"Tilkinin Dönüp Dolaşıp Geleceği Yer"

Yine kürkçü dükkanıdır… Çok yerinde söylenmiş bir atasözü… Tee rahmetli İNCEOĞLU’nun AKÇAY BELDE başkanlığı döneminde meclis üyesi olarak görev yapan HALİM TAŞKARA,  S.HASAN ARSLAN Döneminin başında, Siyasi MAVRALAR nedeniyle CHP’den koparıldı… MEMLEKET Partisi’nin Edremit İlçe Başkanlığı koltuğuna oturduktan bir iki ay sonra - SİYASİ YASAKLI- ( BEN ÇAKMAM BU TÜR YASAKLARDAN) bu koltuğundan oldu. Bu partiden kopmak zorunda kaldı… Yerine bir başkası İLÇE Başkanı olarak atandı… Geçtiğimiz gün CHP sosyal medyası HALİM TAŞKARA ve arkadaşlarının tekrar CHP’ye DÖNDÜKLERİ VE ROZETLERİNİN S.HASAN ARSLAN tarafından takıldığı haberi geçildi… Son zamanlarda Halim Taşkara ve Arslan’ın aralarının çok iyi düzeyde olduğunu biliyorduk. Taşkara’nın Akçay kapalı pazaryerinin saçlarını ücretsiz olarak yapması hem Akçaylılara hem Pazar esnafına yararlı oldu…

Bu olaylar CHP genel merkezinin tabanına (bu konuyu çok sık aralıkla yazmaktayım) hakim olamadığının göstergesidir. Parti içinde demokrasinin saldım çayıra Mevlam kayıra yöntemi ile yürütüldüğü aşıkardır. Aynı parti mensupları arasında siyasi rekabet olursa demokrasi o kuruma oturmuş demektir. Geçtiğimiz yerel seçimde “sen SAKA’CISIN- Sen ARSLAN’CISIN” tanımı ile parti içinde bölünmenin tek suçlusu GENEL MERKEZDİR… SAKA’CILAR, partiden ihraç edildiler ve bu ihraç olunanlar yine bir CHP’li olan ve “CHP’YE KÜSKÜN DEĞİLİM GENEL MERKEZDE ÜÇ BEŞ ÇETEYE KÜSKÜNÜM” diyen İNCE’nin etrafında toplandılar. Suçlu ne İNCE, ne partiden kopartılanlar. Tamamen GENEL merkezin tabandan uzak duran yönetim sistemidir… Baş ne yaparsa K…ç onu yapar. Kemal Kılıçdaroğlu henüz Parti GENEL BAŞKANI ve YARDIMCILARINI seçmiş değil. ESKİ BARDAKLAR hesabı ile bu iş yürümez… Daha çok söylenecek söz var ama, onun da zamanı gelecek. Olası yerel seçimde ne gibi fırıldaklar dönecek göreceğiz… Yerel seçimde ÖN SEÇİM YAPILMAZ, genel merkezde yine İNCE’nin deyimi ile ÇETE iş başında olursa vay EDREMİT’İN BAŞINA GELECEKLERE.

***************

Kulağınızda Küpe Olsun

Menfaati bırak gel de vicdanının sesini dinle.

Şarkı sözünden adapte

***************

Köle ve Para

Paranın köpeği olan insanlardan ne arkadaş, ne dost, ne akraba olur. EN KİRLİ UNSUR PARADIR. Hani demişler ya vezir yapar ya rezil.

****************

Sonu-ra-İle Biten Kelimeler 

Günlük hayatımızda onlarca RA ile biten kelime var. Mesela; MAV RA

Bu kelimeyi AHMET HAKAN köşe yazılarında çok kullanır. BOŞ söz anlamındadır. Yazanlar çok kullanır ama MAVRA yapanlar MAVRA YAPTIKLARININ FARKINDA DEĞİLLERDİR.

-Bir kere ile bir şey olmaz- -küçüğün rızası var- gibi söylemler MAVRADIR. Mesela “Erdoğan üçüncü kez aday olamaz” Mavradır. OLDU ya…

Mesela bazı köşe yazarları “kim Cumhurbaşkanı seçimini kim sevgiye, dayanışmaya birliğe vurgu yaparsa kazanır” diye yazıyorlar. MAVRA bir sözdür. Halk artık yemiyor. Yemediği için boş sözdür.

Mesela AKP Balıkesir vekili CANBEY, 7 ay önce “Edremit’e donanımlı örnek bir hastane yapacağız, ödeneği kondu bir iki aya kadar temel atılacak” demişti. MAVRA olduğu ortaya çıktı. Şimde FAY hattı üzerinde bir araziye yapılacağı SÖYLENMEKTE…

KADAV-RA

İnsan ölü bedeni üzerinde yapılan tıbbı inceleme. Yani ölü bedenin kullanılması. Ama hayatta olup ta KADAV-RA gibi dolaşanlar var ortalıkta. Yürümeye mecali yok, konuşmaya dili dönmüyor. Ama yine de

-nefes alıyorum ya varım- diyenler için de kullanılabilecek hale getirilen kelime !

İŞTİ- RA var. Eskimiş anlamında. Yaşı 65 ve üzeri olanlar ülkemizde bankadan kredi alamazlar, mal bağışında bulunamazlar. ESKİMİŞ yani halk dilinde SABUNLUK falan da denmekte. Oysa bu eskimişlik sadece halka uygulanır ama siyasette tam tersidir. Gencecik beyinler varken İŞTİ –RA ya uğrayanlar yani eskimiş olanlar TBMM Başkanı olabiliyor, Parti başkanı olabiliyor, bakan olabiliyor. Çarpık çurpuk yaşam tarzı.

Eskileri “beyinleri dümura UĞRAMIŞ” derler. Aynen…

KAPO-RA. PEY anlamında da kullanılır. Mesela alım satım işlerinde alıcı satıcıya güvence olarak peşinat yerine para verir. Siyasette de geçerlidir. Seçim öncesi bir takım vaatlerde bulunan siyasilerin halka verdikleri bu vaatler KAPO RA ile eş değerdedir. Bu kaparo çok kez yanar. Seçmen hala alacaklılığını muhafaza eder. Zamanı gelince o vaatte bulunan siyasetçi fazlasıyla öder.

FUKA- RA. Bugün açlık sınırı altında yaşayan binlerce insanın tanımı için rahatlıkla kullanılabilir kelime. Mavra söylemlerle yok sayanlara hatırlatmak gerekir.

MOST-RA… Mesela bu kelime DOĞU PERİNÇEK’İN Cumhurbaşkanlığına ADAY OLMASI MOSTRALIK BİR GİRİŞİMDİR…

MADA-RA… Utanılacak bir duruma düşmek… Rezil olmak… Argo bir kelime sülalesinden. UKALA yapıda olanlar bu hatayı çok yaparlar. Telaşe yapıda olanlarda. Nerede ne söyleneceğini bilmeyenler de. Hırslı olanlar da. Yani bu takıma girenler çoktur. Nasıl ama seni madara ettim falan denir…

Kİ-RA…İşte bu son günlerin HİT olan kelime. Devletin bile baş edemediği bir melanet. Sağlam yapıya sahip olan insanları bile çileden çıkaran bir sorun silsilesi. Serbest piyasanın bok yemesi…

MACE –RA… AKP’nin paramızdan 6 sıfırı atması. Can suyu olarak bu icraat yapıldı ama bugün de 500 LÜK BANKNOT kelimesi orta yerde geziyor. Durmadan 200 lük basılmakta.

NATU- RA… İnsanın yaradılış özelliği. Çok önemli bir anatomi konusu. Yaradılışında eksiklikler varsa, yanlışlıklar varsa geri dönüşümü yoktur. Yapı odur yani. Hatalar zincirinden kurtulamaz. Etrafınıza bakın, TV kanallarını izleyin zaping yapsanız da karşınıza çıkar. Bu zamanlarda bu tanımın karşılığı için KANI BOZUK da denir.

*******************

Düşünçenin Bittiği Yer "Romanlar Saflara Ayrıldı"

BY: Sosyal medya haberi

Bizden not: Bazı romanlar AKP’ye GEÇMİŞLER. Bazıları

CHP’ye… Yani yıllar boyu bir bütün olamayan zümre.

Mesela İBRAHİMCE MUHTARI, KOYU BİR AKP’Lİ DEĞİL Mİ?

……………………………

Çüş

Erkan BAŞ için Ahmet HAKAN, GOYGOYCU tanımı ile

Yazı yazdı… Hakan’ın çok kullandığı söze kısa bir not düşeyim;

MAVRA yapmışın be kardeşim.

…………………………………….

Büyüteç

Edremit MHP İLÇE BAŞKANLIĞI Balıkesir genelinde vekil adaylarının Listesini yayınladı mı bilemem atlamış olabilirim. Lütfen...

***************

AKP Genel Başkanlığı Edroğan ;"Bunlar Talimatları Pensilvanya'dan Alıyorlar"dedi.

İyi güzel de yine bir ramazan günü, devletin başındaki A.GÜL dünyanın sayılı otelinin restauntında, -WALD OF ASTORİA otelinde,- FETÖ BAŞININ onuruna verdiği yemeğinde iftar hiç mi öneri almadı?

*************

İRFAN DEĞİRMENCİ

Halk TV’nin haberi spikeri, İŞÇİ PARTİSİ’NDEN ADAY olmuş. Üzerinde parka varmış. Yandaş medya bu parkaya takmış kancayı… HER PARKA GİYENİ, TERÖRİST GİBİ ALGILIYOR ZAVALLLAR. Mehmetçiğimizin giydiği parka yani. O zaman Mehmetçiklerimizde mi terörist? Ne kadar bitlenmiş zihinli insan bunlar yahu. Bilimsel bir tek söylemleri yok.

ERNESTO CHE GUEVERA ne güzel söylemiş “UCUZ İNSANLA DOSTLUK KURMA, FATURASINI PAHALIYA ÖDERSİN”.

YORUM EKLE