“Yeni CHP”

Bundan sonraki maçlara yeni teknik direktör, tek başına değil, belediyecilikte uzman bir danışmanla çalışacak. Özgür ÖZEL’i yönlendirecek olan bu direktör ile kardeşlik bağı da var. İMAMOĞLU’nun öngörüsü olmadan bir icraat yapılmayacak. GÖLGE BİR GENEL BAŞKAN gibi yani. İmamoğlu’nun onayı alınacak ve o karar her neyse öyle uygulanacak. Önümüzde kritik bir yerel lig maçları var.

Danışman, Başkanın daha mazbatasını almadan yapması gereken bir taktik verdi. Bu taktik yerel seçimlerde son derece önemli olan İSTANBUL maçı. Bu maçı almaları demek belediye seçimlerini galibiyetle bitirmek demek. Onun için KURULTAY’ın sonucu belirir belirmez yapacağı konuşmaya iki kelimelik bir slogan atılmasını öngördü DANIŞMAN ”Selahattin Demirtaş ve KAVALA’ya SELAM OLSUN” sloganı İstanbul sandıklarına bir göndermeydi… Erdoğan kurultayı kutlamadı ve TRABZON’da halka yaptığı konuşmada bu konuya değinerek “AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE, BUNLAR TERÖRİSTLERLE BİRLİKTELER” bağlamında oldu ve İSTANBUL BELEDİYE seçimine dikkat çekti.

Özgün Özel yerel seçilerde ittifaka kapı açtı. İYİ PARTİ bu yaklaşıma yakındır. MERAL AKŞENER’İN İMAMOĞLU’NA OLAN SEMPATİSİ AYAN BEYAN ORTADA. Bu bağlamda eski adıyla HDP olan partiyle İSTANBUL’DA BİR ÜÇLÜ OLUŞTURULABİLİR. AKP’NİN BÜTÜN ENDİŞESİ BURADA YATMAKTA.

İMAMOĞLU, bir taşla iki kuşu vuruverdi. Hem kendi geleceğini garantiye aldı, hem İSTANBUL’u daha kolayca almanın yolunu. Sözün özü İMAMOĞLU VE Özel, kardeşlik hukuku ile el ele yürüyecekler. Tersi beklenemez. ÖZEL’in İmamoğlu’na, İmamoğlu’nun da ÖZEL’e ihtiyaçları var.

**************

A TAKIMI

Kurultay sonrası prosedür gereği, Parti meclisi falan seçildi. Bu seçimde Kılıçdaroğlu döneminde iyi yerlerde 5 yıl vakit geçirenler temizlendi. Eski Balıkesir vekili MEHMET TÜM’ün, A TAKIMINA GİRMESİ beni ileriye dönük bir endişeye sevk etti. Bu ayıklamada kimlerin gücü vardı bilemem ama MEHMET TÜM’ün A takımına dahil edilmesi benim gibi düşünenleri endişelendirdi. Bu zat ile ilgili bir anımı paylaşayım da biraz rahatlayayım dedim.

KAMİL SAKA dönemindeki KİTAP FUARINDA organize edilen, halk önünde yapılan söyleşide MODARATÖRLÜK yaptım. Konuğum FİKRİ SAĞLAR idi. Soru yanıt falan olacaktı ama SAĞLAR KONUŞMAYA BAŞLAYINCA SUSMAK BİLMEDİ. Halka soru hakkı olduğu anlarda yaşlı emekli bir kadın öğretmen sorusunun içeriğini biraz uzatınca, ESKİ BALIKESİR VEKİLİ OLAN ve bugün A TAKIMINA alınan MEHMET TÜM bu yaşlı emekli öretmene bağırdı “SUS BE KADIN”. Bu adam bugün gençleştiği söylenen CHP‘de nasıl A TAKIMINA ALINIR? Son 5 yıldır, EDREMİT BELEDİYESİ’NİN KAPISINDAN AYRILMADI. Hasan Arslan’ın paçasına tutundu öyle gezindi. GENÇLEŞTİĞİ İDDİA edilen parti buysa vay hallerine… GENÇLEŞTİK diyenlere GÜLDÜM…

*************

İKİ BOKSÖR ÇIKTI MEYDANE

Kılıçdaroğlu ile ÖZEL değil konum. Sayın Erdoğan ile ÖZEL. Boksörler maç esnasında birbirlerini kıyasıya döverler. Dövüş bittiğinde, eldivenli ellerini bir birine okşar gibi değdirip centilmenlik gösterirler. Siyasette bu olgunluk neden yok bilemiyorum. Boksörler maç öncesi rakiplerine gönderme yaparlar ama, güçlü olan kazansın diyerek te incelik gösterirler. Ne yazık ki bizim siyasetimizde bu yok.

Müsabaka ne olursa olsun ister boks, ister güreş, ister futbol falan felan mutlaka birisi galip gelecektir. Yenmek te var yenilmekte yani… ERDOĞAN bir ince tebrik edip üç beş gün sonra darbeyi vursa nasıl olurdu? Türk siyaseti için çok etik, çok puan toplayıcı olmaz mıydı? EVET. Ama ERDOĞAN BUNU YAPMIYOR…

**************

İSRAİL ÜRÜNLERİNE BOYKOT

TBMM Başkanı Numan bey bir marifetmiş gibi, “Meclis lokantasında ve kantinlerinde İsrail ürünü satılmayacak” dedi. İsrail malı derken TÜRKİYE’DE BÜYÜK TESİSLERİ OLAN, BİNLERCE KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYAN TÜRK VATANDAŞI MUSEVİ yatırımcıların ürünleri.

Numan bey evine gittiğinde şöyle bir evin içini gözlemlese ve kaç ürünün MUSEVİ VATANDAŞLARIN ÜRETTİKLERİ ÜRÜN OLDUKLARINI VE KULLANMAYA mecbur olduğu ürünleri okşasa… Mesela diş macunu, krem jilet, tuvalet kağıdı, mutfakta, salonda, yatak odasında neler görecek? Tıngırtı bezi dahil her bir şey. ÇİTOS, PİTOSLAR BONUS yani… Peki İSRAİL İLE OLAN TİCARİ ANLAŞMALAR var.

Bir tarihte, yine bir ülkenin BİZİM VATANDAŞIMIZ HARİCİYELERİMİZE YAPILAN SUİKAST sonucu BAĞIRDIK ÇAĞIRDIK, Fransız MALI KULLANMAYACAĞIZ FALAN FELAN AMA FRANSIZ MALI OTOMOBİLLERİNE BİNMEYE DEVAM ETTİK… Ticari ilişkiler devam etti… Kadınların güzellik müstahzarlarına boykot mu yapıldı? Yapılabildi… ÜRETİCİ OLMAZSAN İŞTE BÖYLE ELİN MAHKUM OLUR. TBMM Başkanından böyle basit bir şov beklemiyordum, beklemek istemem ama….!!!

*************

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“COMANCHERO çetesinin her adresinden servet çıktı”

By: Hürriyet gazetesinin haber başlığı

Bizden not: Altın yumurtlayan ülkeymişiz de haberimiz yokmuş

…………..

ÇÜŞ

Mezhep ve ETNİK kökenler üzerinden siyaset yapmak

Bizi IRAK ve SURİYE’deki çatışmalara sürükler. Sav doğru ama bunu CHP kurultay bağlamında dile getirmek dürtü gibi olur. Beğenmedim. Tehlikeli bir söylem.

……………………………….

BÜYÜTEÇ

TÜM, bir kaç güne kalmaz Edremit Belediyesi’ne çöreklenir ve ahkam kesmeye başlar. Vekilliği Döneminde Edremit’e bir çivi çakılmasına ön ayak olmuşluğu var mıdır? Vay CHP vay, SEN NELERE KADİRSİN. Hasan Arslan şimdi onu şapur şupur öper ve BENİ tekrar başkan yaptır diyerek düğme ilikler.

………………………………………..

KULAĞIINIZDA KÜPE OLSUN

Alma mazlumun ahını çıkar aheste, aheste

ATASÖZÜ

******************

AKP, VER GAZI

TÜM’Ü CHP Balıkesir’de başkan adayı yapsın diye veriyormuş gazı. Sizi gidi. Kolayca çökeceksiniz Balıkesir’e değil mi? Yok öle ter dökmeden başkanlık…

****************

AYTEKİN HER HALDE GEÇMİŞTEN DERS ALMIŞTIR

Benden uyarması. Edremit’te BELEDİYLE BAŞKANI önermeye ya da birisinin arkasında durmaya devam ederse, açtırır kutuyu söyletir kötüyü. Son yaptığın

güzellik Edremit e yaptığın en büyük kötülüktür. Ders almadıysan, gerisini düşünürsün. Kimseye, kimseyi empoze etme, Mecliste komiserlik yapmaya devam et.

****************

BÜYÜKŞEHİRLERDE DEĞİŞİM

Kemalciydi gibi basit bir format sizi, başarıya değil, eski halinize döndürür. İSİMLERİN ÜSTÜ ÇİZİLECEK GİBİ SÖYLEMLER DOLAŞIYOR. ÇERÇİOĞLU, BÜYÜKERŞEN ve ZEYDAN KARALAR’IN İSİMLERİNİ HANGİ KISTASLARA GÖRE ÇİZİLECEK? Şapkayı önünüze koyun. Kemalci, Ahmetçi, Mehmetçi değil yaptığı icraatların dökümlerini koyun masaya, sonra karar verin. Topuğunuza sıkarsınız. Büyükerşen’in tırnağı bile olamayanlara mı teslim edeceksiniz ESKİŞEHİR’İ?

Aklınızı başınıza toplayın. Halkın size duyduğu beklentileri yıkmayın. ÖZEL genç ama aşırı heyecanlı ani kararlar verebilir. Dönüşü olmayan hatalar partiye yine nal toplatır.

**************

( çerçeveli) ARPALIK

Belediye yönetimini arpalık olarak görüp, o koltuğu hayal etmek yüzünden uykuları kaçanları görür gibiyim. Her arpa tanesi insanın, çocuklarından hatta torunlarında çıkar. Hem de gıdım gıdım, hem de sessiz sedasız… Bir arpa tanesi alacağınıza, bir arpa nasıl eklerim diyebiliyorsan işte sana huzur.

YORUM EKLE