“Torpil"

Su altından veya üstünden suya atılan su altı silahı. Biz bunu sosyal hayatımızda çok kullanırız. Kullanırken de yeni sistemlerini buluruz. Çengel bulmacada çok sorulan sorudur. Bir başka soru tarzı vardır ARKALI… Bu silahın varsa karada ölüm yoktur. Dikkat ederseniz konuşurken de, yazarçizerken de bir takım atasözlerini mecburiyetten kullanırız. Karada ölüm falan gibi. Torpil bir hedefi bulur ama bizim kullandığımız torpilin başka özelliği daha vardır. Sadece hedefi değil, hedefe yakın olanları da vurabiliriz. Mesela becerimiz ya da o konuda okumuşluğumuz olmasa da bu torpille 12’den vurup bir önemli koltuğa oturabilir, etrafımı kendi kültürüme !! Göre olanları etrafımıza toplar eskilere yol verebiliriz. Yani bizim bu torpilimiz bilye atar tipten bir torpildir. Tek atışla üç beş hedefi imha edebiliriz. Hal böyle olunca ödül olarak birkaç yerden maaş alabilme imkânını da sağlayabiliriz.

Bu silahımızı batılı ülkeler de kullanmak istediler ama beceremediler. Edebiyat okumuş birisini batılı ülke böyle bir torpille BANKA GENEL MÜDÜRÜ yapamadı… Mesela geçenlerde diploması olmayan biri attığı torpille ÜNİVERSİTELERİN BAĞLI OLDUĞU, ÜNİVERSİTELİLER KOMİSYONUNA BAŞKAN OLDU. Torpil işte budur. ATTI MI ORTALIĞI DARMA DUMAN EDER CİNSTEN YANİ… Bu torpilin sahibi ORHAN HİKMET adlı muhterem. Ama torpilinin markasını öğrenemedik. Böyle bir sistemin patenti bizde olduğu için batı kullanamıyor.

Ferdi TAYFUR’un bir şarkısı vardı, dillere destan olmuştu.

Toprak olur taş olurum

Yolunda yoldaş olurum

İstersen gardaş olurum

MERAK ETME SEN …” Yeter ki ağzın kelam etsin, ağlamasını bil. Gerisini merak etme sen.

***************

DEVLET

Ülke… yani adı Devlet olan ve partisinin adının başında MİLLİYETÇİ yazan Devlet bey, Meclisin kürsüsünden Özerklik isteyen HÜDA PAR’ın başkanına bir tek kelam edemedi. Böyle bir kelam, CHP kanadından gelseydi yer yerinden oynar, Devlet bey belki de kürsüyü parçalardı. Alayınızı diyerek !!

Mecliste terörist istemiyoruz diye bağıran DEVLET BEY NEDEN BU KONUDA BİR ŞEY SÖYLEYEMEDİ?

Devlet bey sığınmacı parti tarzını bırakıp, özüne dönmeli ve MİLLİYETÇİLİK böyle olur diye gürlemelidir. Tabanı bile artık öööhh demekte.

***************

992 İLÇE VE MAHALLİ SEÇİM

CHP genel merkezinin yeni yönetimi, imzaları kurumadan ÖN SEÇİM yapacağız, başarılı arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz demişti.

Mahalli seçimlere sayılı günler kala ortada sistem yok. Bazı belediyeleri açıkladı ama çoğu bilinen büyükşehir belediyeleri. Mesela Edremit’te, CHP’den 12 civarında aday adayı var, onlar bile bilmiyorlar, sistem nasıl olacak? Anket mi, ön seçim mi? Atama mı FALAN FELAN. CHP’li seçmen KIZGIN. Seçmeni küstürürsen, kimi oturtursan oturt CHP’li seçmen belki de sandığa gitmeyecek.

Özgür Özel, sükutu hayal gibi kendi bile ne yaptığını bilmiyor… Anket bu sisteme ortaokul öğrencisi bile inanmıyor. Aday adayı nasıl inansın ki? Teşkilatlardan sorumlu olarak BALIKESİR Milletvekili AYTEKİN getirildi ama Aytekin, Edremit’ten Ankara’ya giden bir vekil ve bugün Edremit’te aday adayı olanların hepsinin arkasını sıvazlıyor, yeni yıl hediyesi veriyor… Kimi işaret edecek kendi biliyor ama sır vermiyor. Bu diğer arkadaşlarını oyalamak ve dostluğa ihanettir. Onun için ÖN SEÇİM yapılması kaçınılmazdır Edremit’te. Bırakın delegeler seçsin. Ankara mahreçli karar partiyi Edremit’te partilileri hüsrana uğratır… Nüfusu 160 bin olan ( bilinen) Edremit artık silkinmeli, güçlü bir belediyecilikle halkından özür dilemelidir. Çünkü son 5 yıl heba olmuştur. Bunun hesabı halka verilmelidir.

***************

İYİ P. VE BALIKESİR

Kendi adaylarımızla seçime gireceğiz diyen, Akşener BALIKESİR’DE nasıl bir tavır takınacak merak ediliyor. Balıkesir vekili seçilen eski AKP’li TURAN ÇÖMEZ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE Başkanı olarak öne sürülürse, AHMET AKIN İLE DERBİ MAÇINA çıkar… Ama, aması var..!

**************

KENT KONSEYİ…

Ülkemizde belediyelerin yüzde 90’ında KENT KONSEYİ birimi var. Hepsi yaşadıkları çevrenin dilim dilim haritasını çıkarıp, eksik gediklerini yönetime rapor ediyorlar. Kimileri de kendi iş çevreler, özel kurumlarla dayanışmalı yatırımlar sağlamaktalar. Edremit te en iyi KENT konseyi TUNCAY KILIÇ DÖNEMİNDE hizmet vermişti. Naylon torba yasaklanmasını duvarlara afişlerle duyurdu ama yönetimin ömrü yetmedi, yarım kalmıştı. Kent konseyi ihmal edilmeyecek bir birimdir. Ama bu birimin başına kendi yüzünü tanıtmak için değil. Yaşadığı kentin yüzünün güzelleştirilmesi için gayret sarf eden bir BAŞ olması gerekir. Yani kendini kente adayacak bir baş.

*************

ZIVANA

Bizim gençliğimizde trafik polislerinin benzin bidonundan bozma kutu içinde saatlerce ayakta, bez kolluk ve ağzında düdükle en işlek kavşaklarda trafiği çözmek için çalışırlardı. O bidon bozmasının ismi ZIVANA İDİ… Şimdi, iki gün önceki Ana haber bültenlerinde tokatçılardan kalma trilyonluk otomobiller trafik polisinin emrine verilmiş. Rüyalarında göremeyecekler lüks yani.

68 KUŞAĞININ ÇOK İYİ BİLDİĞİ ZIVANA İÇİNDEKİ POLİSLERİMİZİN YAŞAMLARI AKLIMA GELDİKÇE BEN ZIVANADAN çıkıyorum.

**************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Ferrari ile devriye”

BY: HÜRRİYET GAZETESİNİN HABER BAŞLIĞI

BİZDEN NOT: Bu lüküs araçlar sabote edilmezler inşallah.

Gözleri kalanlar vardır elbet. Allah etmeye...

………………………………………

ÇÜŞ

Dilan’ın KREMLERİNİ KAYYUM atanan kurum yapacakmış.

Gelir nereyle akacak acaba? Borçlara mahsup edilse bari. Haydan gelen şeye gitmez inşallah.

……………………………………

BÜYÜTEÇ

ASES- Gece bekçisine denir. Siz mahallenizde ASES GÖRÜYOR MUSUNUZ? Bizim gençliğimizde hava kararınca bekçi - ases / yani düdük sesi falan duydunuz mu? Araç içinde devriye atıyorlarsa bilemem ama hiç orta yerde yoklar da…..!

………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Çamur atan, diller önce kirlenir

ANONİM

**************

OLMAYA DEVLET CİHANDA

Eee devamı, SIHHAT DİYECEĞİM ama orta yerde bu sözün anlamını bilen bir SAĞLIK bakanı yok. Sağlıkçılar da bunaldılar. Günde 100 hastaya bakabilen doktorda konuşma gücü bile kalmıyor.

Olmaya devlet cihanda bir nefes gibi sağlık… Özel hastanesi olan bir Bakan Sağlık BAKANI olmamalı. İlaç sorunları dev gibi ortada. MR çektirebilmek için bir ay sonraya randevu verilen ülke insanı, donunu satıp özel hastaneye gitme zorunda bırakılıyor. Olmaya devlet cihanda böyle kafa gibi…

YORUM EKLE