

***************

KREM VAR MI KREM?

Dilan kızımızın, krem üretme tesisinin ürünlerini TMSF satacakmış. Peki bu satıştan DİLAN KIZIMIZA pay verilecek mi ya da borçları mahsup falan mı edilecek? Yavaş yavaş belki de suçu hafifler bakarsınız ev hapsi falanla yırtar.

************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Yerel seçimlerde şaşırtıcı sonuçlar çıkabilir”

By. Astrolog AYGÜL Aydın.

Bizden not: Beterin beteri var canım demek istemiş olmalı

**************

ÇÜŞ

Milli piyango bileti İSTANBUL’A çıkmış. Ee kimliğini açıklama hakkı mahfuz olduğuna göre, kime çıktı ne önemi var?

Kaç bin bilet satıldı onu açıklasalar yüreğimize su serpilir de!

……………………………..

( fotolu) BÜYÜTEÇ

Teşekkürler ZÜLFÜ BELTEKİN. İYİ Kİ VARSIN. Geçenlerde yazdığım durakları yıkamakla hangi birim yükümlü diye. Yerel gazeteleri ve özellikle benim köşe yazımı okuyan BÜROKRAT. Aktarmış ilgili birime ve tüm duraklar yıkandı… Sağol canım kardeşim. Büyükşehir YETKİLİLERİNE de elbette.

*************

KULAĞINZIDA KÜPE OLSUN

Yalancılar dünyadaki tüm suç ve günahların sebebidir.

EPİKTETOS

YORUM EKLE