Yeni vekil olacaklar

YENİ VEKİL OLACAKLAR

Çeşit çeşit eylem yapmaktalar… Ağızlarından sadece ağır ağabeylerinin çıkan sözcüler var. Kimi traktörün direksiyonuna geçiyor, kimi TOGG’un. Çaylak siyasetçiler yani. Debriyaj nerede diye sorsan gösteremez… Fren yerine gaza basar aynı ağzından çıkanı duymadığı gibi…

Hani bir söz vardır “ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol…” Rozetine beğeniler düzeceğine, sokaktaki gerçekleri gör… Gerçekleri görmek için illaki vekil olmaya da gerek yok…Önce ……..ol.

**************

KAPİTAN, YANİ KAPTAN

Hürriyet Gazetesi’nin kapitanı A.HAKAN, Kılıçdaroğlu’nun, “ben ALEVİYİM” diye açık ve net söylemine takmış kancayı. Nasıl yazmış? Şöyle döktürmüş;

“Alevi kimliği nedeniyle kendisine mesafeli durabilecek kesimleri kendisine ısındırmak istiyor.”

Eyvallah diyelim… Ama aynaya bakarak konuştuğunda bu cümleyi kurabilecek misin? AKP’nin Genel Başkanı, partili Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkenin tüm imkanlarını kullanarak, seçim arifesinde açılışlar yaparken, 20 yılda yapılması çok basitken neden bugünlerde bu eylem ve söylemleri yapmaktadır? AKP rozetinden uzaklaşmakta olan kesimleri partisine ısındırmak isteği değil mi?

Kapitan HAKAN, dümen sende ama rotanı eyi çizemiyorsun. Dikkat gemi karaya toslar demedi deme.

*************

VATAN CEPHESİ

Rahmetli Menderes son yıllarında, partisinden kopuşları gördüğünde VATAN CEHPESİ diye bir oluşum geliştirdi. O dönemlerde TV yoktu. Radyodan dakikalarca binlerce isim saydırıyor VATAN CEPHESİ büyüyor MESAJI VERDİRİYORDU… AKP de DİNİ kullanarak cephe kordu… Oysa en güçlü cephe, halka şefkatle bakabilmekten geçer. Riya yaparak liderlik olmaz.

*************

ÜLKE ŞİZOFREN OLDU

Başlıktaki bu cümleyi ALTI yıldır yazmaktayım. 21 yıldır iktidarda olan AKP, şehir hastaneleri falan yapıyoruz diyerek hasta garantisi vererek yapılanlar arasında bir tane RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİ yapmadı, yaptırmadı. Ülke nüfusu 84 milyon iken, 2.5 tane YAZI İLE (İKİ BUÇUK) bu branşta hastane var ama bu hastaneler bahçelerine kadar yani ağzına kadar dolu.

  1. gün ulusal yayınlarda akıl almaz cinayet haberleri yayınlanmakta. Sağlıklı bir insanın yapamayacağı cinayetler. Daha iki gün önce baş sayfadan geçilen bir haberi okuyunca, tekrar bu konuyu yazayım dedim. “Tartıştığı ağabeyini uyurken bıçaklayarak öldürdü”.

************

SEVMEDİĞİM TİPLER

*Riyakar tipler

*iki yüzlü tipler

*Bugün söylediğini yarın inkar eden tipler

*Bilmediği konularda ahkam kesen tipler

*Her şeyi ben bilirim diyen tipler

*Sahte gülücük yapan tipler

*Her konuda ön plana çıkma yapısında olan tipler

*Cumadayım diye dükkanına tabela asıp evine giden tipler.

Ne yazık ki bu tipler sokakları doldurdu. SEBEB-İ HİKMETİ CEHALET, CEHALET, CEHALET…

**************

ETİKETLERE SAVAŞ AÇAN MAĞAZA

EFE PACK, Akçay’da etiketlere meydan okuyor. Endüstriyel temizlik ve ambalaj malzemelerinde imkanları nispetinde, tüketiciyle kol kola. Akçay karakoluna 50 metre. Ben gittim sizlere de öneririm.

**************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“Verdiğim çadırda kalma”

BY. Deprem bölgesinde bir AKP’li Belediye Başkanı

Bizden not: BABANIN EVİNDEN Mİ GETİRDİN O ÇADIRLARI? Utanmadan oy isteyeceksin. O vatandaşta sana şey verecek!  Çekil kenara gölge etme.

…………………………….

ÇÜŞ

Tek adam yüzünden devletin hafızası gitti. Akşener’in söylemi.

Yapay zeka duymasın valla çöreklenir ülkemize

……………………………

BÜYÜTEÇ

Hasan Arslan çok suskun. Hayırdır?

………………………………

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

Üzüm, üzüme baka baka kararır.

ATASÖZÜ

…………………………………………….

KKTC

Ayşe tatile çıktı, oraları pek beğendi ve tapusunu aldı. Aldı ama tapuyu almakla bitmiyor işler… Ev alma komşu al demişler… Müslüman bir ülke olarak biz oradaki binlerce insanların PAPAZ Makarios’un mezaliminden kurtardık. Kurtardık ama Müslüman ülkelerden bir İMAM ÇIKIP, Müslüman Türkiye’nin yanında olalım demedi yıllar geçti hala KKTC’Yİ TANIYAN BİR MÜSLÜMAN ÜLKE YOK. Rahmetli NE GÜZEL SÖYLEMİŞ. BEN ARABIM AMA ARAP BENDEN DEĞİL. Arap’ın gözünü para bürümüş. Avrupa’ya, AMERİKA’YA giderler, sarışın gacilerle halvet olup viski içerler. Ülkelerine dönünce YARABBİ ŞÜKÜR derler… Hacca giden Müslümanlara yerdeki taşı bile para ile satarlar. Söylenecek çok şey var ama değmez…

*************

MUSEVİ VATANDAŞLARIMIZ…

Ülke ekonomisine en çok katkıda olan vatandaşlarımızdır. Din, mezhep falan ayrışımı yapan bazı zihniyetler, bu Musevi vatandaşlarımızı GAVUR diye nitelerler… Market ve bakkal raflarındaki ürünlerin % 60 ‘nı üretenlerdir bu GAVUR DEDİKLERİ. Dondurma külahını yalarlarken bilmezler. Naylon poşetle Pazar yaparken bilmezler bu naylon poşet ve ÇÖP TORBALARINI. NEYSE BİR KAÇ sanayici adını zikretmeden geçemeyeceğim;

*ALBER BİLEN… HENKEL markasını ülkemize getirendir. Kozmetik deri tekstil yardımcı ürünleri.

*BERNAR NAHUM. Vehbi KOÇ ile FORD Otosan’ı kurandır.

*ELİ ACIMAN…..MAN AJANSI kurarak ülkede reklam sektörünün babasıdır.

*VİTALİ HAKKO…. ALBERT HAKKO kardeşler, VAKKO MANKASININ kurucuları

*ÜZEYİR GARİH… ALARKO’nun kurucusu

*JACK KAMHİ… Profilo Holding’in kurucusu

*CEFİ KAMHİ… Profilo’nun dümenin geçen JACK KAMHİ’nin oğlu. Sonradan vekil oldu.

*JOJO DOENYAS….Çorap sanayinde dev bir üretim merkezi kurdu.

*ALBERT HASKIYA….Dünya FLATALİ (PULCULUK) SEKTÖRÜNDE ülkemize onlarca ödül kazandırdı.

Daha devamı var ama konuyu anlatabildim herhalde… Adamları hafta içinde kir pas içinde görmüşlüğüm vardır ama hafta sonları yatlarında, model araçlarında, villalarında gördüğünüzde tanıyamazsınız. Üç kuruş kazandım diye hava atan bizim bazı sonradan görmeleri, görmelerini tavsiye ederim… Gidin zincir marketler raflara şöyle bir bakın.

***********

NOT:

YARIN RUM TSM BESTEKARLARINDAN BİR KAÇ İSİM YAZACAĞIM.

YORUM EKLE