“Ya Olacağım, Ya Olacağım”

O da ne demek? Şu demek; Bir insan psikolojik tatminsizlik yaşadığında kafasına bir konum takılır, ben oraya baş, buraya taş olacağım diye tutturur. BAŞ OLAMAZSA TAŞ OLMAK İÇİN çaba sarf eder.

TARİH 27 Nisan 2016. Olay Gazetesi’nde sür manşetten verdiğimiz bir haber takıldı gözüme. Bir daha bir daha baktım gördüğüm doğru, gördüğüm kişi de doğru. Koca fotosu ile vermişiz haberi.

Neydi o haber?

YA MHP’YE BAŞKAN OLACAĞIM, YA DA EVDE TORUN BAKACAĞIM”

Kim demiş bu büyük sözü?

Dikkat buyurun;

MERAL AKŞENER… Bu hayalini Mansur Yavaş İLE BİRLİKTE Sinop’ta yaptığı mitingde “KILIÇDAROĞLU’NA OY İSTİYORUM, BEN DE başbakan OLACAĞIM” demişti.

Psikolojik tatminsizlik yani. Bir türlü parti genel Başkanlığından başka, bir yere baş olamadı… Partisine bile şu günlerde sahip çıkamıyor ve istifalar istifayı kovalıyor… Son 10 kasım töreninde KANLI BIÇAKLI olduğu BAHÇELİ İLE EL ELE, BİR ELİYLE AĞZINI KAPATARAK BİR ŞEYLER FISILDAŞTILAR…

2016 yılında söylediği sözün arkasında durup, evinde torun baksa kendi sağlığı için hayırlı olur.

*************

ANAYASA

Zor ayakta durarak Meclis BAŞKANLIĞI yapan İSMAİL KAHRAMAN, “LAİK OLMAYAN ANAYASA NEDEN OLMASIN” demişti. Bugün gündeme oturan konunun ana temasını o yaşlı haliyle ifade etmiş ve onun izinde yürüme sevdasında olanlar YENİ ANAYASA diye tutturdular.

LAİK olmayan bir anayasa ile yönetilen ülke CUMHURİYET ünvanını taşıyamaz. Madem öyle “AB bizi neden almıyor” diye ağlaşmayacaksınız. T.Cumhuriyeti LAİK bir ülke, bağımsız bir ülke olmak için binlerce canı toprağa verdi. İngiliz gemisine binip tüyen bir ahfad olamayız.

Bu, sonu belirsiz işlerle uğraşacağınıza ülke ekonomik bataklık içinde önce onu ayağa nasıl kaldırırım diye düşünün… Cumhuriyet dışında sizin düşündüğünüz sistem HARAMla GEÇİNEN BİR SİSTEMDİR. YÖNETİME hesap soramazsınız kelleniz gider. Haram, sevap diye ahkam kesemezsiniz. Haram, laik olmayan ülkeyi yöneten padişahın ve avaresinin hesapsız kitapsız ülke yönetimidir. Laik olmayan İslamlığı baş tacı edemez… Arızalı yoldan dönün, çıkmaz sokağa sokarsınız ülkeyi.

**************

ÜLKE BAŞI BOŞ GİBİ BİR SİSTEMLE YÖNETİLİYOR

Sağlık Bakanlığı Türkiye ilaç ve Tıbbi cihaz Kurumu 2023 yılı üçüncü aylık dönemde 61 kozmetik ürünün yüzde 92’si olan 56’sının uygunsuz olduğunu açıkladı. Para cezaları kesildi. Yani sokak tanımı ile MERDİVEN ALTI ÜRÜNLER.

Türkiye Eczacı İŞVERENLER SENDİKASI yönetimi “internet ortamında, sosyal medya üzerinden fenomenlerin önerisiyle pazarlanan, kimin ürettiği ve sattığı belli olmayan kişisel bakım ve kozmetik ürünlerini almayın” diyerek uyardı.

Her gün onlarca bu tür ürünlerin internette pazarlanmasına nasıl göz yumuluyor? Bir insanın internet sayfasının hemen kapatılabilindiği bir ortamda böyle sahte ürün reklamları nasıl kapatılamıyor?

Hem de tanınmış Prof. ve doktorların isimleri kullanılarak yapılan bu reklamlara alet olan Tıp otoriteleri kişisel suç duyurusunda bulunmuyorlar mı? Teknolojinin tavan yaptığı ülkemizde bunların kulaklarından tutulup atılmaları 10 dakikalık iş. İSTENSE yapılır. Yapamayanların da şüphe altında olmaları ayan beyan ortada.

**************

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİMİ N’PTI?

Napacak diyanete devretti. 4/6 yaş grubu Kuran Kurslarının sayısı Milli Eğitim Bakanlığı’nın anaokulu sayısını geçti. Diyanetin 5 bin 561 adet kuran kursu MEB ise 47 ana okulu var. Seçmeli adı altında zorunlu din dersleri arttırıldı. Yatılı bölge okullarında mescit açılması da zorunlu kılındı.

CHP, Antalya Milletvekili MUSTAFA ERDEM “HER ŞEY BİTTİ DE BİR MESCİT Mİ KALDI? REVİR YOK, YATAK YOK, ISINMA VE YEMEK SORUNU VAR” diyor.

Coğrafya, kimya, tarihten, biyolojiye kadar dersler dini referanslarla okutulacakmış.

ORH+ İ dini performansla anlat bakayım hoca efendi… Ya da deprem oluşumunu öküz başını salladı diyerek mi o çocuklara anlatacaksınız…?

En güzel örnek Arap ülkeleri, hangisi bir tane insan yararına bir ürün icad etti, hangisi bir aspirin yapabildi? Elin batılısının lüks otomobiline binip, lüks altın kaplamalı kenefi olan uçaklarına biniyorlar, bir tane paraşüt yapabildiler mi? Sen bu kafayla, yaya gidersin İSTANBUL’DAN Ankara’ya. Allah encamınızı yok etsin, geri kafalı embesiller…

************

DÜŞÜNCENİUN BİTTİĞİ YER

“BY. NEBATİ SMOKİN TEKSTİLİNE EL ATTI”

By. Gazeteler

Bizden not: AMBLEM OLARAK IŞIK SAÇAN GÖZ yaptırsaydı.

**************

ÇÜŞ

Yoksulluk sınırı 45 bin olmuş. Siz böyle bir rakamı yazabiliyor musunuz? Yaz kızım 45 bin, yazarsan bir üst kademeye atarım seni,

hadi yaz kızım…

……………………………..

BÜYÜTEÇ

Edremit çayları çöp deposu gibi. Edremit Belediyesi bana ya DSİ’nin işi

Kaymakam bey neden DSİ’yi arayıp, “bizim çaylara neden ilgi göstermiyorsunuz” diye yazı yazma yetki ve selahiyeti yok mu? Büyükşehir Belediye BAŞKANI, DEVAMLI TEBESSÜM

EDECEĞİNE BİRAZ DA HİZMET. Bisiklet yolu yapmakla yürümüyor hizmetler.

…………………………………..

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Ya işini yap, ya işini yap

Halk sözü

**************

ÖZGÜR ÖZEL VE TARİFELİ UÇUK

KKTC’ye tarifeli uçakla gitti diye haber yazanlara nasıl kızmam? Yahu CHP’nin k..çı yeter mi özel uçak kiralasın ya da alsın? Neyle gidecek, ya da sırt çantalı paraşütle mi gidecekti? Tabi ki tarifeli uçağa binecek… Devlet başı değil ki, uçak seçsin.

***************

EDREMİT

BENİM TALİHSİZ İLÇEM… İl OLACAĞIM DİYE NE HAYALLER KURDU. Neredeyse çocuğunu sünnet yaptırmak için ilçe dışına gidecek durumda… Hastane yaptırıyoruz şöyle olacak, böyle olacak diye ballandıra ballandıra bizlere manşetten haber yaptırdılar, bizi de yalancılıklarına alet ettiler. Turizm İLÇESİ diye EMİTT’te millete yutturup, kendilerine gezi çıkarttılar. Akçay’da gümrük mührü var ama kapısı olmayan bir turizm İLÇESİ. LİMAN MÜDÜRÜ VAR AMA LİMANI YOK.

YORUM EKLE