“Mal Beyanı”

CHP Genel Başkanı ÖZEL, “1 Nisan’da koltuğa oturacak olan bütün belediye başkanlarımız belediyenin kapısına mal beyanlarını asacaklar” dedi…

Sadece bu söylem, ya da bu emir! Birbirimizden ne kadar kuşkulu olduğumuzun göstergesidir. Mal beyanını açıklayan ilk BELEDİYE BAŞKANI Mansur Yavaş, koltuğa oturmadan deklare etti… Mal beyanı, demokrasilerde çare tükenmez. İstediğin kadar, YAFTA as, vardır bir çaresi… Bu güvensizlik içinde ne kendimize, ne çevremize, ne de ülkemize yararımız dokunur. Sineğin yağından mama çıkartanlar tükenmedikçe bu çarpıklık bitirilemez.

Mesela, ÖZEL’in dediği yapıldı diyelim. NEDEN MECLİS ÜYELERİNDEN DE MAL BEYANI İSTENMİYOR? NEDEN ONLARDA BU BEYANI BELEDİYENİN KORİDORLARINA ASMIYORLAR. AL SANA ÇARE. Kimse alınmasın. Kararı ben değil CHP genel başkanı koydu orta yere… Ben de Meclis üyelerini mal beyanlarını dile getirdim. Ne var bunda alınacak? Hadi bakalım meydan sizlerin.

**************

GENEL KÜLTÜR… Kim milyoner olmak ister diye bir bilgi yarışması var. Her kesimden isteyen baş vurup yarışıyor ve para kazanıyor ama küçük ama büyük… Üniversite öğrencisi de katılıyor, üniversitenin kapısından geçmeyen de, herkese açık yani. Mesela, üniversite mezunu bir genç daha ikinci soruda mosmor olup, elendi. Soru o kadar kolaydı ki ilk okul öğrencisi bile bilirdi. Heyecana kapıldım bahanesine bile gerek kalmayan bir soru.

Bu cümleden olmak üzere, Belediye başkanlığına aday olan ya da olup ta başkan olanları da bu yarışmaya soksak Belediye meclis üyeleri dahil valla, hani işe alınırken, sözde bir eleme yapılıyor adına MÜLAKAT deniyor ya… Aynı formatta belediye başkan ve meclis üyelerini böyle bir yarışmaya tabi tutsak % 95’İ elenir. Mesleklerini tenzih ettiklerim var ama kültür birikimleri açısından sıcak bakmadıklarım yok değil. Mesela ŞENLENDİRİCİ BERGAMA’da, meclis üyeliğine seçilmiş. Klarnet sanatçısı. Sanatına kimse toz konduramaz. Ülkenin şu anda tek geçilecek sanatçısı. Ama belediye yönetimi onun tarzı değil. Bu konuda hiçbir deneyimi yok.  Sanat aleminden belediye başkanlığının kapısını ilk açan FATMA GİRİK olmuştu. İstanbul’un şöhretli ŞİŞLİ Belediye başkanlığını yaptı. GÖKHAN ZAN Topçu o da HATAY’a aday oldu ama. ŞAVAŞ ile ortak yatırımı olduğu ortaya çıktı. Olur olmasına ama kendini yetiştirmiş olan kesimden olursa olur… Ben vekilim, ben Belediye başkanıyım, ben meclis üyesiyim diyerek bir takım olumsuzluklara imza atanlar beni ilgilendiren KÜLTÜR birikimi. Konu ettiğim kesim gazete makalesi okumayanlar,

Tersten anlaşılmasın ben, kısıtlı bir bütçemle her gün, iki ulusal gazete alırım. Biri YANDAŞ DENİLEN kesim, biri muhalif yayın. İKİSİNİN de köşe yazarlarının yazdıkları makalelerini didik didik ederek okurum. Kendimce bilgi edinmek babında. Şimdi Belediye başkanlarına sorsanız, “internetten okuyorum” İnternetten sadece baş sayfasını gözden geçirebilirsin… Hal böyle olunca kahvehane kültürü ile belediye başkanlığı yapanlar ortada. Kaç ilçe, kaç belde, kaç büyükşehir belediyesi var hepsini toplayın kaç yönetici var ülkemizde? Siyasette kültür aranmayan ülkelerin başında gelmekteyiz… Belediye meclis üyeleri mesela, başkana BİAT etme zorunluluğu varmış gibi davranmaktalar. Kaldır elini indir elini. İş takibi v.s.. Edremit’te meclis üyelerinin listesi yayınlandı. Hangi kıstaslara göre ayıklandı da bu ünvan verildi…

Bu durum, bu dönem için AKP meclisi için de geçerli…

Kültür seviyesi düştükçe birbirimize olan güvenimiz de kalmadı. 68 KUŞAĞI OLARAK, BEN Haydarpaşa lisesinin suyunu içtim. Rakiplerimiz vardı mesela, KABATAŞ erkek LİSESİ. İstanbul erkek lisesi, Galatasaray lisesi Robert KOLEJİ bir o dönemin yetiştirdiği birikimlere bakın bir de şimdi yetiştirilenlere! Kültürümüz taammüden bitirildi ve DİZİLERE ESİR EDİLDİK.

*************

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

BAL YAPMAZ EŞEK ARISI

ATASÖZÜ

**************

SAHTEKARLIK

Bu unvan bir suçun adıdır. Ceza kanununda eyi bir yeri bulunur… Atatürk’e hakaret eden, eski RP li ŞEVKİ YILMAZ milli törenlere katılmamak için sahte sağlık raporu aldığı ortaya çıktı. Geriye dönük falan… Hem kendisini hem hayatta ise bu sahte raporu verenin yargılanması gerekmekte. SAHTEKARLIĞI BELGELENMELİDİR… Bu tiplerin ülkemde soludukları hava, içtikleri su haramdır. Atatürk Cumhuriyeti kurmasaydı, şimdi sen ve sülalen kimin kucağında olacaktınız hala anlayamadınız… Rabbim bu sahtekarlık ve nankörlüklerinizin hesabını soracak… Yanıt verirken sakın KEKELEMEYİN EMİ!!!!

************

BALIKESİR VE BÜYÜK ŞEHİR YARIŞI

Bu yarışta ben, CHP ile şu anda düşman kardeş arasında bir SÜRPRİZ bekliyorum. NOKTA.

*************

MAHALLİ SEÇİM

Partilerin seçim yaygara minibüs, otobüsleri ve gazetelere verdikleri reklam ve afişlerde adayın ve GENEL BAŞKANLARININ FOTOLOLARI YAN YANA NEDEN? Bu bir mahalli seçim. Genel başkanınıza mı oy vereceğiz yoksa, size mi? Sanki gelen başkanınızın gölgesine sığınmış gibi bir görüntü veriyorsunuz. Gelelim konunun son zırt deliğine. Şayet AKP ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR’i kaptırırsa yandı keten helvam. Hem büyük KAOS, hem yaşanması çok zor bir ekonomik çıkmaza gireceğiz. Taammüden bir intikam… Sivri biber bugün 100 TL ise, İSOT yemiş gibi 150 TL’ye çıkar. Bir somun ekmek 40 TL. yersen…

**************

KILIÇDAROĞLU

Bazı yandaş gazete köşe yazarları “Kılıçdaroğlu, CHP kaybetsin, ben tekrar genel başkan olayım diye dua ediyordur” şeklinde cümleler kurmaya başladılar. Bunun sebebi ya da suçlusu KILIÇDAROĞLU’dur. ADAY LİSTELERİNİN AÇIKLANMA TÖRENİNE DAVET EDİLDİĞİ HALDE KATILMAMASI gibi kendisinden beklenmeyen bir çirkin tavır takındı… Elbette karşı taraf bu tür söylemlerde bulunacak. Ama artık KEMAL BEYİN DEVRİ BİTTİ… Gerçek CHP’LİLERİN BİR YANA, SAHTELERİ BİR YANA ÇEKİLİP DÜELLO YAPMALILAR… Hem yıllardır mamasını yiyeceksin, mama kesildiği zaman onu çöpe atacaksın yok öyle mama… Bay KEMAL ÇEK ELİNİ ARTIK CHP’NİN ÜZERİNDEN.

**************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“YENİ Zelanda 360 derece dönen ev yapmış”

By: Gazeteler

Bizden not: Döner evi onlar yapıyor, bizde DÖNEK SİYASETÇİ yetiştiriyoruz.

*************

ÇÜŞ

Edi büdüleri sandığa gömeceğiz. Akşener’e argo yakışıyor. Güldürüyor ama seçim sonrası kim gülecek bilemem gari?

**************

BÜYÜTEÇ

Ülkem ayakta duruyorsa kenarda köşede hala bulanan iyilik severler yüzünden duruyor. Nuran geçtiğimiz Salı günü

İKİZÇAYDA kurulan Salı pazarında para çantasını düşürdü.

İÇİNDE KİMLİĞİ, banka kartı ve 400 TL PARA vardı. Yenilerini çıkartmak için iptaller yapıldı. Bu işlemleri yaptığım

gün kapımıza polis geldi ve ÇANTAYI GETİRDİ. Bir vatandaş bulmuş. İYİ İNSANLARIN HÜRMETİNE AYAKTA DURUYORUZ DEMEMİN SEBEBİ BU.

*************

DEPREM YARDIMLARI AFAD DEPOSUNDA ÇÜRÜYORMUŞ

Çüş kere çüş. DEPREM OLALI BİR YIL OLDU. İnsanlar hala destek beklerken, sen bu yardımları depoda çürümeye bırakıyorsun. Allah sizi bildiği gibi yapsın. ÇÜŞ KERE ÇÜŞ, YUH KERE YUH.

YORUM EKLE