“Yaz Dostum”

Rahmetli Barış Manço’nun unutulmaz eserlerinden sadece bir tanesi. YAZ DOSTUM. Eee biz de yazıp duruyoruz ama, kulaklarına pamuk, gözlerine siyah uyku bandı takanlar  gibi duymamazlıktan, görmemezlikten gelen bir formatta, yönetiliyoruz. YAZ DOSTUM. Yaza yaz geldi, daha yazacaktım ama klavyem kilitlendi…

Yönetenler, sadece kendi çıkarları, kendi kariyerleri için güler yüz gösterirler. Ama iş o yüzü gösterenlerden sızlanma geldiğinde ne yapayım kendin ettin, kendin buldun misali elinin tersi ile iterler.

“Yaz dostum, güzel sevmeyene adam denir mi?

Yaz dostum, selam almayana yiğit denir mi?

Yaz dostum altı üstü beş metrelik bez için

Yaz boşa geçmiş ömre yaşam denir mi?

Yaz tahtaya bir daha, tut defteri kitabı

Sarı çizmeli Mehmet ağa, bir gün öder hesabı

Yaz dostum, yoksul görsen besle kaymak bal ile

Yaz dostum, garipleri giydir şal ile”

Şeklinde devam eden bu unutulmaz eser, sanki ülkemizin her daim başa gelecek yöneticileri için bir GÖREV ANAYASASI gibi.

Yüreği eren bu eseri SEÇİM ŞARKISI yapsın da görelim…

Devam edelim konumuza. İster genel seçim olsun, ister yerel seçim, dengeli imkanlarla yapılan seçimlere ben ALINTERİYLE alınan seçim derim… İki KEZ KAYBEDİLEN İstanbul seçimleri bunun en güzel örneğidir. Bu yenilgi AKP’nin içine sindirmediğinden, İLLAKİ İSTANBUL diye tutturması bundandır. Hal İMAMOĞLU’NDAN ZİYADE BÖYLE BİR SEÇİME SUSAMIŞLIĞININ göstergesini sergiledi. Mart ayında yapılacak mahalli seçimlerde bakmayın, diğer iller için yeni yeni adaylar öne sürerek hepsini alacağız demelerine, SADECE İSTANBUL’u alabilirse, ülkenin tüm belediyelerini almış gibi 40 gün 40 gece bayram ilan edilecek !

AKP Genel başkanı 50 yerde miting yapacağını ilan etti. Göreceksiniz bu mitinglerin her birinde bir cümle bile olsa İSTANBUL’A DEĞİNECEK. TEK ADAM SİSTEMİNE ALIŞTIK O KONUYU KENARA KOYALIM, ama hem AKP genel Başkanı, hem Cumhurbaşkanı sıfatıyla meydanlara çıkması seçime 1-0 galip çıkması demektir. Devletin tük imkanlarını kullanmıyor mu?

Mesela, AKP’nin İSTANBUL adayı KURUM, SALT partisi ve kendi imkanlarıyla seçime girse, tırnak içinde “sokak jargonu ile NAL TOPLAR”. YSK üst seviyede hakimlerden oluşan bir kurum. Yani ADALET kitabını hatmetmiş kişiler… Bu mevkiinin aslında ünvanı, HELAL SÜT EMMİŞ (HSEK) kurum olarak kendini ispatlamış olması gerekiyor… Seçmen yani halk, şaibeli maçlardan !! usandı. Son günlerde Akçay, Altınkum, Güre gibi yerleşim birimlerinde konuştuğum çok insan bu yerel seçimlerde sandığa gitmeyeceklerini ifade ettiler. Neden? Neden diye sormak bile abes. Halkı bıktırdılar…

*************

EDREMİT

12 ADAY ADAYI… Hepsi birbirini tanıyan aynı kentin insanları. Hepsi kendilerine has projeler hazırladılar. Hepsi seçilirsem kimlerle çalışabilirim diye kafa yordular. Hepsi kişi başa 17.500 gayme GENEL MERKEZE PARA YATIRDILAR. Son üç aydır harcadıkları paralar BONUS. Eee genel merkezin mümtaz yöneticileri !! Ön seçime gitmek için aday adaylarının sayısını 6 ya falan indirgemiş. Neye istinaden hangi kriterlerle. Ayıklananları sen toplum önünde İŞE YARAMAZ diye lanse edemezsin. Onur kırmaya hakkın yoktur. Madem ön seçim, 12 adayın hepsini sandığa koyarsın, kazanan da kaybedende hak etmişliklerine razı olurlar. Genel merkez ONUR KIRICI MERKEZ değildir… Bu tutumunuzdan dolayı son bir haftadır sohbet ettiğim CHP’li seçmen dostlarımın çoğu SANDIĞA gitmeyeceklerini söylediler. Bu hale getiren kim? diye sormaya bile gerek yok… Edremit’te saman altından su yürüten ve şimdi belediye bünyesinde olanları da biliyorum. Siyasettir yapabilirler ama, arkadan vurarak olmaz bu iş. Çıkarsın meydana , bizden sonra çıkacak başkanı seçmek için çaba sarf ediyorum ya da /ruz demen, demeniz gerekir. Açık ve mertçe….

**************

İMAMOĞLU

Bütün partiler kendi adaylarıyla İstanbul seçimlerine katılıyor. Yani bu ne demek, AKP genel Başkanı dahil ve diğer bütün partilere YEK başına mücadele verecek. 7-0 FARKLA SAHAYA ÇIKACAK. Şayet yine İmamoğlu kazanırsa , bir daha İstanbul’u ağızlarına nasıl alacaklar bilemem gari… Tek rakibi var o da KURUM DEĞİL, AKP’dir…

Kurum TOKİ mağdurlarının karşısına çıkamıyor. TOKİ mağdurlarının geçtiğimiz gün yaptıkları eylemi polis neden engelledi? Al sana bir soru.

*************

AH BİR KANAL İSTANBUL DESE DE ÜZERİNE GİTSEK

Ahmet Hakan bu başlık altında bir köşe yazısı yazdı geçtiğimiz gün. Yahu İMAMOĞLU İÇİN SÖYLEMEDİĞİNİZ, YAZMADIĞINIZ KALMADI. İyi güzel de bu konu olan KANAL İstanbul projesinde Bakan olarak KURUM’un imzası yok mu? Varsa neden bu seçim konuşmalarında bunu gündeme getirip yapacağız edeceğiz diyemiyor. İmzasını inkar edecek hali yok, ıslak sırılsıklam bir imza.

Ahmet Hakan ve ABDÜLKADIR SELVİ, İmamoğlu KAZANDIĞI GÜN NEDEN “bükemediğini eli öpeceksin” diye YAZAMADILAR! İmam hatip mezunu BİR GAZETECİ, HAK İMAN, DOĞRULUK, DERSİ GÖRÜYORLARSA BUNU MESLEKLERİNE NEDEN adapte edemiyorlar ya da etmiyorlar. Eski Maliye Bakanı ne demişti HAKAN’a “siz dolarla mı maaş alıyorsunuz?” teşbihte hata olmaz değil mi ya?

************

BALIKESİR HAVA LİMANI

Genel bir konu olmasına rağmen bunu yerel seçimde malzeme olarak kullanılması gayet yerinde bir söylem olur. 5 yıldır, yolcu yok, uçak yok ama 45 olan personel 65’E ÇIKARTILMIŞ. Salla başını al maaşını. Ahmet AKIN ve TURHAN ÇÖMEZ herhalde kullanacaklardır… Yaparsa kim yapar diye ekleme yaparak.

**************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“İSRAİL SOYKIRIMLA YARGILANACAK”

By; AJANSLAR

Bizden not: Para cezası verilir, kalan sağlar bizimdir denir.

……………………………

ÇÜŞ

“Bir adam kul hakkı yiyorsa, adaletten uzaksa Müslüman değildir”

Bu söylem, KIRŞEHİR MÜFTÜ YARDIMCISI ADNAN ZEKİ BIYIK’a ait. NOT EDEN, ÜÇ GÜNE KALMAZ BU DİN ADAMI, YA AÇIĞI ALINIR, YA SÜRÜLÜR. Demedi demeyin…

……………………………….

BÜYÜTEÇ

Edremit Belediyesi’nden çoğu, tansiyon hastası, şeker hastası, SİNİR SİSTEMİ bozukluğu gibi yaşıyor olmalılar. Gelecek Yönetim tam teşekküllü hastane raporu isteme durumuna düşebilir.

………………………………….

KULAĞINIZ DA KÜPE OLSUN

Ayağını sıcak, başını serin tut

ATASÖZÜ

YORUM EKLE