“Uğursuz”

Halk arasında çok kullanılan bir kelime. Bazı bazı hakaret için de kullanılır. Mesela, “bana bu ev uğursuz geldi.” Mesela, iki maçını aynı sahada yenik bitiren takımın taraftarları “bu saha bize uğursuz geliyor”. Mesela “Emin ol kardeşim bu şehir bana uğursuz geldi”. Mesela “bu ödülü almaz olaydım bana uğursuz geldi”.

Mesela, bitip tükenmek bilmeyen uğursuzlukla suçlanan objeler. Bu uğursuz gördüğümüzü objeleri oluşturan, sanki biz değilmişiz gibi. UĞURSUZ OLAN ASLINDA NA SAHADIR, NE ÖDÜLDÜR, NE EVDİR, NE ŞEHİRDİR. Uğursuzluğu yaratan kendi beceriksizliğimizdir. Onu görünmez bir adam gibi UĞURSUZ terimine çeviririz. Bu yetmiyormuş gibi, bazı meftaların mezarlarına gidip, dilek için armağanlar bırakırız. Mesela İstanbul’da TELLİ BABA VARDIR. (ASLINDA O KABİRDE YATAN ERKEK DEĞİL KADINDIR) ama biz ona gidip yardım etmesini isteriz. Mesela; Bayrak baba vardır Gelibolu’da. Tuzcu baba vardır, dilek için onun kabrine paket paket tuz bırakırız, o bırakılan tuzları mezarın bakıcısı alır bakkala satar ama biz gidip o tuzcu babadan yardım dileniriz. Yani kendi meymenetsizliklerimizi görmezden gelen, ona buna uğursuz DİYE İTHAMLARDA BULUNURUZ. Devlet yönetiminde de böyle benzer ithamlar vardır. Kim kimle sohbet etse, bak gitti onunla konuştu uğursuz geldi. Aslında gidip konuşanda yamukluk vardır.

Mesela “bu adam ziyaretime geldi uğursuz geldi hastalandım” falan felan.

Belki de son günlerde ülkemizde yakalanan yabancı uyruklu BARON denilen tipler yakalandıklarında “bana Türkiye uğursuz geldi mi” diyecekler..? Gibi, gibi. Uğursuz değil beceriksizliklerimizi ortaya koymalıyız… Ne melanet geliyorsa onu biz kendimiz yaratıyoruz.

************

ADALET

Bir önceki Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞ, HAKİM VE SAVCILARA SESLENEREK “HALKA TEPEDEN BAKMAYIN” demişti… Tabii ki dinleyen olmadı. Hakim ve savcılara gelinceye kadar, mahkeme kalemlerinde çalışan kalemler var. Kalem dediğime bakmayın KATİPLER var mesela, halkı MARABA gibi görüyorlar… Bazı mübaşirler var, dosyalara hakimdirler. Avukatlarla araları iyidirler. Halkı maraba olarak gören aslında hakim ve savcılardan önce gelirler. Örnekleri çoktur. Mesele vatandaşa “içeri girme oradan söyle” der. Dosya numaranı söyle der ama o vatandaş yaşlıdır, ya da yakın gözlüğünü yanında yoktur, KATİP ! yerinden mabadını kaldırıp yardımcı olmaz. Örnek isteyenler ETRAFLARINA BAKSINLAR…

***************

MURAT TUNA

Edremit AKP, İLÇE MECLİS ÜYESİYDİ. BELEDİYE başkanlığına aday adayı oldu. Yaptığı açıklamada “EDREMİT’TE YAŞAYAN VATANDAŞLARIN BİR KERE AKP’YE OY VERMELERİNİ İSTİYORUM” dedi.

Dili sürçmüş olmalı. AKP, Edremit’te iktidar olmuştu yanlış hatırlamıyorsam.

Sokakta görsem tanımam, Edremit belediye yönetimi ile ilgili “falan felan olaylar hakkın suç duyurusunda bulundum” diye demeçler vermişti, fotolarını o haberlerde görmüşlüğüm var. AMA NE HİKMETSE O YAPTIĞI SUÇ DUYURULARI ADALETTEN DÖNDÜ MÜ, KABUL MU GÖRDÜ KİMSE BİR ŞEY BİLMİYOR. Demek ki bu çıkışları bugünkü aday adalığı ile bağlantılıymış. Zahmet edip gazetemize 5 yıldır adım atmış değil. Kendisi inşaatçı. İlçe Başkanı UMUTLU ile de araları çok iyi.

Şayet Belediye Başkanı olursa, ee bi kadar kankalık karşılığını almalı ve EKREM KARDEŞİM DE iyi bir koltukta oturmayı hak etti. Tuna da yerel gazete okumayan cenahtan olmalı…

*************

TEK HANE.

Yani, 1+1 ev gibi… Cumhurbaşkanı Yardımcısı, YILMAZ “TEK HANELİ ENFLASYON 2026 da, gelecek” şeklinde müjde verdi… Yani, bir çadırda 5 kişi yaşamaya 2026 yılına kadar sıkışıp kalacak ülke insan. Tabii 2026’da sağ kalırlarsa. Kalan sağlar bizimdir. Hazine Bakanı değişti, Merkez bankası değişti, bin bir zorluklarla bu göreve tee okyanus ötesinden bunun için mi getirildiler? 1+1 EVİN KİRASI KAÇ PARA? Bilen yok ki !!

************

İŞTE BENİM POLİSİM

Tüm dünyanın kırmızı bültenle aradığı, bir takım yer altı dünyasının insanlığı zehirleme görevini üstlenmiş BARONLARINI rezidansta DİZ ÇÖKTÜRDÜ. BENİM POLİSİMİN ALTINDAN KALKAMAYACAĞI HİÇ BİR OLAY OLDUĞUNU ZANNETMİYORUM. SADECE ONLARI MESLEKLERİYLE BAŞ BAŞA BIRAKSINLAR. SİYASETİN ELİ DEĞMESİN. Bu son yakalanan ve dünyanın kırmızı bültenle aranan BARONU ÜLKEME SAHTE PASAPORTA GELİYOR REZİDANSTA LTKS DAİRE KİRALAYIP KIÇINI YAYIP OTURUYOR. YERLİKAYA GÖREVE başlayalı daha kaç ay oldu, bir çuval içindeki pirinci üç ayda temizlemeye başladı. 4 YILDAN FAZLA İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan muhteremin hiç mi haberi olmadı bu pisliklerden? Yani seçimi kaybedip ceketini giyip giden belediye başkanları gibi SOYLU da ceketini giyip gitti. VAY BE !! Şimdi DOKUNULMAZLIĞI BİLE VAR !!

Ülke insanı tek yürek olarak tek temennileri var “inşallah YERLİKAYA’ ya DUR denmez”.

************

ZEYTİN

İLBER ORTAY’lı iki gün önce Hürriyet gazetesinde başlıktaki konu ile ilgili kısa ve öz bir yazı yazdı.

“Durum vahim, Vakıflar idaresince yapılan açıklama ikna edici değildir.” İlber Hoca kısa ve öz yazmış ben o kısanın da kısasını not düşeyim. Vakıflar idaresi ZEYTİNİ KUCAKLAYACAĞI YERDE ZEYTİN TANELERİNİ SAĞA SOLA SAÇIYOR, GÖVDELERİNİ DE ODUN NİYETİNE !!! Yok pahasına satılan vakıf zeytinlikleri var mıdır? Mesela Havran girişindeki zeytinliği kaç paraya, kime, neden sattı?

Sadece Edremit değil ülke genelinde… VAKIF HA !! O zeytin ağacının her tanesinin hesabını bu dünyada olmasa bile öbür dünyada vereceksiniz.

***************

DÜŞÜNCENİNİ BİTTİĞİ YER

“MÜJDAT GEZEN, hiçbir açıklama yapmadan, adının geçmesine izin vermeden depremzede bir aileye ev yaptırıp teslim etti.

By. CHP vekili AGBABA

Bizden not: BÖYLE YÜREKLİ BİR SANATÇIYA yapılmayan eziyet ve baskı kalmadı. Diyanet’in garajında 59 lüks araç olduğu açıklandı. O araçlardan biri bile

2+1 ev yapacak değerde. “Komşun açken sen tok yatma” hadisinden bile haberi olmayan kalkıyor bize din dersi veriyor.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ÇÜŞ

SCOOTERLERE HIZ SINIRI 12.5 olarak ilan edildi. Motosikletler Ralli yapıyor, onlara sınır yok sevsinler…

…………………………………

BÜYÜTEÇ

Y.Y. Zat-ı aliniz sadece Balıkesir merkezin Belediye başkanı değilsiniz. 5 YIL oldu, Edremit’te İMTİYAZ SAHİBİ kaç gazete var bilginiz yok. Yani diyorum ki hepsini değil de birini ziyaret etseydiniz, yine de mutlu olurduk. Körfez sorumlunuz varmış sokakta görsem tanımam.

………………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

BAL YAPMAZ EŞEK ARISI

Sokak jargonu

YORUM EKLE